Παμμακεδονικές Ενώσεις για το όνομα των Σκοπίων- αντίδραση σε τοποθετήσεις Κουμουτσάκου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

Η Διασπορά αναφέρεται  σε υποχωρήσεις του ελληνικού κράτους στο όνομα του Σλαβο-Αλβανικού κρατιδίου της πρώην Γιουγκοσλαβίας

Επιστολή απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στην οποία επισημαίνεται  η αντίδραση της Ένωσης  στην τοποθέτηση του Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, στην οποία θα εμπεριέχεται το όνομα «Μακεδονία».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς: Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Θέμα: Ερώτηση Βουλευτών για το όνομα των Σκοπίων

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Εμείς οι Μακεδόνες ανά την Υφήλιο βρίσκουμε απαράδεκτη την απάντηση του Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κουμουτσάκου, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης κ. Καμμένου σε τηλεοπτικό κανάλι σε συνέντευξή του ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τη χρήση του όρου Μακεδονία για την γείτονα χώρα*.

Είναι ασφαλώς επικίνδυνο για την πατρίδα μας η στάση των δεκαοχτώ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ρωτούν εάν η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι αποδεκτή από την χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που τα Σκόπια διέρχονται εσωτερική κρίση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών που απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας τους. Σε ποιούς θα χαρίσουμε το όνομα «Μακεδονία», στους Σλάβους, ή τους Αλβανούς; Όλοι μας ευχόμαστε για ειρήνη στην περιοχή…γνωρίζουμε όμως πιο είναι το μέλλον της γείτονος χώρας; Ας μην ξεχνούμε πως πρόκειται για τα Βαλκάνια.

Μερικά από τα πολιτικά κόμματα-ασφαλώς όχι όλα-έχουν εγκλωβιστεί με την δήθεν κόκκινη γραμμή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Επιπροσθέτως, ας μην ξεχνούμε πως το 2012 που έγινε αυτή η δήθεν συμφωνία μεταξύ κομμάτων δεν υπήρχαν τα προβλήματα περί «Μακεδονικής» εθνότητας και «Μακεδονικής» γλώσσας, ενώ ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Nimetz «νύπτων τας χείρας του» δήλωσε πως θα ασχοληθεί μόνον με το όνομα και όχι με την εθνότητα και την γλώσσα. Θα ήταν εξίσου τραγικό λάθος να συζητούμε μόνον για το όνομα όταν οι Σλάβοι επιμένουν για «Μακεδονικό έθνος» και «Μακεδονική γλώσσα».

Εμείς οι απανταχού Μακεδόνες δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί λόγω αυτή την επικίνδυνη υποχώρηση από τα κόμματα που έχουν συναινέσει στην δήθεν «κόκκινη γραμμή» για μια χώρα με αβέβαιο μέλλον. Υπάρχει όμως μια διέξοδος γι αυτό: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Με εκτίμηση,

Με εκτίμηση,

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

Συντονίστρια: Νίνα Γκατζούλη
[email protected]
Τηλ: 001-603-742-0466

Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας (Σύδνευ Αυστραλίας)
και Συντονιστής Παν-Μακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας
Πρόεδρος : Νικόλαος Φασσούλας
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Πρόεδρος: Γιαντσούλης Δημήτριος
Παμμακεδονική Ένωση Βικτώριας (Μελβούρνη Αυστραλίας)
Προεδρεύων: Ανδρέας Μπαλλής
Παμμακεδονική Ένωση Νοτίου Αυστραλίας (Αδελαϊδα Αυστραλίας)
Πρόεδρος: Ευάγγελος Τσιάπαρης
Παμμακεδονική Ένωση Δυτικής Αυστραλίας (Πέρθ Αυστραλίας)
Πρόεδρος: Άφκος Παύλος OAM
Παμμακεδονική ‘Ενωση Ευρώπης
Πρόεδρος: Τσορμπατζόγλου Παντελεήμων
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πρόεδρος: Παπαθανασίου Αμύντας
Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο (Καναδά)
Πρόεδρος: Κάρας Δημήτριοs
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος: Τάτσιος Γεώργιος
Συντονίστρια: Γκατζούλη Νίνα [email protected]

Κοινοποίηση: Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα
Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο
Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά
Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Τομεάρχη Εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο
Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου

http://www.newsit.gr/politikh/Eksigiseis-zitoyn-voyleytes-tis-ND-gia-tis-diloseis-Kammenoy/724071

ΠΗΓΗ :  International Hellenic Association

The Hellenic Information Team

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μηπως βιασθηκαν οι Παμμακεδονικες Οργανωσεις -της υφηλιου- να κατηγορησουν, γραπτως μαλιστα και με εντονο τροπο τους Βουλευτες της Ν.Δημοκρατιας , οταν χαριν αυτης υπο τον πρωθυπουργο της Κωστα Καραμανλη, τον Μακεδονα εκ γονεων και παππων-Μακεδονομαχων ,καταφεραν τον Απριλιο του 2008- οταν μελος και υπουργος της Ν.Δημοκρατιας ηταν και ο κ. Καμμενος τον οποιον -μαλλον εν αγνοια των ”κομματιασμενων” σε ολα τα κομματα μελων τους απο το 1981- (γνωστες οι Τοπικες κομματικες οργανωσεις στο Μανχαταν κλπ)-στηριζουν- αυτες οι Οργανωσεις-, για ”φλυαριες” του κ.Καμμενου -προκυπτουν απο τις πηγες του κειμενου -περι των εσωτερικων υποθεσεων του ΦΥΡΑ-ΜΑΤΟΣ των Σκοπιων και ιδιαιτερα για την υπεροχη του αλβανικου στοιχειου εκει, οταν ολοι μας στην Ελλαδα”ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ” για την Μεγαλη Αλβανια, που ”πασχιζει” να φυτευσει ο εξ ανατολων γειτονας μας;;;. Ποσο λειπει απο τον Ελληνισμο των ΗΠΑ ο μακαριστος Αρχιεπισκοπος ΙΑΚΩΒΟΣ- ο Σιακωβος για πολλους συνελληνες την 10ετια του 1980- για να ”φρεναρει” τους βιαστικους των Ομογενειακων οργσνωσεων απο ενεργειες φιλιας,η, εχθρας προς τους υπευθυνους κυβερνητικους Ελλαδιτες , που μετα απο 26 χρονια -απο το 1991 -εχουν διαμορφωσει πληρη αποψη -ιδιαιτερα μετα το 2008- για το Σκοπιανο .Να ερχονται και να συνερχονται στην Ελλαδα ,χωρις να εκδιδουν -απληροφορητοι – ευκολα καταγγελτικα τσιτατα επι δικαιων και αδικων, για να ικανοποιουν φιλους εντος και εκτος Ελλαδος. Ειναι τοσο πολυπλοκα τα εθνικα κυριως θεματα μας, που δεν σηκωνουν ”καφενειακες” αντιδρασεις.

  2. ΈΧΟΥΜΕ ΤΑΥΤΙΣΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΡΉΣΗ « ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ,ΤΗΝ ΧΥΝΟΜΑΙ» ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΘΕ ΑΠΟ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ,ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΘΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΌΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΟΧΙ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ.ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ.ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ,ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα