Πολιτικός Σεισμός: ο Fillon στον Ανακριτή!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ‘Αλκη Καλλιαντζίδη Οικονομολόγου [email protected]www.kalkis.eu

Σαν πολιτική βόμβα μεγατόνων έσκασε πριν από λίγες ώρες η είδηση ότι ο ανακριτής κάλεσε τον François Fillon για ανάκριση στις 15 Μαρτίου, δηλαδή δύο μόνο μέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία της γαλλικής δημοκρατίας που είναι στις 17 Μαρτίου.

Και τούτο διότι ο εν λόγω υποψήφιος είχε υποσχεθεί δημόσια, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του, ότι θα παραιτείτο από την υποψηφιότητά του, αν τον καλούσε ο ανακριτής για αυτήν την υπόθεση.

Φρανσουά Φιγιόν.

Κι ενώ λοιπόν σήμερα το πρωί οι πολιτευτές και φίλοι του τον περίμεναν στις 8 το πρωί στην ετήσια μεγάλη έκθεση γεωργίας (salon de lagriculture) που λαμβάνει χώρα αυτήν την περίοδο στο Παρίσι, και από την οποία παρέλασαν οι συνυποψήφιοί του, ο κ. Fillon δεν εμφανίστηκε. Στο μεταξύ οργίαζαν οι φήμες για την απουσία του και οι περισσότεροι δεν γνώριζαν το γιατί. Η ειρωνεία είναι ότι άνθρωποί του έδιναν την ίδια ώρα συνεντεύξεις υπέρ του σε διάφορα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις μεγάλης εμβέλειας κι αιφνιδιάζονταν (επειδή δεν γνώριζαν τίποτα) από τους αντίστοιχους δημοσιογράφους για την είδηση ότι ο κ. Fillon δεν τίμησε το ραντεβού του (τελικά πήγε αργά σήμερα)!

Μπρούνο Λε Μερ.

Κατά τις 12.30 ώρα Γαλλίας κάλεσε στην έδρα του εκλογικού του στρατηγείου τα «μεροληπτικά» μέσα μαζικής ενημέρωσης στα οποία έβγαλε ένα λογύδριο (δίχως να δεχθεί ερωτήσεις) κατά το οποίο, μεταξύ άλλων, είπε :

@ για την μεθοδευμένη από τον Ολλαντισμό πολιτική του δολοφονία,

@ για την μετάβασή του στον Ανακριτή, παρόλο ότι έβαλε κατά των «σκοπιμοτήτων» και της αξιοπιστίας της γαλλικής δικαιοσύνης (ο ίδιος ο κ. Fillon είχε ζητήσει η διαδικασία να προχωρήσει άμεσα και σήμερα στιγμάτισε το αντίθετο!),

@ για την αξιολόγησή του από τους Γάλλους εκλογείς ως Υποψηφίου, αφού η δικαιοσύνη θέλει να στερήσει από τον λαό την δική του υποψηφιότητα για την οποία δεν θα κάνει πίσω,

@ για την αργομισθία της συζύγου του είπε ότι δεν έκανε παρά ό,τι έκανε και τον ένα τρίτο των κοινοβουλευτικών ανδρών και γυναικών της Γαλλίας, ήτοι το «νόμιμο ήταν και ηθικό» (ποιον μας θυμίζει, ποιον μας θυμίζει;),

@ για τα «μεροληπτικά» μέσα μαζικής ενημέρωσης που δίνουν στον κόσμο μόνο τη δική τους οπτική γωνία για την υπόθεση της συζύγου του, κι όχι το τι πραγματικά συνέβη και το οποίο θα το αποδείξει.

Στο μεταξύ, ένας από τους συμβούλους του τους πιο επώνυμους ο Bruno Le Maire παραιτήθηκε ήδη από το πόστο του εις ένδειξη διαφωνίας με τον κ. Fillon. Αν υπάρξουν κι άλλες παραιτήσεις, είναι άγνωστο μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Πάντως οι κακές γλώσσες θυμίζουν στον κ. Fillon ότι, φωτογραφίζοντας κατά τις ενδοπαραταξιακές εκλογές τις δικαστικές περιπέτειες του κ. Σαρκοζύ, είχε αναρωτηθεί ρητορικά για το «αν ο Ντεγκόλ θα παρέμενε στη θέση του στην περίπτωση που τον είχε καλέσει ο Ανακριτής για υπόθεσή του».

Φαίνεται ότι εδώ ισχύει η εκκλησιαστική ρήση : «μάχαιρα έδωκε, μάχαιρα λαμβάνει». Και το δραματουργικό σίριαλ του κ. Fillon φαίνεται ότι θα έχει κι άλλα επεισόδια…

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα