Ερντογάν σε Τραμπ: Δεν θα δεχθούμε να εξοπλίσουν οι ΗΠΑ τους Κούρδους της Συρίας [εικόνες]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ
Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Αγκυρα, υποδεχόμενος τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιδρά στο αμερικανικό πλάνο να εξοπλίσει Κούρδους μαχητές στη Συρία. Ωστόσο ο «πάγος δεν έσπασε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα έχει «μακρές και παραγωγικές» συζητήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, τον οποίο υποδέχθηκε στο Οβάλ Γραφείο τρεις ημέρες πριν ταξιδέψει ο ίδιος στη Μέση Ανατολή. «Είχαμε καλή σχέση και θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη», ανέφερε ακόμη. Ομως, ο Ερντογάν από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συνεργαστούν με το YPG, μία ομάδα την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και την οποία σκοπεύει να εξοπλίσει ο Τραμπ.

«Είναι απολύτως μη αποδεκτό να θεωρηθεί το YPG ως εταίρος στην περιοχή και θα είναι ενάντια στην παγκόσμια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το AFP. «Με τον ίδιο τρόπο, δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέψουμε σε αυτές τις ομάδες που θέλουν να αλλάξουν εθνικές ή θρησκευτικές δομές στην περιοχή να χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατία ως πρόσχημα», πρόσθεσε.

«Σαφώς η νίκη του Τραμπ οδήγησε στη δημιουργία νέων προσδοκιών για την Τουρκία και την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Γνωρίζουμε ότι η νέα αμερικανική διοίκηση δεν θα αφήσει να χαθούν αυτές οι ελπίδες», ανέφερε ακόμη ο Ερντογάν.

«Αντιμετωπίζουμε έναν νέο εχθρό στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και ξανά επιζητούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί», δήλωσε ο Τραμπ.

Παγωμένα χαμόγελα

Τα χαμόγελα πάντως στα πρόσωπα των δύο ηγετών – οι οποίοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά – ήταν μάλλον αμήχανακαι σφιγμένα, όπως αποτυπώνεται και από τις φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: AP Photo/Evan Vucci

Πηγή: Ερντογάν σε Τραμπ: Δεν θα δεχθούμε να εξοπλίσουν οι ΗΠΑ τους Κούρδους της Συρίας [εικόνες] | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα