Γιατί η ΟΥΝΦΙΚΥΠ βρίσκεται στην Κύπρο; Η Λευκωσία ακολουθεί σε μόνιμη βάση λανθασμένη πολιτική

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
«Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι εκεί για να συνεχίσει να ελέγχει τη γραμμή (κατάπαυσης του πυρός) μεταξύ των δύο κοινοτήτων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Στεφάν Ντούτζαρικ, απαντώντας σε ερώτηση περί αναφοράς της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ σε ενδεχόμενο απόσυρσης της Δύναμης.
Ο εκπρόσωπος λοιπόν του ΓΓ του ΟΗΕ, του Διεθνούς Οργανισμού στον οποίο υποτίθεται εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για λύση του Κυπριακού στηριζόμενη στον Καταστατικό Χάρτη και στα ψηφίσματά του, υποστήριξε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ «ελέγχει τη γραμμή μεταξύ των δύο κοινοτήτων». Επομένως, για τον ΟΗΕ η σύγκρουση στην Κύπρο είναι δικοινοτική.
Δεν έκανε καμία αναφορά σε τουρκικά κατοχικά στρατεύματα. Να λοιπόν γιατί ο κάθε Άιντε γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις αρχές που διέπουν την αποστολή του ΟΗΕ. Για χρόνια, όμως, βρίσκουν και τα κάνουν.
Η ελληνοκυπριακή ηγεσία ακολουθεί σε μόνιμη βάση μια λανθασμένη πολιτική που καθορίζεται από τη νοοτροπία της «αναγκαιότητας των υποχωρήσεων» για να επιτευχθεί λύση. Και ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας τρέφεται με αυταπάτες και ψευδαισθήσεις ότι με καινούργιες παραχωρήσεις θα υπάρξει ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά. Κάτι που δεν έγινε έως σήμερα και ούτε πρόκειται να γίνει, γιατί απλούστατα η Τουρκία έχει ένα και μοναδικό στόχο: τον στρατιωτικό, τον πολιτικό και τον οικονομικό έλεγχο της Κύπρου. Αν δεν χωνέψουμε αυτή την ωμή και σκληρή πραγματικότητα, δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί μια λύση που θα αντέξει στον χρόνο προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Όσο αγνοείται η ουσία του προβλήματος, οι όποιες ενέργειες, οι όποιες διαπραγματευτικές διαδικασίες, οι όποιοι Γκουτέρες και Άιντε θα κινούνται προς λανθασμένες κατευθύνσεις και θα επαναλαμβάνεται το ίδιο αποτέλεσμα. Δηλαδή, είτε αποτυχημένη πενταμερή διάσκεψη, είτε απόρριψη λύσης σε δημοψήφισμα. Για να δοθεί προοπτική για μια σωστή λύση θα πρέπει πρώτα απ’ όλα το Κυπριακό να μπει στις σωστές του διαστάσεις. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ βρίσκεται στην Κύπρο για να ελέγχει τη γραμμή μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. Αυτή θα πρέπει να είναι η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών!

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα