Θεοφάνης Τάσης: ποιός θέλει να ζήσει για πάντα;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας Θεοφάνης Τάσης για τη σχέση εξέλιξης και καρκίνου (βίντεο)

  • Η ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Τάση

«Ποιος θέλει να ζήσει για πάντα; Θεραπεύοντας το θάνατο στη Sillicon Valley» ήταν το θέμα της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας, που πραγματοποίησε ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου Θεοφάνης Τάσης στο συνέδριο «Εξέλιξη και Καρκίνος, Καρκίνος και Ζωή μια αέναος σχέση» στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο προσεγγίζει το θέμα του καρκίνου διεπιστημονικά και κατά τις εργασίες του διατυπώνονται απόψεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους επιστήμονες, βιολόγους, φιλοσόφους και άλλου είδους επιστήμονες.

Κοινός τόπος των συμμετεχόντων είναι ότι οι εξελίξεις στη θεραπεία του ανθρώπου, τείνουν στην εξατομίκευση με την αναζήτηση των κατάλληλων φαρμάκων για κάθε ασθενή. Οι κοινωνικές προεκτάσεις αυτής της εξέλιξης θα είναι πολύ σημαντικές, καθώς η οικονομική επιβάρυνση θα είναι υψηλή και δεν θα υπάρχει φορέας να αναλάβει το κόστος. Θα επιβαρύνεται ο ασθενής ατομικά και το γεγονός αυτό θα έχει ως συνέπεια να αναπτυχθεί μια ταξική ιατρική. Όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα θα θεραπεύεται, όποιος δεν την έχει θα αντιμετωπίζεται με τις γενικές μεθόδους.

Ο κ. Τάσης μίλησε για τη δυνατότητα που έχουν, ακόμη και σήμερα, δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη να αναζητήσουν τρόπους να επιμηκύνουν το προσδόκιμο της ζωής τους και για τις κοινωνικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις που θα έχει μια ζωή που θα προσεγγίζει, για παράδειγμα τα 150 χρόνια. Η σχέση συζύγων αλλά και γονέων με τα παιδιά ανατρέπεται και ο άνθρωπος θα αναζητά ένα νόημα στη ζωή του το οποίο, σήμερα, δεν είναι σαφές ποιο θα μπορούσε να είναι.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα