Οι ηγέτες της ΕΕ υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ρώμης στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής [εικόνες]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ

Φωτογραφία: AP/ Alessandra Tarantino
Φωτογραφία: AP/ Alessandra Tarantino

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ρώμης, στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής στην «αιώνια πόλη».

Εξήντα χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν την ενότητα, αλλά και τον δρόμο που θα ακολουθήσει η ΕΕ στο μέλλον, στη σκιά του Brexit.

«Η Ευρώπη, ως πολιτική οντότητα, είτε θα είναι ενωμένη, είτε δεν θα υπάρχει. Μόνο μία ενωμένη Ευρώπη μπορεί να είναι κυρίαρχη», τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ στην ομιλία του στο Καπιτώλιο, εκεί όπου είχε υπογραφεί πριν από 60 χρόνια η Συνθήκη της Ρώμης. «Αποδείξτε ότι είστε οι ηγέτες της Ευρώπης», είπε ακόμη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η ΕΕ επιλέγει την επανεκκίνηση, μέσα σε έναν ορίζοντα δέκα ετών, με στόχο να ξαναδώσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι.

Με αναφορά στην υπογραφή της σημερινής Διακήρυξης, τέλος, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός δήλωσε πως «όλοι έκαναν μια υποχώρηση, στο όνομα του κοινού συμφέροντος, για να μπορέσει η ΕΕ να κάνει μια νέα αρχή».

Οι εκδηλώσεις της Επετειακής Συνόδου θα ολοκληρωθούν με το επίσημο γεύμα που θα παραθέσει στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, στο Προεδικό Μέγαρο, στις 14:00.

Φωτογραφίες: AP

Πηγή: Οι ηγέτες της ΕΕ υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ρώμης στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/327217/oi-igetes-tis-ee-ypegrapsan-ti-diakiryxi-tis-romis-stin-epeteiaki-synodo-koryfis-eikones#ixzz4cKi5y88D

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα