Εκπομπή “Τομές στην Επικαιρότητα”: Κατάρ- Σκόπια- “δέλτα”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με τρία θέματα θα ασχοληθεί η σημερινή, Πέμπτη 08 Ιουνίου 2017, τελευταία, εκπομπή της TV-100 “Τομές στην Επικαιρότητα”. Η εκπομπή αρχίζει στις 9μμ και τελειώνει στις 10μμ. Επαναλαμβάνεται το Σάββατο απο τις 5μμ-6μμ.

ΘΕΜΑ 1ον: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ; Βαγγέλης Μούσα, Δρ οικονομίας, Αραβολόγος.  

 -Κίνηση Σαουδικής Αραβίας ή ΗΠΑ;

-Ποιες οι επιπτώσεις;

-Η εμπλοκή της Τουρκίας.

-Έρχεται η σειρά της Άγκυρας;

-Ποιος θα κυριαρχήσει στην περιοχή;

ΘΕΜΑ 2ΟΝ:  ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; Ατανάς Κίροφσκι. Αρχισυντάκτης Telma TV. Σκόπια. 

 -Τι σημαίνει εγκατάλειψη του εξαρχαϊσμού;

-Η αποδοχή της νέας κυβέρνησης.

-Υπάρχουν προοπτικές για την ονομασία;

-Θα θέσουν θέμα ομοσπονδίας οι Αλβανοί;

-Στο ΝΑΤΟ ως Fyrom;

ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ: Παναγιώτης Μπαλακτάρης, στέλεχος του «δέλτα»  μέσω skype:

-Τι σημαίνει «Πολιτική πίεση».

-Μπορεί να καλυφθεί το πολιτικό αδιέξοδο;

-Προτάσεις.

Το σήμα της TV-100 μεταδίδεται:

Μέσω της Digea στην Κεντρική Μακεδονία

Απο την OTE TV οπουδήποτε

Διαδικτυακά απο τη διεύθυνση:

www.fm100.gr

και

https://www.anixneuseis.gr/?page_id=47224

spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άνθρωπος/νέος επιστήμονας/δικηγόρος, που στοχεύει να αλλάξει όλα όσα η πολιτικάντικη πατσαβούρα έχει φέρει κατά καιρούς στο προσκήνιο, ενώ αφήνει απ’έξω τα βασικά που θα μπορούσε να επηρρεάσει στην οικογένειά του, είναι εκ προοιμίου, λαοπλάνος.
    Μερικά πρόχειρα παραδείγματα:
    Καθυστέρηση αποφάσεων στα όρια της αρνησιδικίας, δέκα έτη ίσως και παραπάνω.
    Υποχρεωτική παράσταση σε κάθε αγοραπωλησία ακινήτου με προκαταβολή προμήθεια έξι τοις εκατό επί της αξίας.

    Ανέφερε όλα τα φαιδρά του βαθέους κράτους, αλλά ντράπηκε να αναφέρει τη συμπαιγνία με την τσαλαπατημένη και εξαρτώμενη δημοσιογραφία..μάλλον γιατί τη χρειάζεται.

    Νομίζει πως είναι ή θα γίνει ο Μακρόν, μα το μόνο που λιγουρεύεται είναι ο Άκης, εξώφθαλμα.

    • Είστε εντελώς άδικος. Κι αυτή είναι η καλοπροαίρετη ερμηνεία. Στον χρόνο που υπήρχε εξέφρασα τα ουσιώδη. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε λυπάμαι.

    • Σαν νομικός σας λέω ότι αυτά που λέτε είναι άκρως ανακριβή, έχετε μπερδευτεί για τα καλά, κι επιπλέον αυτογελοιοποιείσθε με το να αποπειράσθε ατελέσφορα να επιτεθείτε στο ήθος ενός εξαίρετου ανθρώπου, τον οποίο ούτε καν γνωρίζετε και τον οποίον ανεπιτυχώς παρομοιάζετε με καταδικασθέντες πολιτικούς!
      Αντί να συντάσσεσθε με ιδέες που προτείνουν λύσεις με θετική ενέργεια, όρεξη για βελτίωση και δράση, κωφεύετε σε κάτι αληθινό και αισιόδοξο, ασκείτε μια δηλητηριώδη, αναίτια (και φυσικά άγονη) κριτική και το μόνο που κάνετε είναι να βγάζετε τον καημό σας και το φθόνο σας για τους ασκούντες το δημοσιογραφικό και δικηγορικό λειτούργημα, που κρίνοντας από τα λεγόμενά σας, ούτε που ξέρετε σε τι συνίσταται!
      Έντιμοι άνθρωποι ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί ακόμα κύριέ μου, σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλους τους τομείς και ο κύριος Μπαλακτάρης είναι ένας από αυτούς!
      Μάλλον όμως για ανθρώπους σαν κι εσάς, η ύπαρξη πλουραλισμού φαίνεται πως αποτελεί μια ιδανική αφορμή για να βγάλετε τη συσσωρευμένη χολή σας, να το παίξετε εξυπνάκιας και να γίνεστε προσβλητικός. Βαυκαλίζεστε κιόλας ότι μας αποκαλύψατε κάποιον εξόφθαλμα λαοπλάνο!!! Έλεος δηλαδή!

    • Πάντα ο ίδιος Στέφανος, απόλυτος, κατέχων μόνον αυτός την αλήθειαν, την οποία προσπαθεί να επιβάλει.
      Ποτέ δεν κατάλαβα, Στέφανε, γιατί έχεις συσσωρευμένο τόσο μίσος στην ψυχή σου και διαρκώς ξερνάς χολή. Μια χαρά άνθρωπος φαίνεσαι, επάγγελμα έχεις, γυναίκα και 4 παιδιά, προς τι το μίσος; Αυτοδίδακτος είσαι βέβαια και αυτό είναι που δίνει σε πολλούς ημιμαθείς, όπως εσένα, όχι μόνο την εντύπωση ότι τα ξέρουν όλα, αλλά ότι και όλοι πρέπει να ασπάζονται με ευλάβεια τα λεγόμενά του.

      • Εάν ξαναδιαβάσεις την ανάρτησή σου και συμπεραίνοντας πως εσύ δεν είσαι αυτοδίδακτός όπως εγώ, θα καταλάβεις, πως δεν τίθεται ζήτημα να ξερνά χολή, ασχέτως της όποιας μορφώσεώς που έχει λάβει κι αυτό το τελευταίο ρήμα να το προσέξεις ιδιαιτέρως και ίσως στην πορεία, να ανακαλύψεις τη διαφορά μεταξύ πολιτικού αφηγήματος και πραγματικότητος, όπως ανακάλυψες χθες μόλις προφανώς, πως οι συντάξεις της Ελένης μας, δίδονταν και δίδονται στην πλάτη των υπολοίπων συμπολιτών της και των παιδιών και εγγονιών της.
        Μόλις πριν λίγα χρόνια όταν πρωτοεμφανίστηκες στο ιστολόγιο, υποστήριζες τα ίδια με την Ελένη και έλεγες πως η κατανάλωση φέρνει την ανάπτυξη ενώ ο Χρίστος που δεν πιστεύει και τόσο στα υλικά πράγματα, σε συμβούλευε να το ξανακοιτάξεις…Εσύ όμως εκεί…Λεφτά υπάρχουν!

        Θα μπορούσα να σου πω, ευχαριστώ που με δικαιώνεις με τη χολή σου!!
        Συνέχα τον καλό το δρόμο κι εγώ είμαι εδώ να σου ανοίγω τα μάτια που και που…!
        Καλό απόγευμα!!

        • Γράφεις ό,τι σού κατέβει, εντελώς αυθαίρετα, όπως έκανες πάντα.

          α) Δεν εμφανίστηκα στο ιστολόγιο πριν λίγα χρόνια, αλλά είμαι από τούς παλαιότερους εδώ μέσα.

          β) Μπορείς να μού βρεις ένα μου σχόλιο (έτσι λέγεται και όχι ανάρτηση), ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ, που να υποστηρίζω πως η κατανάλωση φέρνει την ανάπτυξη και τα σχόλια/συμβουλές του Χρίστου; Πότε έλεγα εγώ … “Λεφτά υπάρχουν!” και λοιπές ανοησίες που γράφεις.

          Στέφανε Σαμαρά (αλήθεια, γιατί έκρυψες τώτα το επίθετό σου; ), πάντα χρησιμοποιούσες την μέθοδο μειώσεως των συζητητών, δια τής διαβολής, παραγώγων τής φαντασίας σου και μόνον, εκτός πλέον κι αν όντως δεν θυμάσαι ονόματα και πράγματα και γράφεις άλλ’ αντ’ άλλων.

  2. Με χιουμοριστική διάθεση το έγραψα, μιας και σας ξεσήκωσε όμως τόσο έντονα, ας το συζητήσουμε.

    Σας δόθηκε ο όποιος χρόνος μέσω τηλεοράσεως να αναπτύξετε όσο το δυνατόν πληρέστερα τις θέσεις σας.
    Ναι ήταν περιορισμένος σε σχέση με το χρόνο που είχε ο Τσάβες να αναπτύξει τις δικές του, περίπου τέσσερις ώρες ή η Κωνσταντοπούλου ως εγχώριο πολιτικό προϊόν, που χρειάζονταν περί τις δύο με τρεις.
    Σας παρότρυνε ο παρουσιαστής να παραθέσετε τα δέκα σημεία που θεωρείτε ως τη μαγιά των θέσεών σας επιγραμματικά, δύο φορές τουλάχιστον κι εσείς επιλέξατε, όχι μόνο να μην παρουσιάσετε αυτά τα δέκα σημεία, αλλά να εστιάσετε στο ασθενές πολιτικό σύστημα που παράγει νοσηρά φαινόμενα.
    Σήμερα παράγει αυτά τα νοσηρά φαινόμενα ή σήμερα τα ανακαλύψατε;
    Ως αντεπιχείρημα αυτών που ανέφερα, ήρθε προς υπεράσπιση εν είδη συμμορίας που θίγεται, νομικός που αμφισβήτησε τα λεγόμενά μου, που εκτός από λεγόμενα, τα έχω πληρώσει με ρευστό, τουλάχιστον τρεις φορές στον ενήλικο βίο μου και εκτός του δικού σας συναφιού που μάχεται τόσα χρόνια στο μετερίζι του ιδιωτικού τομέα και προσπαθεί να με προστατεύσει ως αγοραστή, ως πωλητή και ακόμη ουσιαστικότερα να προστατέυσει και το μη ασθενές τόσα χρόνια κράτος μας, μέσω του δικού του δικηγόρου/συμβολαιογράφου, είναι και το άλλο αγαθό συνάφι των μηχανικών, το οποίο επίσης έχω πληρώσει τουλάχιστον δύο φορές, με ποσό περίπου ίσο με αυτό που διέθεσα για την αποπεράτωση των όποιων εργασιών και τους ευχαριστώ πολύ κι αυτούς, που τόσα χρόνια με υποστήριζαν μέσω του νομικού πλαισίου, που ψηφίζονταν από το υγιές παρελθοντικό μας πολιτικό σύστημα.
    Είναι κι άλλοι πολλοί, όπως οι περήφανοι γιατροί μας και φαρμακοποιοί, οι οποίοι συνταγογραφούσαν τα τριπλάσια του μέσου όρου των ανεπτυγμένων χωρών φάρμακα και τα πωλούσαν στου επίσης ιδιωτικού τομέα ελεύθερα φαρμακεία, ή έσφαζαν τις γυναίκες μας με διπλάσιες τουλάχιστον του μέσου όρου παγκοσμίως καισσαρικές τομές, μιας και τα δικά μας κορίτσια είναι ανίκανα να γεννήσουν φυσιολογικά.

    Θα πιαστώ από αυτό που ειπώθηκε από τον Όσκαρ Ουάιλντ νομίζω “Η μικρότερη των πράξεων, είναι σημαντικότερη των όποιων μεγάλων προθέσεων”.
    Εδώ που έχουμε φτάσει πλέον τα πράγματα, τα λόγια είναι φτώχεια!
    Ως πολίτης θα συνεργαστώ και θα επικροτήσω τον οποιοδήποτε ο οποίος παράγει και υποστηρίζει συγκεκριμένο έργο, για παράδειγμα η ομάδα “λος λαμπίκος” στη Θεσσαλονίκη.
    Δε με ενδιαφέρει η κομματική τους ταυτότητα, το παρελθόν τους ή το οικογενειακό τους παρελθόν και συντάσσομαι ευθέως αρωγός στο έργο τους, που έχει να κάνει με τον ανιδιοτελή και εθελοντικό καθαρισμό του δημοσίου χώρου, από όλα αυτά τα αντιαισθητικά γκραφίτι των όποιων γελοίων ψευτοεπαναστατών.
    Και δεν θα μπω στην κουβέντα σχετικά με το ότι έχουν το δικαίωμα οι γκραφιτάδες να αμφισβητήσουν την όποια νόρμα αισθητικής, αυτό θα το πράξει ο Άφαντος!
    Σας δίδεται λοιπόν ο όποιος περιορισμένος χρόνος να αναπτύξετε τις θέσεις σας, που μπορεί να είναι και επωφελείς, όπως είναι επωφελείς και οι θέσεις του Λεβέντη και τις απαριθμεί σε μισό λεπτό, όμως γνωρίζουμε το παρελθόν και το ποιόν του. Εάν θέλουμε να είμαστε εποικοδομητικοί στο δημόσιο διάλογο και μας δίδεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στα δημόσια πράγματα, στοχεύουμε σε αυτά που μπορούμε όντως να επηρρεάσουμε, όπως αυτά τα μικρά που ανέφερα παραπάνω και θίγουν πάνω από όλα και τη δική μας βόλεψη, αλλά οφελούν το σύνολο και δεν προσπαθούμε να το παίξουμε…Της αμύνης τα παιδιά!
    Όμως γι αυτά τα μικρά και επωφελή για εμένα και τους υπόλοιπους πολλούς, έχει αναλάβει να βοηθήσει η τασκ φορς, ο Ράιχενμπαχ, ο Πωλ και η Βελκουλέσκου και τους ευχαριστώ πολύ..Το γοργόν και χάριν έχει!!!!

    Καλό σας απόγευμα και καλό κουράγιο στον αγώνα σας!

    • Μάλλον δεν παρακολουθήσατε την εκπομπή.
      Κι αν την παρακολουθήσατε δεν κατανοήσατε το τρίτο μέρος της.
      Έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.
      Δείτε την πρώτα και μετά πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα