Πτήση ΜΗ370: Οι έρευνες για το εξαφανισμένο Boeing αποκάλυψαν συγκλονιστικά μυστικά για τον Ινδικό ωκεανό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τον Μάρτιο του 2014 καθώς πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, με 239 επιβάτες και πλήρωμα. Έκτοτε κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε αφού δεν έχει βρεθεί το αεροσκάφος παρά τις εξονυχιστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πιθανά σημεία που θα μπορούσε να έχει συντριβεί.

Ωστόσο, οι έρευνες έφεραν στην επιφάνεια μυστικά του βυθού τα οποία χαρτογραφήθηκαν. Αν και οι έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος στον Ινδικό ωκεανό ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, εντούτοις οι ερευνητές εντόπισαν την ύπαρξη υποβρύχιων βουνών που έχουν έκταση μεγαλύτερη από αυτή του Έβερεστ.

Παράλληλα, εντοπίστηκε και μία χαράδρα στο βυθό, η οποία είναι διάσπαρτη από υπόγεια ηφαίστεια, ενώ έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Οι λεπτομερειακοί αυτοί χάρτες του βυθού μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της κατανόησης για τους πληθυσμούς των ψαριών, αλλά και την προϊστορική μετακίνηση των ηπείρων που βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο της γης.

Τι απέγινε η πτήση ΜΗ370

Έπειτα από τρία χρόνια, οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους σταμάτησαν και επισήμως τον περασμένο Ιανουάριο μιας και οι τρεις χώρες Αυστραλία, Μαλαισία και Κίνα που αναζητούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα ίχνη του ανακοίνωσαν πως σταματούν πια τις έρευνες.

Μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο από τις έρευνες αυτές που να δείχνει ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρίσκονται στο βυθό της θαλάσσιας ζώνης που πραγματοποιούνταν οι έρευνες.

σε κοντινή απόσταση από τη σημερινή ζώνη ερευνών, ταυτοποιήθηκε ότι ανήκαν πιθανώς ή με βεβαιότητα στο μοιραίο Boeing 777 της Malaysia Airlines.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα