Τριγμοί στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η διαταγή απαγόρευσης της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων έχει προκαλέσει τριγμούς στην Ελληνική Αστυνομία.

Παράλληλα, σύμφωνα με κύκλους του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβεβαιώνεται η θεωρία του «άβατου» στην περιοχή. Πλέον οι επικεφαλής αξιωματικοί πρέπει να χειριστούν την υπόθεση προσεκτικά, αφού από τη μια οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δήλωσαν πως θα πειθαρχήσουν στη συγκεκριμένη απόφαση και την ίδια στιγμή καλούνται να αποτρέψουν και τις συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγείλει μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στο ίδιο σημείο.

Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη ανησυχία για αύξηση της έντασης των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, αφού θεωρείται ότι η συνδικαλιστική ενέργεια «συσπείρωσε» συλλογικότητες του αναρχικού χώρου που βρίσκονταν σε διάσταση.

«Αν δεν υπήρχαν ανακοινώσεις συγκεντρώσεων αναρχικών, με ποια αιτιολογία θα βγάζαμε διαταγή απαγόρευσης; Αν έμεναν… βουβοί και έβγαινε απαγόρευση μόνο για την εκδήλωση των αστυνομικών, τότε η… ταμπέλα περί άβατου των Εξαρχείων θα γινόταν τεράστια», ανάφεραν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ.

Απάντηση με αιχμές από ΠΟΑΣΥ

Μετά την απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής της στην πλατεία Εξαρχείων την Πέμπτη, η ΠΟΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ΠΟΑΣΥ μεταξύ άλλων ανέφερε: «Την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας, στην Πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του Κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε. Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας. Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά».

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΑΣΥ αναμένεται να εξαγγείλει νέες εκδηλώσεις διαλόγου σε άλλα «άβατα» της Αττικής, σε άλλες περιοχές, όπως το Μενίδι.

Πολιτική σύγκρουση με φόντο την απαγόρευση

Χθες ξέσπασε ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Πρώτη η Ν.Δ. ανέφερε ότι για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο και τόνισε ότι «ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να παραιτηθεί. Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα…».

Το υπουργείο απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί. Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή «ανταρτοπολέμου» προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη. Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν».

Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρούσαν τις προηγούμενες μέρες να πείσουν ότι δεν έχουν σχέση με την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Σήμερα, και λίγα μόλις λεπτά μετά την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για την απαγόρευση της συγκέντρωσης, με ανακοίνωσή της, η ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας. Αυτό το ξέραμε και δεν μας εκπλήσσει. Όμως, το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής, ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού».

Η Ν.Δ. ανταπάντησε: «Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική. Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί».

Τέλος ο κ. Τόσκας επανήλθε: «Πρέπει επιτελούς η Νέα Δημοκρατία να πει την αλήθεια. Έφτασαν στο έσχατο σημείο της πολιτικής υποκρισίας σερνόμενοι από ακροδεξιές αντιλήψεις. Οι ένστολοι ασχολούνται με τα καθήκοντα τους με τον καλύτερο τρόπο και δεν τους ακούν. Το ψέμα της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια. Έχουν παραιτηθεί από την κοινή λογική».

Πηγή: Τριγμοί στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια | iefimerida.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωστε λοιπον φθασαμς στο σημειο λειτοργοι του καλουμενου σκληρου κρατικου τομεως- Δικαιοσυνη , στρατος ,αστυνομια (εν προκειμενω Αστυνομιας , με την ΠΟΑΣΥ) -συντεχνιακη οργανωση των κατωτερων μαλιστα αστυνομικων- να αντιδικει , με απαξιωτικες ανακοινωσεις, με τις καλουμενες φυσικες και πολιτικες ηγεσιες της -Αρχηγο Αστυνομιας και Υπουργο Δημοσιας Ταξεως και γιαυτο να καλλιεργειται αμφοτερωθεν και πολιτικη -κομματικη αντιδικια;;;.Αν δεν ειναι ”στημενη” η υποθεση αυτη -για να πεταχτει η μπαλα στις κερκιδες-ειναι ανησυχητικο το φαινομενο και για την καθημερινοτητα των Ελληνων και παρεπιδημουντων και κυριως για την δημιουργια επενδτυσεων , οι οποιες αναζητουν πολιτικη ασταθεια και στην Ελλαδα μας, με τετοιες υπερβολικες ενεργειες των οποιων κρατικων λειτουργων, η πολιτικη ασταθεια ξεκινησε . Η πρωτη κυβερνηση της Αριστερας ( Πασοκικη) μας κληρονομησε τον ακρατο συνδικαλισμο στα Σωματασ Ασφαλειας, η σημερινη δευτερη κυβερνηση της Αριστερας , μαζι με τοσα αλλα, που περιοριζει να περιορισει και αυτα. Ο τρωσας και ιασεται. Και εμεις περιμενουμε περισσοτερη αστυνομευση και καθαριοτητα με λιγωτερους εργαζομενους αστυνομικους και οδοκαθαριστες. Αυτο και αν ειναι αυταπατη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα