Το ρήγμα Ρωσίας- Τουρκίας μεγαλώνει για τα μάτια των Κούρδων: Άγκυρα κατά Μόσχας για YPG

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Members of Syrian Kurdish People’s Defence Units (YPG) prepare their machine gun in, Syria. EPA/SEDAT SUNA MARCH 22, 2017

Η Μόσχα απορρίπτει πληροφορίες πως δημιουργείται ρωσική βάση στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους περιοχή του Αφρίν στην Συρία, αλλά η Άγκυρα δεν πείθεται!

Η Ρωσία δεν έχει ενημερώσει την Τουρκία για μια τέτοια εξέλιξη, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος. Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών εντόπισε, κατά την Άγκυρα, ρωσική φάλαγγα οχημάτων να φτάνει στην περιοχή.

Η Μόσχα απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις υποστηρίζοντας ότι στο Αφρίν απλώς δημιουργεί ένα «κέντρο συμφιλίωσης» για τη μεταπολεμική Συρία! Ωστόσο οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι δημιουργούν βάση στην κουρδική περιοχή με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Άγκυρα. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι στόχος της Μόσχας είναι να αποτρέψουν συγκρούσεις υποστηριζόμενων από την Άγκυρα ανταρτών με τους Κούρδους του YPG.

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ήδη στη Μόσχα για την εξέλιξη αυτή. Οι Κούρδοι πάντως επιβεβαίωσαν τη δημιουργία ρωσικής βάσης στο Αφρίν με στόχο, όπως ανέφεραν, την εκπαίδευση μαχητών του YPG που θα πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών. Ωστόσο οι μαχητές αυτοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κάλλιστα και εναντίον των συμμάχων της Άγκυρας ανταρτών ενώ η παρουσία των Ρώσων στο Αφρίν εξασφαλίζει πως δεν πρόκειται να υπάρξει εκεί τουρκική επίθεση εκτός αν η Τουρκία έχει άλλους σκοπούς.

Ο εκπρόσωπος του YPG δήλωσε πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ Κούρδων και Ρώσων. «Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας με στόχο την εκπαίδευση των μαχητών μας από τον Ρωσικό στρατό. Έχουμε απευθείας επαφή με τη Ρωσία», δήλωσε. Η Μόσχα πάντως, μέσω του υπουργείου Άμυνας, διέψευσε τα περί βάσης. Η Ρωσία πάντως έχει συσφίξει τις σχέσεις της με τους Κούρδους παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα τους θεωρεί «τρομοκράτες» και παρακλάδι του ΡΚΚ.

Η Τουρκία είναι ενάντια σε κάθε επαφή με τους Κούρδους, αλλά η Ρωσία έχει ήδη στενές σχέσεις με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις οποίες συμμετέχουν κυρίως Κούρδοι, Ασσύριοι, Άραβες, Τουρκομάνοι και Γιανίζντι.

Το Αφρίν είναι ένα από τα καντόνια που μαζί με το Κομπάνι και το Τσιζρέ οι Κούρδοι θέλουν να συνενώσουν δημιουργώντας εν δυνάμει μια κρατική οντότητα στη βόρεια Συρία.

Με πληροφορίες από: http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-not-convinced-with-russian-denial-for-military-base-in-afrin.aspx?pageID=238&nID=111078&NewsCatID=510

Πηγή: Το ρήγμα Ρωσίας- Τουρκίας μεγαλώνει για τα μάτια των Κούρδων: Άγκυρα κατά Μόσχας για YPG http://mignatiou.com/2017/03/to-rigma-rosias-tourkias-megaloni-gia-ta-matia-ton-kourdon-agkira-kata-moschas-gia-ypg/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα