Μελανσόν: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι 17 ώρες με Ευρωπαίους που με προσβάλλουν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΝΕΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
18|04|2017 13:18

«Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, μιλώντας στον ιστότοπο της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien.

Ο κ. Μελανσόν απαντούσε στην κριτική που δέχεται σε σχέση με τη δέσμευσή του να αναδιαπραγματευθεί τις καταστατικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς πολλοί επισημαίνουν ότι, σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, ο ριζοσπάστης αριστερός πολιτικός θα έβρισκε απέναντί του τον «τοίχο» της Γερμανίας.

«Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ποτέ απέναντί τους μια Γαλλία η οποία να τους λέει όχι», απάντησε ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος πρόεδρος, του οποίου τα δημοσκοπικά ποσοστά έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δίνοντάς του (μικρές) ελπίδες για συμμετοχή στον β’ γύρο των εκλογών, στις 7 Μαΐου.

«Εγώ δεν μιλώ 17 ώρες με κάποιον που με προσβάλλει! Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία!», διακήρυξε ο κ. Μελανσόν, ο οποίος, παρά το ριζοσπαστικό αριστερό προφίλ του, έχει εισαγάγει στον λόγο του -το τελευταίο διάστημα- στοιχεία του ευρωσκεπτικιστικού, εθνοκυριαρχικού λόγου.

Ας σημειωθεί ότι ο Μελανσόν ήταν αρχικά φίλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά το δημοψήφισμα του 2015, στο οποίο το «Οχι» έγινε «Ναι», στράφηκε προς τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί σήμερα άριστες σχέσεις με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή: Μελανσόν: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας να διαπραγματεύομαι 17 ώρες με Ευρωπαίους που με προσβάλλουν | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/331831/melanson-ego-den-eimai-tsipras-na-diapragmateyomai-17-ores-me-eyropaioys-poy-me#ixzz4ehqeexTM

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βιβρ λα Φρανς απο αριστερα ,δηλαδη , ο κ. Μελανσον οπως βιβρ λα Φρανς απο δεξια (ακροδεξια την λενε οι λαιτ Αριστεροι συνελληνες )η κ. Λεπεν. Φυσικα ουδεν σχολιον για τις δηλωσεις του για τον κ. Τσιπρα , ιδιαιτερα απο την 6αδα των σχολιαστων της Αιθουσας Συνταξης της Δημοσιας τηλεορασης, απο την οποια παντως μαθαμε οτι τον ”παει” τον κ. Μελανσον ο κ. Σωυμπλε, ο οποιος φαινεται οτι απεκτησε εμπειρια απο την καθυποταξη της Ελληνικης Αριστερας και θελει να ”ξεκοκκαλισει” και την Αριστερα της Γαλλιας. Και θα το καταφερει ξεφουσκωνοντας σιγα-σιγα τον αερα της ,λογω της ανεκαθεν Γαλλικης επαρσης. Φυσικα δεν θα χρειασθει γιατι αυτην την φορα Προεδρος της Γαλλιας θα εκλεγει δεξιος ευρωπαιστης,( ο κ. Φιγιον), μετα τον ασημαντο κ. Ολαντ , τον γνωστο μας Ολανδρεου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα