Aλλάζει τροπάρι ο Ακιντζί και αρχίζει το… δούλεμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Παιγνίδια εντυπώσεων και πιέσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Άγκυρα και τον Tουρκοκύπριο ηγέτη, που συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς το blame game στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Ο Μουσταφά Ακιντζί μαζεύει όλα όσα διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, τονίζοντας ότι τέτοια απόφαση δεν υπάρχει τώρα. Συνδέει το άνοιγμα με παλαιότερη πρότασή του για απόδοση της πόλης στα Ηνωμένα Εθνη, με άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου σε διεθνείς πτήσεις και άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου.

Ο Tουρκοκύπριος ηγέτης σημειώνει ότι υπάρχουν πολιτικές και νομικές πτυχές για το άνοιγμα των Βαρωσίων που πρέπει να μελετηθούν και δηκτικά αναφέρει ότι αυτό που υποστήριξε προτού αναδειχθεί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας είναι πως η πόλη πρέπει να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους και όχι τα φίδια.

Μέμφεται τον Νίκο Αναστασιάδη ότι άλλα λέει στις διαπραγματεύσεις και άλλα λέει δημοσίως. Χαρακτηρίζει την ελληνοκυπριακή πλευρά «νύφη που δεν θέλει να χορέψει». Επικρίνει την ηγεσία μας ότι δεν προετοίμασε την ε/κ κοινότητα για μια ομοσπονδιακή λύση. Σε παρέμβασή του ενόψει προεδρικών εκλογών προτρέπει την ε/κ κοινότητα να αποφανθεί κατά πόσο θέλει να συναντήσει την τ/κ κάτω από μια στέγη ή όχι.
Ο κυβερνητικός Eκπρόσωπος επικαλέστηκε τον T/κ διαπραγματευτή Ο. Ναμί που αναφέρθηκε σε διατήρηση των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και μόνιμη παρουσία του τουρκικού στρατού για να απαντήσει στον Μ. Ακιντζί. Εριξε εκ νέου την μπάλα σε Άγκυρα και Ακιντζί, τονίζοντας ότι δεν απάντησαν στην πρόκληση/πρόσκληση του Προέδρου για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτόξευσε Τούρκος πρώην διπλωμάτης, που δεν απέκλεισε άμεση παρέμβαση στα εσωτερικά της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει των δραστηριοτήτων των ενεργειακών κολοσσών ΕΝΙ και Total, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο επαναλαμβάνοντας το σενάριο με το αμερικανικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ. Εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλλομένους στα ανοιχτά της Καρπάθου για βρετανικό σκάφος.
Φιλελεύθερος
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα