Αλεξάνταρ Βούτσιτς: «Κυπριακό Μοντέλο; Και τι είμαστε εμείς, οι Έλληνες ή οι Τούρκοι;»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κυπριακό μοντέλο στο Κόσσοβο και τα Μετόχια είπε ότι ο λαός βρίσκει ενδιαφέροντα τα μοντέλα του τύπου – των δύο Γερμανιών, του Κυπριακού μοντέλου και του Ισραηλινο-Ιορδανικού»,  γράφει το δημοσίευμα

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι παρόλο που χαιρετίζει όλες τις προτάσεις για την επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι χρειαζόμαστε μια λύση όχι ιδέες όπως το «Κυπριακό πρότυπο», «Παγωμένες Συγκρούσεις».

Η Σερβία θα προχωρήσει μόνο στις συνταγματικές αλλαγές, εάν υπάρξει ευρεία συναίνεση», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Η αναφορά του Αλεξάνταρ Βούτσιτς έγινε σχετικά με ερώτηση δημοσιογράφου για το κυπριακό μοντέλο στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, ή ακόμη θα μπορούσε να  βρεθεί μια φόρμουλα με μοντέλα του τύπου των δύο Γερμανικών ή το Ισραηλινο-Ιορδανικό μοντέλο.

Μάλιστα στην αναφορά περί του ‘κυπριακού μοντέλου’, ο Βούτσιτς ρώτησε «εμείς τι είμαστε οι Έλληνες ή οι Τούρκοι;» προσπαθώντας να διευκρινίσει τη θέση της Σερβίας σε σχέση με το Κοσσυφοπέδιο.

«Μπορεί σε κάποιον να αρέσει σαν ιδέα, πρόσθεσε, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για το λαό μας και την περιοχή μας,  και ότι προσπαθούμε να λύσουμε το ζήτημα του Κοσσόβου και των Μετοχίων, μπορούμε, εάν όχι, μένουμε στο καθεστώς που ήταν, που εγώ την χαρακτηρίζω ως μια κατεψυγμένη σύγκρουση, ανεπίλυτη ή οτιδήποτε άλλο».

Επεσήμανε, όμως, ότι έχει «παγώσει»- μπορεί επίσης να αποψυχθεί.

Σχολιάζοντας  προτάσεις για μείωση και στη συνέχεια κατάργηση της αποστολής των  Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο, επεσήμανε ότι  η Σερβία πιστεύει στην αντικειμενικότητα και την ουδετερότητα του καθεστώτος της παγκόσμιας οργάνωσης.

«Θα αγωνισθούμε, είπε ο Βούτσιτς, να  προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας», σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση.

(rts.rs)

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα