Ιράν: Επιθέσεις του ISIS σε Βουλή και μαυσωλείο Χομεϊνί -Επτά νεκροί & 4 όμηροι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΟ ISIS ANΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Ιράν: Επιθέσεις του ISIS σε Βουλή και μαυσωλείο Χομεϊνί -Επτά νεκροί & 4 όμηροι

Συντονισμένες επιθέσεις εξαπέλυσαν τρομοκράτες στο Ιράν. Ενοπλοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο με καλάσνικοφ σκοτώνοντας και παίρνοντας ομήρους, ενώ έξω από το μαυσωλείο του Χομεϊνί ένοπλοι άνοιξαν πυρ και μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε.

Λίγο πριν, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, ένας άνδρας ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου, ενώ το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ανατινάχθηκε και δεύτερος καμικάζι στο Μαυσωλείο του Χομεϊνί.

Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδες τρομοκρατών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ενώ σύμφωνα με το ημιεπισημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων FARS την ευθύνη ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος»

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί τραυματίες ενώ οι εισβολείς φέρονται να κρατούν τέσσερις ομήρους.

Δείτε live (κάντε κλικ στην εικόνα)

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ πυροβολισμοί εξακολουθούν να ακούγονται ακόμη εντός του κοινοβουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν δύο από τους δράστες. Στην φωτογραφία, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, απεικονίζεται ο ένας εξ αυτών.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου και ότι ένας φρουρός έχει σκοτωθεί, ενώ υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών.

Ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο για έναν και μόνο ένοπλο στους χώρους του κοινοβουλίου, ενώ άλλα αναφέρονται σε τρεις άνδρες οπλισμένους με αυτόματα όπλα και περίστροφο. Τα πρακτορεία Isna και Fars μετέδωσαν ότι τρεις άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, εκ των οποίων ένας φρουρός.

Πληροφορίες τοπικών μέσων αναφέρουν ότι οι δράστες σκόπευαν να ανοίξουν πυρ κατά των βουλευτών στην εναρκτήρια συνεδρίαση, αλλά χάθηκαν μέσα στους διαδρόμου του κτιρίου.

Η στιγμή των πυροβολισμών στο ιρανικό κοινοβούλιο

Παράλληλα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεΐνί στην νότια Τεχεράνη, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Fars. Σύμφωνα με το πρακτορείο Isna νεκρός στο μαυσωλείο έπεσε ο κηπουρός.

Αυτό είναι το μαυσωλείο του Χομεϊνί, φωτό αρχείου:

Αναφορικά με την επίθεση στο Μαυσωλείο ο κυβερνήτης της Τεχεράνης είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έναν απ’ τους δράστες, μία καμικάζι ανατινάχθηκε και οι υπόλοιποι ένοπλοι συνελήφθησαν αφού προηγουμένως είχαν σκοτώσει έναν κηπουρό.

Ένας απ’ τους δράστες της επίθεσης στο Μαυσωλείο του Χομεϊνί έπεσε νεκρός απ’ τα πυρά αστυνομικών

Το Ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει να χρησιμοποιεί σήμερα το μετρό και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο Iranwire.

Την ίδια ώρα το ιρανικό δίκτυο Press Tv αναφέρει  ότι τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι εισέβαλλαν στη βουλή ανοίγοντας πυρ κατά των φρουρών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ορισμένοι βουλευτές ανέφεραν ότι σκοτώθηκε ένας φρουρός. Ο βουλευτής της Τεχεράνης Ελίας Χαζράτι είπε ότι οι δράστες ήταν οπλισμένοι με δύο Καλάσνικοφ κι ένα πιστόλι.

Στο άλλο περιστατικό στο Μαυσωλείο του Χομεϊνί το Fars μεταδίδει  ότι τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ με δεκάδες σφαίρες κατά των επισκεπτών και ο τρίτος ανατινάχθηκε. Οι φύλακες λένε ότι εξουδετέρωσαν άλλη μία ζώνη με εκρηκτικά στο σημείο.

To Fars ανέβασε φωτογραφία που υποστηρίζει ότι δείχνει την στιγμή που ο δράστης πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και ανατινάχθηκε.

Ό,τι απέμεινε από την καμικάζι που ανατινάχθηκε στο Μαυσωλείο του Χομεϊνί

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Fars πρόκειται για γυναίκα-καμικάζι ενώ σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές για τα θύματα, η καμικάζι παρέσυρε στο θάνατο έναν ακόμη και προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Σ’ αυτή τη φωτογραφία διακρίνεται το κεφάλι ενός δεύτερου καμικάζι που ανατινάχθηκε στο Μαυσωλείο του Χομεϊνί

Στα σημεία των επιθέσεων έσπευσαν 17 ασθενοφόρα και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με μοτοσυκλέτες.

Στο μεταξύ ακούστηκε κρότος έκρηξης σε σταθμό του μετρό κοντά στο Μαυσωλείο.

Το IranWire κάνει λόγο για σοβαρό ατύχημα σε σταθμό του μετρό κι ότι τα θύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο

Αρκετά αραβικά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά αργότερα απέσυραν την πληροφορία απ’ τους δικτυακούς τους τόπους.

Πηγή: Ιράν: Επιθέσεις του ISIS σε Βουλή και μαυσωλείο Χομεϊνί -Επτά νεκροί & 4 όμηροι | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα