Μουσουλμάνοι της Βαρκελώνης διαδήλωσαν κατά της τρομοκρατίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μουσουλμάνοι της Βαρκελώνης κατέκλυσαν τη λεωφόρο Λα Ράμπλα διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις τζιχαντιστών που συγκλόνισαν την Καταλονία, θέλοντας να στείλουν οι ίδιοι ως μουσουλμάνοι ένα πασιφιστικό μήνυμα κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

Tην Πέμπτη ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς, τουρίστες και ντόπιους, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 13 ανθρώπους και να τραυματίσει 130 και πλέον. Ώρες μετά, άλλη μια επίθεση με όχημα σημειώθηκε στην πόλη Καμπρίλς στη νότια Καταλονία, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας.

Τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές στην κινητοποίηση έγραφαν μεταξύ άλλων: «Το Ισλάμ είναι ειρήνη» και «όχι εξ ονόματός μας».

Επίσης, φώναζαν συνθήματα όπως: «Είμαστε μουσουλμάνοι, δεν είμαστε τρομοκράτες».

View image on Twitter

Muslims of Catalonia protest against terror.

Why haven’t they budged when Muslim Bro terror hit the Middle East aided by EU leaders?

«Είμαστε και εμείς θύματα. Μας πληγώνει αυτό που συνέβη, αλλά επίσης μας πληγώνει το γεγονός ότι ο κόσμος γενικεύει, μας κοιτάει άσχημα, μας προσβάλλει στο δρόμο» είπε ένας διαδηλωτής.

Ενώ ένας άλλος τόνισε: «Θα μπορούσε να μου είχε συμβεί και εμένα. Είμαι μουσουλμάνος, είμαι ένα άτομο που δεν έχει κάνει κακό σε κανένα. Πληρώνω τους φόρους μου και χάρη σε αυτή την χώρα έχω ότι θέλω. Δεν είμαι βίαιο άτομο. Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη σε ανθρώπους σαν και εμένα».

Αξιοσημείωτο πως η μουσουλμανική κοινότητα στην πόλη Ρίπολ καταδίκασε τα τρομοκρατικά χτυπήματα, καθώς εκεί έμεναν οι περισσότεροι από τους υπόπτους για τις επιθέσεις.

«Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να συλληφθούν και να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό» ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο τζαμί της πόλης.

koutipandoras.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα