Για πέμπτη φορά στο διάστημα ο ομογενής Φιοντόρ Γιουρτσίχιν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θα παραμείνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έως τον Σεπέμβριο – Δείτε το βίντεο

Για πέμπτη φορά στο διάστημα ο ομογενής Φιοντόρ Γιουρτσίχιν

Με το Σογιούζ που εκτοξεύτηκε σήμερα το πρωί από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, ο ποντιακής καταγωγής βετεράνος κοσμοναύτης Φιοντόρ Γιουρτσίχιν, της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, ταξιδεύει προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μαζί με τον πρωτάρη 43χρονο Αμερικανό αστροναύτη Τζακ Φίσερ της NASA.

ctonjaai

Αυτή είναι η πέμπτη αποστολή του 58χρονου Γιουρτσίχιν στο διάστημα, όπου θα παραμείνει για περίπου 4,5 μήνες υπό τη διοίκηση της Αμερικανίδας Πέγκι Γουίτσον.

 

LIFTOFF! @Astro2Fish and Russian cosmonaut Fyodor Yurchikhin leave Earth to head to @Space_Station. Watch: http://www.nasa.gov/live 

Στον Σταθμό θα βρίσκονται επίσης ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και ο Ρώσος Όλεγκ Νοβίτσκι, που θα επιστρέψουν στη Γη στις 2 Ιουνίου.

Τον Αύγουστο ο Φιοντόρ- ή Θεόδωρος- Γιουρτσίχιν, ο οποίος έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του «Ήρωα» της Ρωσικής Ομοσπονδίας και με το παράσημο του Τάγματος του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα συνομιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την κόρη του Ιβάνκα, που προγραμματίζεται να έχουν 20λεπτη επικοινωνία με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Σύμφωνα με τη NASA, θα συγχαρούν την 57χρονη Αμερικανίδα αστροναύτη και βιοχημικό Πέγκι Γουίτσον, η οποία εκείνη τη μέρα θα σπάσει το ρεκόρ παραμονής στο διάστημα των 534 ημερών, ξεπερνώντας πλέον τον Αμερικανό συνάδελφό της Τζεφ Γουίλιαμς.

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα