Σκόπια: Ο Κοτζιάς συστήνει τους Ευρωπαίους να μην δημιουργήσουν έναν ‘δεύτερο Γκρούεφσκι’

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

“Κοτζιάς: Είπα στους φίλους στην ΕΕ να μην δημιουργήσουν έναν ‘δεύτερο Γκρούεφσκι’», γράφει το δημοσίευμα

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών λέει ότι η νέα κυβέρνηση άλλαξε ρητορική, αλλά τίποτε δεν έχει αλλάξει»

 

Η νέα κυβέρνηση άλλαξε ρητορική και έχει πιο σωστή επικοινωνία, αλλά τίποτε δεν έχει αλλάξει, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο «EurActiv» για τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων.

Σημείωσε ότι κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, τον Αύγουστο, θα συνομιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, για θέματα που δεν ανοίχθηκαν κατά τη συνάντηση της Αθήνας, μεταξύ αυτών, ενδεχομένως και οι διαφορές των δύο πλευρών.

«Το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν είναι ότι έχει μία ή άλλη στάση. Το πρόβλημα είναι κάτι που η ίδια η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει. Η Ευρώπη πρέπει με καλό τρόπο να διδάξει στα Σκόπια σχετικά με την έννοια του πολιτικού συμβιβασμού και την κουλτούρα της πολιτικής συναίνεσης.

»Όταν έγινα υπουργός Εξωτερικών, είπα σε  όλους ότι με κατά κάποιο τρόπο τους «χαλάσαμε», γιατί η ανάρμοστη συμπεριφορά προς εμάς θα εφαρμοσθεί και στην εγχώρια πολιτική. Όλοι είδαμε πως ο Γκρούεφσκι εφάρμοσε την ίδια ιδέα στη χώρα του», είπε ο Κοτζιάς.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ίδιος είπε στους φίλους του στην ΕΕ ότι δεν πρέπει να δημιουργήσουν έναν «δεύτερο Γκρούεφσκι», γιατί ο Ζάεφ έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κατανοήσει και να ανοίξει μια πραγματική λύση.

«Θα εργασθούμε για την απόφαση αυτή και ελπίζω να πάρουμε μια απάντηση και να αποφευχθεί η παρέμβαση τρίτων μερών που θα εμποδίζουν την πρόσβαση  σε αυτή τη λύση», είπε ο Κοτζιάς, σύμφωνα με το ‘PlusInfo’ των Σκοπίων.

http://www.echedoros-a.gr

(υπογραμμίσεις του ιστοτοπου)

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ενταξει , κατι επρεπε να δηλωσει και ο κ. Κοτζιας, μετα την συναντηση του με τον Αμερικανο μεσολαβητη για την τελικη ονομασια της ΦΥΡΟΜ, απο το 1996 -ζωη να εχει- κ. Νιμιτς , οι δηλωσεις του οποιου, ομως, εξεπεμπαν απαισιοδοξια για γρηγορη λυση -και τις οποιες ”δεν ανεβασαν ”οι ιστοτοποι , για να μη απαγοητευθουν προφανως οι συνελληνες. Να μη επισημανουμε οτι και ο επικοινωνιολογος πρωθυπουργος των Σοπιων κ. ΖΑΕΦ και οι δικοι μας αντιστοιχοι ειναι” χειροποδαρα δεμενοι”-οι μεν Σκοπιανοι απο την 10ετη αλυτρωτικη πολιτικη του κ. Γκρουεφσκι και οι δικοι μας απο την ομοφωνη αποφαση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι τον Απριλιο του 2008, δηλαδη απο την πολιτικη Κωστα Καραμανλη. Πως θα αποφασισουν διαφορετικα οι αρμοδιοι και κυριως πως θα ”περασουν” τις διαφορετικες αποφασεις τους στους ”υπηκοους ”τους, οι οποιες σε καθε περιπτωση ”θα εξασφαλισουν τον βαθυ διχασμο των κοινωνιων και πολιτων τους” και αυτο ειναι αυτοκτονικο, ειδικα για την Ελλαδα μας, με το σπλαχνο μας τον μεγαλυτερο ΜΕΓΑ μας Αλεξανδρο;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα