Η αλήθεια για τις εκτάσεις που κάηκαν στις φετινές πυρκαγιές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος της καταστροφής στο Καπανδρίτι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνουν λόγο για περίπου 20.000 στρέμματα. Ενδεικτικό είναι ότι στη φωτιά του 2009 είχαν καεί περίπου 150.000 στρέμματα.

Μέχρι στιγμής φέτος το σύνολο των περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές στη χώρα δεν ξεπερνούν τα 100.000 στρέμματα, νούμερο το οποίο είναι το μικρότερο τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό επιτεύχθηκε από τις άμεσες αντιδράσεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να σβήσουν τις πυρκαγιές σε αρχικό στάδιο.

Σε αυτό επίσης βοήθησε και η χρήση των μικρών αεροσκαφών Πετζετέλ, τα οποία έγιναν λειτουργικά επί σημερινής διακυβέρνησης, καθώς στο παρελθόν ήταν επί της ουσίας παροπλισμένα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τείνουν να επιβεβαιώσουν πως μέχρι στιγμής παρά την ανυπολόγιστη καταστροφή, πρόκειται για μία χρονιά καλύτερη από κάθε άλλη την τελευταία 15ετία στο μέτωπο των πυρκαγιών, καθώς και ότι η εικόνα καταστροφολογίας από τη ΝΔ δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση στην πραγματικότητα.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα