Προσέγγιση Μαρινάκη – Αλαφούζου με ομπρέλα Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Προσέγγιση Μαρινάκη – Αλαφούζου με ομπρέλα Μητσοτάκη

Συνήθεια τείνει να γίνει στον όμιλο των Παραπολιτικών να ζητούν συγγνώμη για συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Τελευταίο «θύμα» της σαββατιάτικης εφημερίδας του… εκδότη Γιάννη Κουρτάκη είναι η κυρία Γεωργία Χουντάλα, του κλάδου ΔΕ Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών, που υπηρετούσε στο γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, ως τακτικό μέλος.

Στο χθεσινό φύλλο της 8ης Ιουλίου 2017, η εφημερίδα και ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης, ζητούν συγγνώμη από την κυρία Χουντάλα για τα όσα αναφέρονταν στο από 6-8-2016 δημοσίευμα με τίτλο «ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Η υπόθεση φοροδιαφυγής ‘κόλλησε’ στην κυρία Χουντάλα».

Στο εν λόγω δημοσίευμα που αφορούσε σε οικονομικούς ελέγχους για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου, μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι «Όπως, προκύπτει από το ρεπορτάζ, εκτός από την ολιγωρία (σ.σ. κάποιοι λένε και φόβο) που επιδεικνύει ο καλός εισαγγελικός λειτουργός Παναγιώτης Αθανασίου, στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη ένα πρόσωπο που λειτουργεί προς την κατεύθυνση των… καθυστερήσεων. Πρόκειται για την κυρία Γεωργία Χουντάλα, του κλάδου ΔΕ Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών, που υπηρετεί στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, ως τακτικό μέλος. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στην (μικρή) πιάτσα, η εν λόγω υπάλληλος καθυστερεί τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, εκθέτοντας πέραν από τον εαυτό της, και τον προϊστάμενό της, Παναγιώτη Αθανασίου». 

Όπως φαίνεται, αν και αργά, ο εκδότης κατάλαβε ότι οι πληροφορίες του μόνο αληθινές δεν ήταν με αποτέλεσμα να προβεί, μέσω της εφημερίδας του, σε επανόρθωση στην οποία αναφέρει:

Εκτός… εάν

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί μπορεί να υπάρχει και μία άλλη εκδοχή για να εξηγηθεί η μεταστροφή του κ. Κουρτάκη.

Εσχάτως παρατηρείται μια… προσέγγιση των δύο πόλων στα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην πλευρά Μητσοτάκη. Η προσέγγισε αυτή λειτουργεί ως ομπρέλα αλλά θέτει και προϋποθέσεις. Η σημαντικότερη αυτών των προϋποθέσεων είναι ο διακανονισμός όλων των εκκρεμοτήτων μεταξύ των πλευρών Μαρινάκη και Αλαφούζου. Στις εκκρεμότητες αυτές συμπεριλαμβάνονται βεβαίως και ο δικαστικές.

Επισημαίνεται ότι η πρώτη αναφορά στο θέμα στου οικονομικού εισαγγελέα και στην υπόθεση διερεύνησης για τυχόν φοροδιαφυγή από την πλευρά Αλαφούζου δημοσιοποιείται το 2016. Τόσος καιρός πέρασε. Τώρα το θυμήθηκαν; Είναι προφανές λοιπόν ότι στο παιχνίδι των σχέσεων μεταξύ Μαρινάκη – Αλαφούζου παρεμβαίνει η «σκιά» Μητσοτάκη.

Αυτή η ομπρέλα δεν είναι βεβαίως ικανή στο μέλλον να ρυθμίσει όλες τις πτυχές των σχέσεων μεταξύ των δύο ομίλων αλλά και των προσωπικών-αθλητικών διαφορών. Ας μην ξεχνάμε τι έχει συμβεί στο παρελθόν.

Θα πρέπει να περιμένουμε λοιπόν τι θα συμβεί μεταξύ των δύο ανδρών μετά την προσέγγιση του ΣΚΑΙ με τον τηλεοπτικό σταθμό Star και τη μετακίνηση του ενημερωτικού τμήματος του σταθμού του Αλαφούζου από το Φάληρο προς τη Νέα Κηφισιά. Υπάρχουν δηλαδή παράλληλες ενέργειες και άρα θα υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες.

Ένα είναι το σίγουρο. Ότι δεν έπιασε ξαφνικά τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη πόνος και οδυρμός για ένα δημοσιογραφικό λάθος στο οποίο υπέπεσε το 2016. Άλλωστε έχει υποπέσει και σε άλλα δημοσιογραφικά σφάλματα αλλά ποτέ δεν βρήκε τον χρόνο να επανορθώσει και να ζητήσει συγγνώμη.

zougla.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα