Ο Φιγιόν υπενθύμισε στους Γάλλους την αυτοκτονία του Πιέρ Μπερεγκοβουά

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ‘Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου

[email protected]

www.kalkis.eu

Χθες βράδυ σε μια προεκλογική εκπομπή του γαλλικού καναλιού France 2 καλεσμένος και ανακρινόμενος από δημοσιογράφους  ήταν ο υποψήφιος, και πρώην πρωθυπουργός, ο Φρανσουά Φιγιόν.

Για άλλη μια φορά ο εν λόγω υποψήφιος, που ήταν το μεγάλο φαβορί για την εκλογή του στην προεδρία της γαλλικής δημοκρατίας πριν ξεσπάσει η επαναλαμβανόμενη καταιγίδα του Penelope gate, δεν μπόρεσε να αποφύγει τις καυστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων γι’αυτό το προεκλογικό σίριαλ δίχως τελειωμό. Εν τούτοις ο υποψήφιος καίγεται να μιλήσει στους Γάλλους για το προτεινόμενο πρόγραμμά του που θεωρεί ότι είναι το αρτιότερο μεταξύ όλων των υποψηφίων.

Σε κάποια στιγμή της εκπομπής ο Φρανσουά Φιγιόν παραπονέθηκε στους δημοσιογράφους ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στραπατσάρισαν την εικόνα του κάτι που τον έκανε να θυμηθεί την περίπτωση της αυτοκτονίας του πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πιερ Μπερεγκοβουά, όταν αυτός κατηγορήθηκε ότι αγόρασε το διαμέρισμά του με δανεικά του φίλου του, παρόλο ότι τα επέστρεψε.

Φυσικά αυτή του η δημόσια θύμηση θεωρήθηκε από παρούσα δημοσιογράφο ως ένας πολιτικός εκβιασμός προς τους Γάλλους εκλογείς στη λογική ότι «αν συνεχίσετε να με χτυπάτε, μπορεί και να αυτοκτονήσω όπως ο Πιερ Μπερεγκοβουά» ! Κάτι που προκάλεσε την σφοδρότατη επίθεση της δημοσιογράφου εναντίον του Φιγιόν, η οποια τον ρώτησε : μήπως θέλετε να σας λυπηθούμε ; Και γιατί φοράτε τα πανάκριβα κοστούμια που σας δώρισε ο τάδε φίλος σας δικηγόρος ;

Η απάντησή του ; «Ήταν λάθος μου, ζητώ συγγνώμη και σε κάθε περίπτωση του τα επέστρεψα»! Συνέχισε δε το κρεσέντο του αδικημένου από τα ΜΜΕ, επιτιθέμενος στον Φρανσουά Ολλάντ, λέγοντας ότι υπάρχει «ένα σκοτεινό γραφείο» στο προεδρικό μέγαρο το οποίο κάνει διαρροές στον τύπο εναντίον του.

Φαίνεται ότι το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη και μάλλον εκλογική ήττα…

 

 

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα