Εσκασαν τα πρώτα σκάνδαλα της κυβέρνησης Μακρόν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ, Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ»

Το πρώτο του κρίσιμο τεστ αξιοπιστίας, και μάλιστα πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, περνά ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας έχει δεσμευθεί ότι οι άνθρωποι με τους οποίους θα κυβερνήσει θα είναι απολύτως «καθαροί» και τώρα θα κληθεί να διαχειριστεί τις κατηγορίες για σκάνδαλα

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας έχει δεσμευθεί ότι οι άνθρωποι με τους οποίους θα κυβερνήσει θα είναι απολύτως «καθαροί» και τώρα θα κληθεί να διαχειριστεί τις κατηγορίες για σκάνδαλα σε δύο υπουργούς του, ένας εκ των οποίων είναι το δεξί του χέρι και συνιδρυτής του En Marche. Ο Ρισάρ Φεράν, ο νέος υπουργός Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών, ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας που έφερε τον Μακρόν στην εξουσία, αρνείται εδώ και μία εβδομάδα τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2011, όταν ήταν γενικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού, ασφαλιστικού οργανισμού Mutuelles de Bretagne.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Canard Enchaine», ο οργανισμός αυτός ήθελε να νοικιάσει έναν χώρο στη Βρέστη για να λειτουργήσει εκεί ένα κέντρο περίθαλψης. Μεταξύ των τριών προσφορών που κατατέθηκαν, επελέγη τελικά εκείνη της κατασκευαστικής εταιρείας που ανήκε στη σύντροφο του Ρισάρ Φεράν, την Σαντρίν Ντουσάν. Επιπλέον, δημοσίευμα της «Le Monde» αναφέρει ότι ο Φεράν διατήρησε αμειβόμενη θέση στον ασφαλιστικό οργανισμό στη Βρετάνη για αρκετό καιρό αφότου είχε παραιτηθεί, ενώ κατηγορείται και για ευνοιοκρατία καθώς φέρεται να προσέλαβε τον φίλο μιας συναδέλφου του ως κοινοβουλευτικό του βοηθό.Η ίδια εφημερίδα έγραψε ότι ο Φεράν είχε προσλάβει τον γιο του ως κοινοβουλευτικό του συνεργάτη για πολλούς μήνες το 2014.

Ακόμη, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαριέλ ντε Σαρνέ, προσέλαβε μια βοηθό όσο ήταν ευρωβουλευτής και μάλιστα η ευρωβουλευτής του Εθνικού Μετώπου, Σοφί Μοντέλ, την κατηγόρησε για εικονικές θέσεις εργασίας σε βάρος βοηθών ευρωβουλευτών.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Parisien» αναφέρει ότι οι ευρωβουλευτές της δεξιάς Μπρις Ορτφέ και Ζερόμ Λαβριγέ περιλαμβάνονται στους βουλευτές στους οποίους αφορά η έρευνα που άρχισε μετά τις κατηγορίες του Εθνικού Μετώπου για εικονικές θέσεις απασχόλησης.

Ερευνα
Περίπου 20 ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, μεταξύ των οποίων η Ντε Σαρνέ, είναι στόχοι αυτής της έρευνας. Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι ο Φεράν θα παραμείνει στην κυβέρνηση και ότι ο ίδιος θα ορίσει σαφείς κανόνες ηθικής για τους πολιτικούς στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στις 14 Ιουνίου. Παρότι ο πρωθυπουργός Φιλίπ εξέδωσε ανακοινώσεις στήριξης και των δύο υπουργών, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι πιστεύουν πως θα πρέπει να παραιτηθούν για ηθικούς λόγους, αν και αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Harris που διενεργήθηκε εν όψει των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν σε περίπου δύο εβδομάδες, αναφέρει ότι το 70% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ο Ρισάρ Φεράν θα πρέπει να παραιτηθεί, ενώ το 62% εκτιμούν ότι το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Ντε Σαρνέ.

ethnos.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα