Τα Σκόπια περιμένουν υποστήριξη από Ευρώπη στο ζήτημα του ονόματος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Οσμάνι: Η κυβέρνηση εστιάζεται στο θέμα της ονομασίας»

Ολοκληρώθηκαν δύο σημαντικά ζητήματα- το γλωσσικό και η συμφωνία με τη Βουλγαρία, τώρα έχουμε τη δυνατότητα να εστιάσουμε την προσοχή μας στο ζήτημα της ονομασίας, δήλωσε ο Οσμάνι.

Η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της ονομασίας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Τόνισε, ότι οι επισκέψεις του στο Βερολίνο και την Αθήνα αυτό το μήνα και η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, στο τέλος του μήνα, βρίσκονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Το θέμα θα γίνει η προτεραιότητα της κυβέρνησης. Έχουμε ολοκληρώσει δύο σημαντικά θέματα, το γλωσσικό και τη Συμφωνία Γειτονίας με τη Βουλγαρία».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι για το ζήτημα αυτό η κυβέρνηση βρίσκεται σε δραστηριότητα επικοινωνίας με φίλους από άλλες χώρες, όπως επίσης και με το ‘νότιο γείτονα’  καθώς και με άλλους γείτονες.

Ο Οσμάνι, πριν από τη συνάντηση με τους πρεσβευτές των Δυτικών Βαλκανίων, τόνισε ότι πρέπει να κλείσουν ορισμένα ζητήματα ώστε να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Αναφέρθηκε, ακόμη, ότι η Βουλγαρία θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου του 2018 και τόνισε ότι σε συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας έχουν ήδη συζητήσει τα θέματα αυτά, ώστε η Σόφια να οργανώσει μια συνάντηση με τις χώρες φίλους των Σκοπίων καθώς και πρέσβεις της ΕΕ, όπου η χώρα θα παρουσιάσει τα σχέδια της στη μεταρρύθμιση του κράτους.

Επεσήμανε ότι την προεδρία της ΕΕ θα αναλάβουν κατά σειρά η Βουλγαρία, η Αυστρία και η Ρουμανία, τρεις χώρες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή και δεν θέλουν τα Σκόπια να παραμένουν μια «μαύρη τρύπα» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Αυτό θα συμβάλλει στην προώθηση των επιδιώξεων μας στην προεδρική τους ατζέντα», είπε.

(plusinfo.mk)

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ελπιδα πεθαινει τελευταια, αλλα αυτο δεν ισχυει μονο για τα Σκοπια, αλλα και την Ελλαδα, που εχει δυο ατου στα χερια της. Την εντολη του Συμβουλιου Αφασλειας του ΟΗΕ προς τον κ. Νιμιτς για συμφωνια στο θεμα της ονομασιας εναντι ολων-εσωτερικο,εξωτερικο να ειναι η ιδια- και την ομοφωνη αποφαση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι τον Απριλιο του 2008,δεν λεμε με ποιον Ελληνα πρωθυπουργο γιατι οι περισσοτεροι συνελληνες απο το 2009 δεν θελουν ουτε το ονομα του να ακουν(αλλα πισω εχει η αχλαδα την ουρα). Ειναι βλεπετε Μακεδων και νοιαστηκε περισσοτερο για την Μακεδονια μας, που ηταν,ειναι και θα ειναι Ελληνικη και στην λογικη και την καρδια των πανελληνων. Δικος μας ειναι ο Μεγας Αλεξανδρος , το γνωριζουν μικροι και μεγαλοι. Το δραμα τελειωνει μετα απο 25 χρονια.Πολυ τραβηξε.

    • Η ελπίδα τής Ελλάδας να μην δώσει το όνομα είναι (ήταν) η αδιαλλαξία του Γκρουέφσκι, για την οποία τού είμαι ευγνώμων κι εύχομαι να συνεχισθεί.

      Η Ελλάδα πούλησε το όνομα, άπαξ κι έφυγε από την αρχική γραμμή τού 1992, “ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγο”, για να καταλήξει στην κατάπτυστη ενδιάμεση συμφωνία.

      Μήπως τυχόν θυμάται κανείς ποιος ήταν ο πρωθυπουργός, που τον Ιούνιο τού 2009 επέτρεψε σε αεροπλάνο των “Μακεδονικών Αερογραμμών” να προσγειωθεί στην Κέρκυρα, πράγμα που ισοδυναμούσε με de facto αναγνώριση τού συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων;

      • Αν ηταν ετσι δεν θα πηγσινοερχοταν ο κ. Νιμιτς για να κανει την Συμφωνια για την οριστικη ονομασια. Οσο για το αεροπλανο σταθηκε στην ακρη του αεροδρομιου , για λογους αβροφροσυνης και μαλλον για να μη θεωρηθει η Ελλας μας εκδικητικη χωρα της Ευρωπαικης Ενωσεως . Ελπιζω να μη θελατε καταρριψη του αεροπλανου στην Συναντηση του ΟΑΣΕ της Κερκυρας;;;. Εξ’αλλου ,οταν εχεις την ομοφωνη αποφαση του Απριλιου του 2008 ”εισαι καβαλα στ’αλογο” και το παιζεις και γαλαντομος. Οσο για την ενδιαμεση Συμφωνια θυμηθειτε και θυμηστε και στους αλλους συνελληνες ποτε και απο ποιους υπεγραφη;;;.Τελος με τον κ. Γκρουεφσκι δεν επρεπε να εχετε καμια σχεση και ισως ειστε ο μονος Ελλην ,που του χρωστατε και ευγνωμοσυνη .

        • Ο κ. Νίμιτς δεν θα έπρεπε καθόλου να πηγαινοέρχεται, διότι εμείς δεν έπρεπε να είχαμε καταντήσει (διότι περί κατάντιας πρόκειται) σε ενδιάμεσες συμφωνίες και να εκπέσουμε σε συζητήσεις μ’ ένα υπο διάλυση μόρφωμα. Καταλαβαίνεις τι γράφω, ή απλώς κοιτάζεις τα γράμματα;

          Τα υπόλοιπα που γράφεις προκαλούν απλώς θυμηδία. Η εναγώνια προσπάθεια τού κομματόσκυλου, να κάνει το άσπρο μαύρο, αλλά δεν απευθύνεσαι σε Μαμελούκους, ούτε Ιθαγενείς.

          “για να μη θεωρηθει η Ελλας μας εκδικητικη χωρα της Ευρωπαικης Ενωσεως”

          Aυτό δεν προκαλεί θυμηδία, αλλά καγχασμό. Κάποιος είχε γράψει παλιότερα, ότι καλώς ο Σημίτης υποχώρησε στα Ίμια το 1996, ώστε να δείξει ότι είμαστε πολιτισμένος, ευρωπαϊκός (αυτό το ευρωπαϊκός μάς έχει φάει, από συστάσεως τού νεοελληνικού κράτους) λαός, αφήνοντας τούς Τούρκους να εκτεθούν ως βάρβαροι, επιθετικοί κλπ., κλπ.

          • Μηπως θα ηταν καλυτερα να επαναλαμβανατε και την ευγνωμοσυνη σας στον κ. Γκρουεφσκι;;;. Καλο σαββατοκυριακο. ΥΓ Δεν ισχυροποιησατε τα επιχειρηματα σας με την επικληση του μυθευματος για τον κ. Σημιτη, που σιγουρα δεν ειναι ο κ. Κωστας Καραμανλης, ο Μακεδων.

          • Την εξέφρασα ήδη μία φορά και την επαναλαμβάνω, εν ανάγκη, αν κάποιος μικρόνους δεν κατάλαβε γιατί τού είμαι ευγνώμων. Αν είχε ενδώσει, σήμερα τα Σκόπια θα είχαν όνομα σύνθετο, με πρώτο ή δεύτερο συνθετικό το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, πράγμα που δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να γίνει. Διότι η πολιτική των Αθηνών αυτό προβλέπει και το τόνισε ο αρχηγός τού κόμματός σου στον Καμμένο. Ή μήπως κάνω λάθος;

            Δεν θα επεκταθώ στις υπόλοιπες ανοησίες που γράφεις, διότι ή τρως απ’ το μαντρί, ή είσαι μπουνταλάς και δεν καταλαβαίνεις. Ο άλλος, αυτός που είχε πει για τον Σημίτη, ήταν κομματόσκυλο, διορισμένο απ’ αυτόν σε περίοπτη και καλά αμειβομένη θέση.

            Για να έχω καλό Σαββατοκύριακό, θα θυμούμαι αυτό το “Οσο για το αεροπλανο σταθηκε στην ακρη του αεροδρομιου , για λογους αβροφροσυνης και μαλλον για να μη θεωρηθει η Ελλας μας εκδικητικη χωρα της Ευρωπαικης Ενωσεως”, για να γελώ με την καρδιά μου. 🙂 🙂 🙂

  2. Χαιρομαι που δεν ξερετε να εκτιματε την προσφορα της ομοφωνου αποφασεως του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι τν Απριλιο του 2008, να μη γινουν δεκτα τα Σκοπια σε καμια Διεθνη Οργανωση, αν δεν ρυθμισθει η οριστικη κρατικη τους ονομασια εναντι ολων. Οσο για τον κ. Γκρουεφσκι , ο παππος του καταγεται απο την Αχλαδα -Φλωρινης -αν δεν σφαλλω- και μαλιστα μετα το ΟΧΙ του Μεταξα, πολεμησε εναντιον των Ιταλων το 1940-41. Στη συνεχεια κατεφυγε στα Σκοπια και πολιτογραφηθηκε -συν γυναιξι και τεκνοις-Μακεδων κατ’ευθειαν απογονος του Μ.Αλεξανδρου και ορκισθηκε να απελευθερωσει την Μακεδονια του Αιγαιου, που παρανομως κατειχε η πατριδα του η Ελλας-. Εμενα και σιγουρα τους περισσοτερους συνελληνες με θλιβουν οι θαυμαστες των -αρνητων της Πατριδος τους-, Γκρουεφσκιδων. Υπαρχουν φυσικα και οι θαυμαστες του στο ”Ουρανιο τοξο”. Δημοκρατια εχουμε στην Ελλαδα .

    • Αδυνατώντας να καταλάβεις τι γράφω, αποδεικνύεις ακόμη μία φορά την βλακεία σου.
      Με τα “νομίζω” και “αν δεν με απατά η μνήμη μου”, σχόλια δεν γράφονται από σχολιαστές σοβαρούς. Κάπου τα έχω ξαναδιαβάσει αυτά και το όλο ψευδοευγενές υφάκι κάποιον μού θυμίζει…

      Έχεις πάρει μονότερμα τις “ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ”, είσαι σχεδόν ο μόνος πια που γράφει και μάλιστα επί παντός επιστητού, προσπαθώντας να επιβάλεις την άποψή σου, βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα, κάνοντας άλλα σχόλια “γαργάρα”, βάζοντας λόγια στο στόμα τού άλλου, ή/και διαστρέφοντας τα λεγόμενά του.

      Χαμένος χρόνος να ασχολείται κανείς με τέτοιους “σχολιαστές”.

  3. Ειναι γεγονος για το μονοπωλιο των σχολιων μου στις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ μας. Εχω χρονο και φυσικα αποψεις, τις οποιες οι περισσοτεροι συνανιχνευτες δεν τις απορριπτουν, ειτε γιατι ειναι ανενημερωτοι για πολλα θεματα ,ειτε γιατι θελουν να ακουν και μια διαφορετικη αποψη απ’αυτα, πιυ μεχρι τωρα ηξεραν και πιστευαν. Σε καθε περιπτωση δεν υβριζουν οπως εσεις , που οτι γραφετε το ξερετε απο πρωτο χερι, σαν να εισασταν αυτηκοος,η, αυτοπτης μαρτυρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα