Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες κοντά σε ισλαμικό τζαμί στο βόρειο Λονδίνο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εικόνες χάους και πάλι στο Λονδίνο όταν, τα ξημερώματα της Δευτέρας ώρα Ελλάδας, κλειστό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών κοντά στο τζαμί του Finsbury Park.

Ο απολογισμός είναι τουλάχιστον ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες ενώ οι βρετανικές αρχές συνδέουν το περιστατικό με το Ραμαζάνι, καθώς εκείνη την ώρα στην περιοχή βρίσκονταν πολλοί μουσουλμάνοι που είχαν προσευχηθεί στο τζαμί του Finsbury Park.

Η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και ανέφερε ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «πιθανό τρομοκρατικό πλήγμα». Παράλληλα, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τη διαχείριση της κατάστασης καθώς, εφόσον επιβεβαιωθούν οι φόβοι, δεν αποκλείεται να ανοίγει ένας κύκλος «αντιποίνων» μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά στόχων στην Βρετανία, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Άλλωστε, το χθεσινό περιστατικό θυμίζει αρκετές από τις επιθέσεις ισλαμιστών, με οχήματα, εναντίον ανυποψίαστων πολιτών τόσο στην Αγγλία όσο και στη Γαλλία.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι η περιοχή ήταν γεμάτη με πιστούς μετά το τέλος της απογευματινής προσευχής ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 48χρονου, χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί περαιτέρω στοιχεία.

Ενδεικτική των εντάσεων στο εσωτερικό της βρετανικής κοινωνίας είναι και η δήλωση του αντιπροέδρου του Βρετανικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου, Miqdaad Versi ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό ως μία «βίαιη πράξη ισλαμοφοβίας».

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα