Το καράβι Τσίπρα μπάζει νερά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  09/07/2017 05:45
Το κλείσιμο της αξιολόγησης – παρά τα νέα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ για το 2019-2020 και την επιτροπεία για δεκαετίες – δημιουργεί ελπίδες για έξοδο της χώρας στις αγορές μέσα στο 2018 και επιστροφή στην ανάπτυξη.
Αρα το κυβερνητικό σκάφος, θα έπρεπε να πλέει σε ήρεμα νερά και το κυβερνητικό πλήρωμα να χαμογελά. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση βρίσκεται σε «βέρτιγκο», αντιμέτωπη με την τέλεια καταιγίδα που δημιούργησαν οι ψεύτικες υποσχέσεις της, η διαχειριστική της ανεπάρκεια και η επικίνδυνη αδιαφορία για τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τη Δικαιοσύνη.
Μέσα σε λίγες ημέρες έγινε σαφές ότι τη χώρα την κυβερνά μία ομάδα αδίστακτων πολιτικών που δεν ορρωδεί προ ουδενός και είναι έτοιμη να παραβιάσει κάθε κανόνα και νόμο αρκεί να παραμείνει στην εξουσία.
Ετσι, μετά το σκάνδαλο Καμμένου – ένας υπουργός Αμυνας να μιλάει τηλεφωνικώς 12 φορές για 21 λεπτά με έναν ισοβίτη ναρκέμπορο ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό -, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση καλύπτουν με όλες τους τις δυνάμεις τον παραβάτη και προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν τις άνομες πράξεις του: αρνούνται την κλήση του κ. Καμμένου σε επιτροπή της Βουλής για να δώσει εξηγήσεις και μπλοκάρουν τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το μείζον αυτό ζήτημα το οποίο σε κάθε ευνομούμενη χώρα θα είχε οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις.
Παράλληλα γίνεται ξεκάθαρη η επικίνδυνη επιλογή της κυβέρνησης – πριν από δύο χρόνια – να υπάρξει με εντολή Πρωθυπουργού και με έγκριση ολόκληρου του Υπουργικού Συμβουλίου ενός ακραίου plan Β για την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος με «κουπόνια πληρωμής» στη χώρα που θα έδινε στην Ελλάδα τον ρόλο του πειρατή και του ψευδοεπαναστάση της ΕΕ που όχι μόνο δεν σέβεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά γυρνάει και την πλάτη στους εταίρους της, με τη χρηματοδότηση των οποίων κρατήθηκε η ελληνική οικονομία στη ζωή!
Επιπλέον αποκαλύπτεται ανάγλυφα το αυταρχικό σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση και να επιβάλει με βάση μιας πληρωμένης έκθεσης ενός πρόθυμου ινστιτούτου τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών, διότι δήθεν δεν χωρούσαν άλλες στο ψηφιακό φάσμα. Για να αποδειχθεί ότι το φάσμα χωρούσε τουλάχιστον εννέα νέες άδειες, για αυτό και το ΕΣΡ αποφάσισε να αδειοδοτήσει επτά νέα κανάλια!
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αντί να βάλει φρένο στην κατηφόρα φθάνει να στηρίζει ανοιχτά την ανοίκεια και ντροπιαστική επίθεση του ανεκδιήγητου Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης, υπερθεματίζοντας μάλιστα για την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπεράσει τα «θεσμικά εμπόδια» που βάζουν τα δικαστήρια, διότι «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι».
Ολα δείχνουν ότι το καράβι του κ. Τσίπρα χτύπησε ύφαλο, μπάζει από παντού νερά και έχει αρχίσει να παίρνει κλίση.
“Το Βήμα”
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα