Η Τουρκία ακόμα εξοπλίζει το ISIS κι έπειτα κατηγορεί άλλους…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο εγνωσμένου κύρους οργανισμός Conflict Arms Research αλλά και Κούρδοι ακτιβιστές κατηγορούν – άλλη ευθέως άλλοι εμμέσως – την Τουρκία, ότι όπλα που βρίσκονταν στο οπλοστάσιο των ενόπλων της δυνάμεων, εξακολουθούν να περιέρχονται στα χέρια των αιμοσταγών μαχητών του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους», του ISIS.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία ομιλεί για το τουρκικό έκδοχο τουαντιαρματικού συστήματος M72 LAW, το οποίο σε τουρκική υπηρεσία ονομάζεται HAR-66. Τα όπλα αυτά εντοπίστηκαν στα περίχωρα της Μοσούλης στα μέσα Μαρτίου. Το θέμα δημοσιεύον οι αμερικανικού «Military Times» δίνοντας έτσι ευρύτερη διάσταση και βαρύτητα στην καταγγελία.
Το ερευνητικό ίδρυμα δεν μπορεί με βεβαιότητα να απαντήσει στο ερώτημα πως αυτά τα τουρκικά όπλα βρέθηκαν στο οπλοστάσιο του ISIS. Τέτοια όπλα έχουν εντοπίσει και οι Κούρδοι του YPG στη Συρία και έχουν δημοσιευθεί σχετικές φωτογραφίες στους ιστοχώρους τους, ενώ είχαν αναρτήσει και σχετικό βίντεο πριν την έναρξη της επιχείρησης για την ελευθέρωση της «πρωτεύουσας» του «χαλιφάτου», της Ράκα.

http://www.defence-point.gr

http://www.analystsforchange.org
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα