Ιράν: Υπό κράτηση ο αδελφός του προέδρου Ροχανί για διαφθορά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Υπό κράτηση ο αδελφός του προέδρου Χασάν Ροχανί στο Ιράν για υπόθεση διαφθοράς. Οι υποστηρικτές του προέδρου “βλέπουν” πολιτικά κίνητρα πίσω από την κίνηση αυτή.

iran-upo-kratisi-o-adelfos-tou-proedrou-roxani-gia-diafthora

Υπό κράτηση ο αδελφός του προέδρου Χασάν Ροχανί στο Ιράν για υπόθεση διαφθοράς. Οι υποστηρικτές του προέδρου “βλέπουν” πολιτικά κίνητρα πίσω από την κίνηση αυτή.

Η κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο Γκολαμχουσέιν Μοσχενί Ετζέι σύμφωνα με τον οποίο ο Χουσέιν Φερεγιντούν, ο οποίος είναι και στενός σύμβουλος του Ροχανί, κλήθηκε χθες Σάββατο σε ανάκριση στο πλαίσιο της υπόθεσης στην οποία αντιμετωπίζει άγνωστες κατηγορίες οικονομικού χαρακτήρα. Στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση.

“Αν ο Φερεγιντούν διευθετήσει την εγγύηση, θα αφεθεί ελεύθερος”, είπε ο Ετζέι. “Εχει ανακριθεί πολλές φορές και άλλοι έχουν επίσης ανακριθεί, κάποιοι από τους οποίους κρατούνται…και η υπόθεση συνεχίζεται”.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ύψος της εγγύησης που καλείται να πληρώσει.

Ορισμένοι υποστηρικτές του Ροχανί ερμηνεύουν τις κατηγορίες εις βάρος του Φερεγιντούν, ενός υψηλόβαθμου διπλωμάτη που συμμετείχε στις συνομιλίες οι οποίες οδήγησαν στην πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και των διεθνών δυνάμεων, ως μια κίνηση του σκληροπυρηνικού δικαστικού σώματος να πλήξει τον πρόεδρο.

Το πραγματικό όνομα του Ροχανί είναι Χασάν Φερεγιντούν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτό: Reuters

http://www.thetoc.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα