Πέντε γίγαντες της τεχνολογίας κατά Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών τον περασμένο Ιανουάριο, οι μεγαλύτεροι τεχνολογικοί κολοσσοί παγκοσμίως έχουν κατά καιρούς συσπειρώσει τις δυνάμεις τους προκειμένου να εναντιωθούν σε ορισμένες αποφάσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Πρόκειται για τις Microsoft, Facebook, Google, Amazon, Apple, τις πέντε εταιρείες τεχνολογίας που διαθέτουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία και οι οποίες έχουν θέσει κατά καιρούς στην άκρη τις διαφορές τους σε θέματα εταιρικής διαχείρισης προκειμένου να συνεργαστούν κατά τον μέγιστο δυνατόν τρόπο για θέματα που αφορούν τη μετανάστευση, την κυβερνοασφάλεια, την προστασία των ιδιωτικών δεδομένων και την υποστήριξη των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Ο αντιπρόεδρος του διαδικτυακού κολοσσού της Google Κεντ Γουάλκερ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ότι «ορισμένα πολύ σημαντικά πολιτικά γεγονότα όπως η μεταρρύθμιση της επιτήρησης των προσωπικών δεδομένων και η μετανάστευση υπερβαίνουν τις εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ των εταιρειών». Ωστόσο, η συνεργασία και η αμοιβαία υποστήριξη των εταιρειών δεν έλαβε χώρα μόνο στην περίπτωση του προεδρικού διατάγματος κατά της εισόδου των μουσουλμάνων το οποίο υπέγραψε ο Τραμπ. Ενδεικτικά, το 2014, η Amazon και η Apple προσέφεραν τη στήριξή τους στη Microsoft στο πλαίσιο μίας νομικής διαμάχης μεταξύ της εταιρείας με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα που αφορούν την προστασία των ιδιωτικών δεδομένων. Ωστόσο δεν εκλείπουν και οι συγκρούσεις μεταξύ των εταιρειών, καθώς περιστασιακά χρησιμοποιούν τις ρυθμιστικές αρχές ως βασικό όπλο για να στραφούν εναντίον του ανταγωνιστή τους. Η Microsoft είχε ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να στοχοποιήσουν την Google, ενώ ο πρόεδρος της Google Ερικ Σμιντ είχε επιδοκιμάσει την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να στραφεί εναντίον της Microsoft στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Εντούτοις, ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ δήλωσε ότι «και οι πέντε εταιρείες ανταγωνίζονται σκληρά η μία την άλλη για τη θέση τους στις διεθνείς αγορές, ωστόσο διαθέτουν κοινό τρόπο αντιμετώπισης των πολιτικών και των κανονιστικών υποθέσεων». Ο ίδιος προσθέτει ότι «τα προηγούμενα χρόνια, ο ανταγωνισμός στην αγορά αναμειγνύεται με την παρέμβαση ορισμένων ρυθμιστικών αρχών. Τώρα γνωρίζουμε ότι έχουμε κοινά συμφέροντα παγκοσμίως για σημαντικά πολιτικά και ρυθμιστικά θέματα». Σύμφωνα με τον Κρις Καλαμπρέζ, αντιπρόεδρο πολιτικής στο Center for Democracy and Technolocy, ο τρόπος που διαχειρίζονται τις υποθέσεις που ανακύπτουν καθώς και τα σχέδια που εκπονούν αποτελούν επίσης ένας σαφές δείγμα για το αυξημένο πνεύμα συνεργασίας που επικρατεί μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων ανταγωνιστών τεχνολογίας.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα