Πρωτοφανής επίθεση ΣΥΡΙΖΑ: Οι δικαστές θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της ΝΔ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

Με μια σκληρή ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιμένει να εκτοξεύει βολές στη Δικαιοσύνη.

Και απαντώντας στο δριμύ κατηγορώ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τους κατηγορεί ότι ανέλαβαν «την υπεράσπιση της ΝΔ για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας γαι τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει μεταξύ άλλων στους δικαστές το ερώτημα: «Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος;».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση. 

Χωρίς ντροπή, ανέλαβε την υπεράσπιση της Ν.Δ. για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος. Ο κ. Αθανασίου αισθάνεται τώρα προφανώς πιο άνετα, έχοντας την κάλυψη των πρώην συναδέλφων του στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις ευθύνες του για όσα πρωτοφανή του καταλογίζονται. 

Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν: οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή  θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος; Ας ξέρουν όμως αυτό: εκτός από παραδικαστικά κυκλώματα, αντιδραστικούς και συνοδοιπόρους της Ν.Δ., το δικαστικό σώμα έχει και δικαστές που τιμούν το λειτούργημα και τους όρκους τους. 

Όσο για τα μαθήματα περί δημοκρατίας, η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά που μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι και κύριες να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους.

 iefimerida.gr

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είχα πάντα την εντύπωση πως, όταν το Σχόλιο π ρ ο η γ ε ί τ α ι της Είδησης, δεν έχουμε να κάνουμε με ενημέρωση αλλά με χειραγώγηση. Τυπικό εδώ το παράδειγμα:
    «Πρωτοφανής επίθεση ΣΥΡΙΖΑ: Οι δικαστές…»

    Έτσι καταδέχεται να μιλά, όμως, μόνο ένας δημοσιογράφος (ή ένα ΜΜΕ) που γνωρίζει ότι έχει άδικο.

    • Μια απαντηση στο σχολιο σας για την φραση ” πρωτοφανης επιθεση ”,ειναι οτι η ταυτιση της Δικαιοσυνης με το κομμα της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης κλπ, ειναι πραγματι πρωτοφανης πολιτικη καταγγελια και σιγουρα θα δημιουργησει ψευδεις εντυπωσεις και διχασμο στους πολιτες και αναταραχη στην Δικαιοσυνη, οι λειτουργοι της οποιας με βεβαιοτητα θα διασπασθουν και ουδεποτε θα εχουμε στο μελλον ομοφωνες αποφασεις , κυριως στην αντισυνταγματικοτητα των νομων και για εξωφθαλμες περιπτωσεις. Και αυτο δεν ειναι καλο για ολους μας. Καλυτερα θα ηταν ”να εβγαιναν απο την μεση” γρηγορα και αθορυβα ολοι οι υποταγμενοι κομματικα διαστικοι λειτουργοι, παρα να ”σερνεται” η αντιδικια της Εκτελεστικης εξουσιας και σημερα και του μεγαλυτερου συγκυβερνωντος κομματος με την Δικαστικη, με αφορμη μαλιστα ενα δημοσιευμα. Τελικα ποτε θα ησυχασει αυτος ο τοπος;;; . Ολοι και ολα μας φταινε;;;.

      • Το να συμφωνήσω μαζί σου σε τέτοιο θέμα δεν το περίμενα.
        Να διαχωρίσουμε τις έννοιες δικαιοσύνη και δικαστής πρώτα και μετά να κρίνουμε τους δικαστές ενώ σεβόμαστε την δικαιοσύνη.

        Προχθές όλοι πίεζαν την δικαιοσύνη να κινηθεί για το θέμα Βαρουφάκη αυτό δεν είναι παρέμβαση?

        • Με την κοινη λογικη συμφωνησατε ,φιλε μου .Οσο για τις πιεσεις για τις αποκαλυψεις του κ. Βαρουφακη δεν πιεζουνν οι εκτος εξουσιας ,αλλα σχολιαζουν . Παρ’ολα αυτα-ομως- δεν ”κινηθηκε” η Δικαιοσυνη,-και καλως- προφανεστατα για να μη διχασει ,η, να διαταραξει την αναπτυξη ,-μαζι με την εξοδο στις αγορες -, που ερχεται τροχαδην. Οι λειτουργοι οι δικοι της εχουν συναισθηση της καταστασεως , οι λειτουργοι των αλλων εξουσιων εχουν, με τετοιες εκφρασεις εναντιον της και μαλιστα απο αναρμοδιους, που δειχνουν και αγενεια . Οχι τιποτε αλλο εχασε και το κυρος της και η κα Θανου, πρωην Προεδρος του Αρειου Παγου , που θα παρεχει τις νομικες υπηρεσιες της στον κ. πρωθυπουργο. Δεν ηταν βεβαιως και κανενας ΤΟΠ νομομαθης και δικαστικος. Απο επιλογη εγινε προπερσυ Προεδρος και η πρωτη γυναικα υπηρεσιακη πρωθυπουργος.

    • Διότι, και εντέλει, και οι απονεμητές της… Δικαιοσύνης εφαρμόζουν κανόνες στην υπηρεσία των κυρίαρχων, σε κάθε ιστορική περίοδο, συμφερόντων.

      Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει, όσο, και εφόσον η ανθρωπότητα αποδέχεται το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπων από ανθρώπους με κέντρο βάρους, ακριβώς, ΚΑΙ την εμπορευματοποίηση της απονομής δικαιοσύνης!

      Για εκείνον-ους που αμφισβητούν τα προλεγόμενα, συστήνουμε μία επιστροφή της μνήμης τους στα πρόσφατα γεγονότα της εισόδου χώρας και λαού στο έγκλημα απαίτησης της “επιστροφής των δανεικών” ή γινόμαστε προτεκτοράτο χρέους, και να διερωτηθούν περί της στάσης που κράτησαν απέναντι στα δραματικά αυτά γεγονότα οι Έλληνες Απονεμητές Δικαιοσύνης!

      Εκ του πονηρού, πράγματι, τα “δάκρυα” για την… Στέλλα, συγνώμη, για τους Δικαστές ήθελα να πω!

      • Και μεχρι να ελθει-υπαρξει, που δεν θα υπαρξει (εκτος αν υπαρξουν ανθρωποι χωρις ψυχη και νου και αρα χωρις συνειδηση ) αυτη η ανξαρτητη Δικαιοσυνη, θα την υβριζουμε , επειδη δεν εχουμε τιποτε αλλο να κανουμε στην προσωπικη και συλλογικη μας ζωη , σαν τον διαβολο ,που οταν δεν εχει δουλεια κανει κατι αισχρο. Και ειμαστε συνειδητοι Ελληνες με τετοια Ιστορια και Ευρωπαιοι, με τετοια δικαιικη παραδοση,η, μηπως θελουμε να επιστρεψουμε στην κοινωνια της αυτοδικιας-βεντετας για Κρητικους και Μανιατες.;;;. Λιγο κρατει-λιγο κρατει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα