Όταν το ΟΧΙ  γίνεται ΝΑΙ και….σώζεται η  Ελλάδα! 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη                                    10.07.2017 

(περί σχεδίου Β,  και ….σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής  για την τιμωρία των ενόχων)

 Οι, οπωσδήποτε, αδικαιολόγητα,  καθυστερημένες εκμυστηρεύσεις των δύο ξένων συμβούλων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου Β, στα πλαίσια του δημοψηφίσματος του 2015, προκάλεσαν  σωρεία αντιδράσεων. Αυτές, με επιείκεια χαρακτηρίζονται συλλήβδην  ως εξωπραγματικές. Μέσα από αυτές, αποδεικνύεται, περίτρανα και για πολλοστή δυστυχώς φορά, ότι στη χώρα μας έχει απολεστεί η όποιου βαθμού  δυνατότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, με βάση τη στοιχειώδη λογική και με γνώμονα  τα εκάστοτε δεδομένα της πραγματικότητας. Εκλαμβάνονται έτσι, συστηματικά, ως αδιάσειστες αποδείξεις,  υποθέσεις αβάσιμες, που φυσικά ουδέποτε επαληθεύθηκαν, αλλά  που, αντιθέτως, μεθοδεύτηκε η αποθάρρυνση της όποιας  σοβαρής και αντικειμενικής συζήτησης, γύρω από αυτές.  Με βάση  έωλες υποθέσεις, που ωστόσο  η πλειοψηφία των ΜΜΕ τις διαχειρίζεται ως απόλυτη αλήθεια, βλέπουν τη δημοσιότητα σωρεία συζητήσεων, που κατά περίπτωση κατηγορούν ή υπερασπίζονται  αποφάσεις και ενέργειες, διαμετρικά αντίθετες των ορθολογικών, προβαίνουν στην αποκάλυψη δήθεν σκανδάλων και επικαλούνται τη δήθεν αδήριτη ανάγκη   σύστασης εξεταστικών επιτροπών για την τιμωρία των ενόχων.

          Η τελευταία, προς το παρόν, περίπτωση ηθελημένης χάλκευσης των γεγονότων, αναφέρεται στις λεπτομέρειες ενός σχεδίου, που όπως φαίνεται είχε εκπονηθεί κατά την περίοδο που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος, προκειμένου να προετοιμάσει τις συνθήκες μιας ομαλής μετάβασης στις απαιτήσεις του ΟΧΙ. Αντιπαρέρχομαι κρίσεις, σχετικά με τη μέθοδο, που επιλέχτηκε για τη μετάβαση αυτή, και που όπως έγινε γνωστό, περιελάμβανε  την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος και τη διεξαγωγή ορισμένων συναλλαγών με τη χρήση κουπονιών, διότι το πρόβλημα  δεν είναι το πόσο καλή ή κακή ήταν. Αντιθέτως, το πρόβλημα όπως εμφανίζεται είναι, ότι κατά τους επικριτές του σχεδίου Β, αυτό δεν έπρεπε να υπάρξει, διότι συνιστά  εγκληματική πράξη και  θα οδηγούσε την Ελλάδα στην καταστροφή.

          Η άποψη αυτή απορρέει από ένα όργιο μετάλλαξης της πραγματικότητας. Συγκεκριμένα:

1. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ. ΟΧΙ στα μνημόνια και στη λιτότητα. Πως, λοιπόν, (χωρίς την πραξικοπηματική μεταβολή αυτού του ΟΧΙ σε ΝΑΙ), θα μπορούσε να υλοποιηθεί η θέληση του 63% του ελληνικού λαού, αν δεν είχε προβλεφθεί ένα σχέδιο μετάβασης στη νέα αυτή κατάσταση, που ήταν ακριβώς το σχέδιο Β; Συνεπώς, εγκληματική θα ήταν η μη πρόβλεψη ενός σχεδίου Β, και όχι η εκπόνησή  του.

2. Είναι όντως εξοργιστικό το γεγονός ότι οι διάφορες αντιδράσεις εναντίον της ύπαρξης του σχεδίου Β, που υποδεικνύουν την ανάγκη, της δήθεν τιμωρίας των δήθεν ενόχωναποδέχονται με τέτοια ασύγγνωστη άνεση, ως νόμιμο, το αποτέλεσμα της κατεξοχήν συνωμοτικής και αντιδημοκρατικής μεταβολής της βούλησης του ελληνικού λαού, εξαφανίζοντας από το προσκήνιο το εντελώς ξεκάθαρο  ΟΧΙ. Αυτό, ακριβώς, το ΟΧΙ που απαιτούσε, χωρίς την ελάχιστη αμφιβολία, την εκπόνηση ενός σχεδίου Β, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος.   Και πως να μην ανατρέξει κανείς, για να φρεσκάρει τη μνήμη,  στην ανατριχιαστικού περιεχομένου συνομιλία  του Νίκου Χατζηνικολάου με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη  στις 7.7.2016 στο REAL FM/Video; Σε αυτό, ξεδιπλώνονται αβίαστα οι συνωμοτικές  μεθοδεύσεις της συνταγματικής εκτροπής, που κατέληξαν να εμφανίσουν το ΟΧΙ ως  ΝΑΙ, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την σαφέστατα εκφρασθείσα βούληση του ελληνικού λαού. Μέχρι και οι εταίροι/δανειστές μας επιστρατεύθηκαν εκείνη τη νύκτα για να βοηθήσουν στην άνομη αυτή επιχείρηση.

3. Είναι σαφές ότι, αν κάποτε, αναζητηθούν οι ένοχοι του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ,  για να  εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύκτα, και πως ακυρώθηκε  το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με την επιβολή απόφασης  ολοκληρωτικού καθεστώτος, αυτοί σίγουρα δεν θα είναι οι συντάκτες του σχεδίου Β.

4.Το αποκορύφωμα, όμως,  του παραλογισμού είναι η προβολή σχετικού επιχειρήματος, που καταδικάζει, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση του σχεδίου Β, “επειδή δεν ρωτήθηκε ο λαός, αλλά όλα έγιναν πίσω από την πλάτη του”. Το επιχείρημα είναι σαθρό, αφού παραβλέπει ηθελημένα ότι στο ΟΧΙ περιλαμβάνεται σίγουρα και το GREXIT. Γιατί, πως θα ήταν δυνατόν, για την Ελλάδα, να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ θα είχε απεμπολήσει λιτότητα και μνημόνια; Και, επιπλέον, είναι και φαιδρό αυτό το επιχείρημα, διότι πως, πότε και που ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός, αν συμφωνεί με  τα συνεχή απάνθρωπα μέτρα, που λαμβάνονται ερήμην του, και που προοδευτικά τον εξαθλιώνουν;

5. Ένας  τραγέλαφος, εξάλλου, αναδύεται από το γεγονός  ότι, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ο Πρωθυπουργός επειδή  “γνώριζε για το σχέδιο Β”! Αναμφίβολα,  καλώς το γνώριζε, αλλά αλλού είναι το πρόβλημα. Δηλαδή στο ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας   αδυνατεί  να  υπερασπιστεί το σχέδιο Β εφόσον, στην πορεία,  απαρνήθηκε το ΟΧΙ μετατρέποντάς το αυθαίρετα σε ΝΑΙ .

6.Τέλος, πως αλήθεια  να χαρακτηρίσει κανείς την ασύγγνωστη ελαφρότητα, με την οποία αποφαίνονται οι επικριτές του σχεδίου Β, για το ότι δήθεν αυτό το τελευταίο θα σήμαινε την καταστροφή της Ελλάδας….υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι  η καταστροφή  απεφεύχθη χάρη στη μετάλλαξη του ΟΧΙ σε ΝΑΙ!

 

Θα χαθούμε γιατί, τελικά,  μας λείπει το μέτρο, αλλά και ο κοινός νους.

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συζυγος του εξαιρετικου καθηγητου οικονομικων στην Ν.Ο.Ε Θεσ/νικης αειμνηστου Δημητριου Δεληβανη και η ιδια αξιολογη μαθητρια του και καθηγητρια -η κυρια Μαρια Νεγρεποντη -Δεληβανη -ξεκιναει απο μια αφετηρια , που ουτε δεδομενη και ουτε αναμενομενη ηταν απο την Ελληνικη και Ευρωπαικη πολιτικη ταξη των Εταιρων μας , γιατι δεν ειχε τεθει στην κριση του ελληνικου λαου, παρα τις υποσχεσεις του Ανδρεοπασοκ προ των εκλογων του 1981 για σχετικο δημοψηφισμα παραμονης ,η, εξοδου μας απο την ΕΟΚ , Ε.Ε και την ΟΝΕ ,με το κοινο νομισμα. Ειναι γνωστη εξ αλλου η πτωση με κροτο της κυβερνησεως του γνωστου μας ως Γ.Α Π ( Τεωργιου Παπανδρεου) τον Νοεμβριο του 2011, μετα την συνοδο κορυφης στις Καννες, επειδη εψελλισε την λεξη δημοψηφισμα τοτε, ενω θα μπορουσε να το πραγματοποιησει προ της ανακοινωσεως του για την πτωχευση της Ελλαδος μας στο Καστελλοριζο στις 23 Απριλιου 2010. . Με δεδομενο οτι ουτε ο κ. Τσιπρας ,προεκλογικως στις εκλογες στις 25 Ιανουαριου 2015, ειχε ανακοινωσει οτι σε δεδομενη στιγμη θα διενεργησει και δημοψηφισμα για την εξοδο μας απο την Ευρωπαικη Ενωση-Ο.Ν.Ε-αν δεν επαιρναν πισω τα σχισμενα κομματια των μνημονιων οι πιστωτες μας εταιροι στην ΟΝΕ- δεν ενομιμοποιειτο η κυβερνηση του να προετοιμαζει το σχεδιο Β ,με τον κ. Βαρουφακη και τους συμβουλους του ,συνελληνες και ξενους, υπο ακραν εχεμυθειαν σαν να επροκειτο περι πολεμικου σχεδιου πρωτου πληγματος εναντιον του εχθρου, παρομοιου του Νταγιανικου σχεδιου του πολεμου των εξι (6) ημερων του Ισραηλ εναντιον των γειτονων του Αραβων τον Ιουνιο του 1967. Η κ. Δεληβανη συνδεει το σχεδιο Β με το δημοψηφισμα, το οποιο κατα πασα πιθανοτητα εγινε και για να νομιμοποιησει την προ αυτου μεταστροφη του κ. Τσιπρα σε μνημονιακο πρωθυπουργο και για να απαλλαγει απο τα βαριδια της Λ.Α.Ε και για να ”μαντρωσει” την υπολοιπη φιλοευρωπαικη αντιπολιτευση με τις κραυγες του για να βοηθησουν την Ελλαδα την μανα μας, να παραμεινει στην Ευρωπαικη Ενωση και την ΟΝΕ, στοχους,- που τους καταφερε και τους τρεις -και επι πλεον να εξασφασλισει και νεα 4ετια με τις εκλογες του Σεπτεμβριου του 2015, εξαπατωντας την ψυχραιμο, αλλα καλοκαγαθο προσωρινο Προεδρο της Ν.Δημοκρατιας κ. Μειμαρακη, για να συγκυβερνησει με τους ΑΝΕΛ ,αντι να συμβαλλει στην ενοτητα του πολιτικου κοσμου και την απο κοινου ως κανονικο ΠΙΑ ευρωπαικο κρατος αντιμετωπιση των επανειλημμενων αξιολογησεων . Εν κατακλειδι , αγαπητη κ. Δεληβανη. Εαν δεν συμμετειχε στο δημοψηφισμα , με τα ξενογλωσσα ερωτηματα (πρωτοφανες για την Ελληνικη πολιτικη Ιστορια) η Αξιωματικη Αντιπολιτευση (Ν.Δ) , εχετε την γνωμη οτι θα διεξηγετο δημοψηφισμα και θα ειχαμε αυτο το αποτελεσμα;;;. Η μοναξια παντα ειναι δυσκολη , αλλα σαυτην την περιπτωση θα ηταν αφορητη και μη αντιμετωπισιμη απο την κυβερνηση. Υ.Γ Συμφωνω απολυτως με την τελικη σας φραση. Να ειστε καλα.

  2. Γνωρίζετε το όνομά μου, αλλά όχι εγώ το δικό σας! Από όσο μπορώ να καταλάβω το περιεχόμενο του σχολίου σας, κυριαρχεί ο φόβος της μοναξιάς, αν μέναμε εκτός ευρωπαϊκής ομπρέλας, που διόλου δεν υποτιμώ. Αλλά, τότε, σε τι ακριβώς σκόπευε αυτό το δημοψήφισμα, αν όχι στο “σκίσιμο των μνημονίων και στην αποδοχή της εξόδου μας από την Ευρωζώνη”;

    Κακή και, ίσως, και επικίνδυνη η “μοναξιά”. Αλλά, πόσο πιο επικίνδυνη από την απώλεια της εθνικής μας υπόστασης και τη, χωρίς τέλος, εξαθλίωση του λαού μας; Οι επιλογές είναι το αποτέλεσμα συγκρίσεων, ανάμεσα σε διαφορετικές καταστάσεις. Δεν είναι, άραγε, ξεκάθαρη η ουσιαστική ανυπαρξία της Ελλάδας, το 2060, με πληθυσμό γέρικο και αποδεκατισμένο, με προβλεπόμενη (με τις καλύτερες των συνθηκών) ανάπτυξη 1% ετησίως, όταν η ΕΕ προβλέπεται να επιτύχει 2-2.5% αντίστοιχα, με ανεργία ανεξέλεγκτη και εμβάθυνση φτώχειας; “‘Οποιος (Έθνος ή άτομο) δεν τολμά τίποτε, δεν έχει και τίποτε”

    • Αγαπητη Κυρια. Τον φοβο της μοναξιας δεν το αισθανθηκα ,ουτε τον αισθανομαι. Παντως ”ου καλον ειναι τον ανθρωπον μονον”-στην σημερινη μαλιστα παγκοσμιοποιημενη ανθρωπινη κοινωνια – και προτιμουσα απο το 1979 την εισοδο και παραμονη μας στις Ευρωπαικες Κοινοτητες (μακαριζω γιαυτο τον αειμνηστο Καραμανλη) και γιατι οι Ελληνες εγιναν Ευρωπαιοι και καταλαμβανουν και τις καλυτερες θεσεις στην Ευρωπη και γιατι τα Παν/μια μας ”αρμεγουν” την Ευρωπη με τα ερευνητικα τους προγραμματα και γιατι ”μας ταιζει” και τωρα η Ευρωπη ,οπως μας χρυσοπληρωνε απλοχερα για μια 20ετια και εμεις τα επενδυαμε σε ξενυχταδικα , σε θεατρικες παραστασεις και συναυλιες σε καθε γειτονια και χωριο για τον ΛΑΟ ,που ειχε καταλαβει με δηλωση του πρωθυπουργου της Αλλαγης την εξουσια. Βεβαιοτατα ομως -οπως και το γραφω- την μοναξια αισθανθηκε ο κ. Τσιπρας, ως ο υπογραφων και υπευθυνος και γιαυτο , ως δια μαγειας” μετετρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ στο περιεργο δημοψηφισμα, αποφαση την οποιαν -φρονω- πως ειχε λαβει απο την εξαγγελια του δημοψηφισματος, ”πιεζομενος απο υπερατλαντικους , ευρωπαικους και εσωτερικους φιλους και συμμαχους , ισως και φοβου και ηλικιας ενεκεν ”. Η απορια μου ειναι πως, εσεις -φιλοευρωπαια ουσα -δικαιολογειται την προετοιμασια , εν κρυπτω και παραβυστω του πλαν Β, εν αγνοια και του Ελληνικου λαου, που δεν ψηφισε κατι αναλογο και εν αγνοια και των εταιρων, που , δεν μπορουσαν να φαντασθουν οτι θα υπηρχε Ελλην πρωθυπουργος ,-μετα το παθημα του κ. κ.Γ.Α.Π το 2011 στις Καννες -, να μηχανευεται δημοψηφισμα, με τις τρομακτικες συνεπειες κυριως για τον αγαπημενο τους -ΕΣΤΩ- τουριστικο προορισμο( γιαυτο και προετοιμασαν στα γρηγορα και κατακαλοκαιρο ανθρωπιστικη βοηθεια). Εξεπλαγησαν σφοδρα ολοι-μα ολοι ( 18-1)( το ειδαμε ) ,γιαυτο και στη συνεχεια , μας ”εδεσαν χειροποδαρα” για σαραντα τοσα χρονια , με την θεληση μαλιστα της ”δυστροπης-σημερινης- κυβερνητικης πλειοψηφιας”. Περιμενα να σχολιασετε και το Δημοψηφισμα, με το ξενογλωσασα ερωτηματα και την τυχον αποχη της Αξιωματικης Αντιπολιτευσεως σαυτο. Σε καθε περιπτωση τα οποια πλαν Β και Γ και Δ κλπ, αγαπητη μου ,για να εχουν αποδοχη και αποτελεσματικοτητα , σχεδιαζονται απο σοβαρες κυβερνησεις των μεγαλων συνασπισμων -στυλ Γερμανιας- και που δεν διαφημιζονται ως για πρωτη φορα δεξιες ,η, αριστερες και αλλα τετοια. Υ.Γ Την ερωτηση σας ”τοτε σε τι ακριβως σκοπευε αυτο το δημοψηφισμα ….”, πρεπει να την απευθυνετε και εσεις -επωνυμως- και ολοι οι συνελληνες-μπορει να το δειξουν στις επομενες εκλογες-στον αποφασισαντα και δια τηλεοπτικου του μηνυματος μαλιστα. Καποιες εκτιμησεις παρεθεσα στο σχολιο μου. ΤΕΛΟΣ .Συμφωνω απολυτως με την δευτερη παραγραφο σας, αλλα μη ξεχνατε οτι μας τελειωσαν απο το 2009 -οπωσδηποτε- και οι ελικρινεςι και οι ηρωες και οι ηρωικες πραξεις. Τωρα ”επ αρτω μονον και homo hominis lupus”, δυστυχεστατα.” Αλλ’εσεται ημαρ” ΕΡΡΩΣΘΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα