Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς…

10/8/17 | 4 σχόλια | 5 απαντήσεις | 1,541 εμφανίσεις
Ο Στέλιος Παππάς είναι από τη Λαμία, αλλά ένα ιστορικό στέλεχος μαθαίνει τη Θεσσαλονίκη σε μία εβδομάδα
|lamiareport

Αλέκος ΠαπαναστασίουΑλέκος Παπαναστασίου9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 protagon.gr

Ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Νίκου Παππά, διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο. Είναι, όμως, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και μπαμπάς υπουργού. Δεν αρκούν αυτά;

Στην κυβέρνηση έκριναν ότι ο καλύτερος, σε όλη τη χώρα, για να αναλάβει πρόεδρος του κρατικοποιημένου Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης είναι ο Στέλιος Παππάς, παλαιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και, όλως τυχαίως, πατέρας του υπουργού Νίκου Παππά.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη, χωρίς καμία συστολή, χωρίς καν να κοκκινίσει, ενημέρωσε τον Τύπο για τη δεύτερη ευκαιρία καριέρας που δίδεται στον πατέρα του συναδέρφου του.

 Ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος και διετέλεσε συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τομέας που, όπως έχουμε δει, το κόμμα τα καταφέρνει μια χαρά. Επίσης άφησε έντονο το αποτύπωμά του στον αντιδικτατορικό αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου αντιμετώπισε διώξεις. Εντάξει. Αυτά είναι ικανά να του δώσουν τιμές και το σεβασμό μας. Ομως πώς τον καθιστούν ικανό για να αναλάβει πρόεδρος του ΟΑΣΘ; Ο άνθρωπος είναι από τη Λαμία, ούτε καν από τη Θεσσαλονίκη, δεν έχει διοικητική εμπειρία και, αν μη τι άλλο, η μοναδική γνώση που έχει από δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να είναι η συχνότητα διέλευσης του λεωφορείου από τη γειτονιά του. Αλλά όλοι οι συνταξιούχοι, λίγο ως πολύ, ξέρουν κάθε πότε διέρχονται τα λεωφορεία από τον δρόμο τους.

Βέβαια, δεν διαφωνώ, η ιδιότητα του «ιστορικού στελέχους» τον καθιστά, για μερίδα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ικανό να διοικήσει οτιδήποτε: από δημόσιο οργανισμό μέχρι υποβρύχιο, αν και τα ιστορικά στελέχη συνήθως προτιμούν γραφείο με τηλέφωνο παλαιού τύπου και γραμματέα να αφήνει πρωί-πρωί την «Αυγή», μαζί με το καφεδάκι. Επίσης είναι απολύτως βέβαιο ότι στα κομματικά και στα φιλικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ η κριτική στον διορισμό θα αντιμετωπιστεί με αφορισμούς του τύπου «βρήκαν ευκαιρία οι νεοφιλελεύθεροι να προσβάλλουν τους δημοκρατικούς αγώνες ενός ιστορικού στελέχους».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι διαφορετική. Ο διορισμός του Στ. Παππά δίνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άλλη μία ευκαιρία να χαχανίσει στα μούτρα των κορόιδων, επιβεβαιώνοντας ότι, ναι, είναι σαν τους προηγούμενους, ίσως και χειρότεροι. Ο ένας διορίζει τον μπαμπά του, ο άλλος τον εξάδερφο του, η άλλη τον καλό της και πάει λέγοντας. Στέλνει, ασφαλώς, ένα μήνυμα και προς τον στελεχιακό κορμό, θυμίζοντας ότι οι κομματικές συναλλαγματικές εξοφλούνται, απλώς πρέπει να τηρηθεί και μία ιεραρχία. Πρώτα θα βολέψει ο Νίκος Παππάς τον πατέρα του και αργότερα θα έρθει η σειρά για τη θυγατέρα του μεσαίου στελέχους.

Υπάρχει, θα πείτε, το πρόβλημα της ασυνέπειας. Εχουν πει τόσα και τόσα περί οικογενειοκρατίας και νεποτισμού… Ε, και; Πλέον τα προσχήματα έχουν καταρρεύσει. Αντιλαμβανόμενοι το εφήμερο της παρουσίας τους, βάζουν ό,τι μπορούν στο σακούλι. Ξέρουν ότι ήταν για μία φορά και πως δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ ακόμα.

protagon.gr

Category: Κυριο Θεμα, Προτεινόμενα άρθρα

( 4 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Γιώργος Καστρινάκης says:

  Πόσες άλογες λέξεις. Μα και πόσο μίσος γυμνό.
  Έχουμε εδώ έναν αρθρογράφο ο οποίος (καθιστά φανερό ότι) ηδονίζεται ενώ διασύρει.
  Επειδή μάλιστα δεν βρίσκει κάτι αρνητικό να επικρίνει, εξτρατεύει να μας πεί πως το άσπρο είναι μαύρο.

  Στην ουσία του θέματος: Αρκεί μόνο η αποσιώπηση της πληροφορίας ότι η επίδικη διοικητική θέση ανελήφθη αμισθί, για να πιστοποιήσουμε ποια ακριβώς σχέση έχει ο αρθρογράφος αυτός με την ιδία του συνείδηση.
  Ένα βήμα μετά: Με… παγκοίνως… αμφιλεγόμενη την δέουσα στρατηγική, ως προς το ζήτημα ΟΑΣΘ, η επιλογή τού προέδρου του οφείλει – εξ αντικειμένου – να προκύψει βάσει πολιτικού κριτηρίου.
  Το τελικό, λοιπόν, ερώτημα είναι αν ο υπουργός ή το “Protagon” έχει χαρτογραφημένο τον χώρο επαρκέστερα, ώστε να προκρίνει τον άριστο…

  Παρεκτός φυσικά αν αποτελεί αντικειμενικό… μειονέκτημα του επιλεγέντος ότι έχει συγγενή υπουργό: Η αξιοκρατία όμως, έτσι, εξ ορισμού ανακηρύσσεται εκποδών της διοίκησης.
  Ο ίδιος ο κ. Στ. Παππάς θα διήγε φυσικά ανετότερα αν τυχόν προτιμούσε να εισπράττει τη σύνταξή του… καθήμενος. Προτιμά, κοπιών, να προσφέρει στους γύρω του. Μα, επ’ αυτού και (ιδού) τιμωρείται δημόσια.

 2. 2
  anixneuseis says:

  Προέχει η διαφύλαξη του δημόσιου βίου. Στη Γαλλία, ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει σε υπουργούς και άλλα κρατικά στελέχη να διορίζουν συγγενείς τους. Σας λέει τίποτε αυτό;

  • 2.1
   Γιώργος Καστρινάκης says:

   Ο νόμος που ψηφίστηκε στη Γαλλία έχει μια προφανή χρησιμότητα όσον αφορά δημόσιες έ μ μ ι σ θ ε ς θέσεις. Είναι προφανώς άλλο θέμα αυτό, από μια υπηρεσία που αναλαμβάνεται αμισθί.

 3. 3
  Στέφανος says:

  Καταλάβατε κύριε Σαββίδη, τί σας λέει ο κύριο Καστρινάκης ή θέλετε κι άλλη ανάλυση/επεξήγηση;

  Να το στραβώσω λίγο παραπάνω το ζήτημα/του κ…υ δηλαδή, λέγοντας, ένας Παπαναστασίου, κράζει έναν Παπά Αριστερό μπαμπά και έναν Παπά Αριστερό γιόκα.
  Τόσο παπαδαριό..ούτε στις εκλλησίες είναι μαζεμένο!
  Κι όμως, είναι στο συριζα, ούτε καν στου ανελ…

  Άντε και με τις υγείες σας εκεί στη Θεσσαλονίκη, η Κοινωνικοποιήσεις, να τολμήσω να πω Εθνικοποιήσεις;;;… έκαναν αρχή, όπως πάντα στην πιο προοδευτική γωνιά της χώρας, όπως όλες οι ξένες αλυσίδες..
  Θα φάτε καλά!!

  • 3.1
   Γιώργος Καστρινάκης says:

   Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση ότι η επικριτική συλλογιστική (για το προκείμενο γεγονός) μ ό ν ο σε αυτό το επίπεδο είναι δυνατόν να εκδιπλωθεί.

   • 3.1.1
    Στέφανος says:

    Όχι θα κάτσω να μιλήσω όπως θέλετε εσείς…Με συλλογιστική άμμισθως παρασίτων επί δέκα γεννεές από την τσέπη ΜΟΥ!
    Είτε οθωμανοκρατία, είτε εκκλησία, είτε βασιλεία, είτε χούντα..εκεί, στο κουτάλι και στο μπλα μπλα..

    ΥΓ: Προσωπικά είμαι υπέρ του νέου Προέδρου των αστικών συγκοινωνιών και να μη μπερδευόμαστε έ;
    Αλλά και να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ ΜΑΣ!
    Και μελλοντικός ψηφοφόρος του Αλέξη, δαγκωτό!

 4. 4
  Κώστας Αλεξίου says:

  Αγαπητέ κ. πρώην ΠΑΣΟΚ, εεε…με συγχωρείτε κ. Καστρινάκη ήθελα να πω. Επικροτείτε το γεγονός ότι ο εν λόγω “αριστερός” θα αναλάβει την θέση αμισθί και επιπλέον ότι η επιλογή του διοικητή πρέπει να είναι πολιτική, δηλαδή κομματική. Θεωρείτε επομένως ότι αυτές οι συνθήκες αποτελούν τις προϋποθέσεις για την στρατηγική ανάπτυξη του οργανισμού. Εύγε. Τιμάται τον μισθό σας. Να σας χαιρονται αυτοί που σας διαβάζουν. Εγώ δε σας χαίρομαι εδώ και καιρό. Αυτά μόνο γιατί μόλις τελείωσα τον καφέ μου. Δεν γίνεται συζήτηση καφενείου χωρίς καφέ. Δε νομίζετε;

  • 4.1
   Γιώργος Καστρινάκης says:

   «Πρώην ΠΑΣΟΚ»; «Τον μισθό μου»; «Αυτοί που με διαβάζουν»; «Εδώ και καιρό»;
   Μήπως κάτι μπερδεύετε;

   • 4.1.1
    Κώστας Αλεξίου says:

    Συγγνώμη. Παρανόησα λόγω συνωνυμίας με γνωστό δημοσιογράφο. Τα υπόλοιπα ισχύουν.

Back to Top

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας