Ο Γεράσιμος Βώκος για το Σπινόζα

15/4/19 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 3,298 εμφανίσεις

Απεβίωσε, χθες, ο Γεράσιμος Βώκος, μια σημαντική ακαδημαϊκή μορφή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη μνήμη του, οι “Ανιχνεύσεις” επαναδημοσιεύουν την παρέμβασή του σε Συμπόσιο του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με τίτλο “Σπινόζα και σύγχρονη πολιτική φιλοσοφία”, τον Ιούνιο του 2017.

Το Συμπόσιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του, ήταν παρών και ο Ετιέν Μπαλιμπάρ.

«Σπινόζα και Σύγχρονη Πολιτική Φιλοσοφία» ήταν ο τίτλος του Διεθνούς Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 και ώρα 9.30, στην Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Το Διεθνές Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γεράσιμου Βώκου.

Κύριοι ομιλητές του Συμποσίου ήταν οι:

-Etienne Balibar, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Paris X

-Pierre Francois Moreau, Καθηγητής Φιλοσοφίας στην ENS de Lyon

-Kiarina Kordela, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Macalester College

-Γεράσιμος Βώκος, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ

Στο βίντεο που αναρτήσαμε σήμερα μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Γεράσιμου Βώκου. . Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των Μπαλιμπάρ , Μορώ και Κορδελά καθώς και σύντομες παρεμβάσεις απο το ακροατήριο.

Σύντομη εισαγωγή στον κ. Βώκο ως καθηγητή κάνει ο Δρ. Μιχάλης Μπαρτσίδης, καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Category: Ειδησεις, Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    17/4/19 | (0 σχόλια)
    16.04.2019 : 13:44  SWAHA PATTANAIK / REUTERS BREAKINGVIEWS Στον άνετο κόσμο όσων υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών παρακολούθησαν τη σύνοδο του ΔΝΤ έχει παρεμβληθεί ενοχλητικά ένας τρόπος σκέψης μηδενικού αθροίσματος: η πεποίθηση ότι για κάθε κερδισμένο πρέπει να υπάρχει ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας