Κατάρα στην ένωση, ζήτω η διχοτόμηση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 
ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ,
Δεν πας στο τραπέζι Μουσταφά; Μην πας! Κάτσε εκεί που κάθεσαι. Άκου τον Τσαβούς. Δέξου συγχαρητήρια. Εμείς σε νομίσαμε αξιωματικό.
Δεν πας στο τραπέζι Μουσταφά; Μην πας! Κάτσε εκεί που κάθεσαι. Άκου τον Τσαβούς. Δέξου συγχαρητήρια. Εμείς σε νομίσαμε αξιωματικό. Τελικά είσαι και εσύ δεκανέας. Τώρα θα μπει στη σειρά η χορωδία των πατριδοκάπηλων. Για να σε συγχαρεί. Ακόμα και ο Ζορλού.

Εσύ έδωσες το μεγαλύτερο βραβείο σε δύο μέλη του ΕΛΑΜ. Αλλά δεν πρέπει να αδικήσουμε και τους υπόλοιπους. Όλοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους. Έμαθαν στους Ελληνοκύπριους τα όριά τους. Στη σκιά της ένδοξης σημαίας στα βουνά μας. Όλα τα πολιτικά μας κόμματα απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο Τούρκοι είναι. Κέρδισε το ΕΛΑΜ. Έχασε η ειρήνη. Κανείς από εμάς δεν έμεινε που να μην συντάχθηκε με τον Ζορλού και τους όμοιούς του. Εμένα μην με υπολογίζεις. Εγώ ανέκαθεν υπήρξα «προδότης της πατρίδας» σε αυτή τη χώρα. Από την ημέρα που δολοφονήθηκαν εκ μέρους της ΤΜΤ ο Φαζίλ Οντέρ, ο Αϊχάν Χικμέτ και ο Αχμέτ Γκιουρκάν.
Ούτε σημαία ζώστηκα, ούτε έναν εθνικιστικό λόγο χειροκρότησα. Ουδέποτε πίστεψα ότι εκείνοι που υπήρξαν επικεφαλής μας σκέφτονται κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό τους. Δεν αποκάλεσα την Τουρκία μητέρα πατρίδα. Εκτός από τις τελετές στα σχολεία που συμμετέχουμε υποχρεωτικά, δεν συμμετείχα σε απολύτως καμία άλλη τελετή.
Δεν θεώρησα απελευθερωτή τον τουρκικό στρατό. Πάντα έβλεπα με καχυποψία το ποιοι δολοφόνησαν τη μητέρα με τα παιδιά της στο μπάνιο. Ακόμα και όταν φύλαγα σκοπιά στο οδόφραγμα κρατώντας όπλο σε ηλικία δεκαπέντε χρονών θεωρούσα ότι και ο απέναντί μου εχθρός είναι Κύπριος και λυπόμουν και τους δύο μας. Έβρισα και τη διχοτόμηση όσο έβρισα την ένωση. Δεν μου φάνηκε ελκυστικό να είναι κανείς Τούρκος ή Έλληνας. Ουδέποτε δέχτηκα τον εθνικισμό ως ένα ιδεώδες για χάρη του οποίου αξίζει να πολεμήσει κανείς. Ακόμα δεν μπορώ να τον θεωρήσω ως τέτοιο. Μπορείς και αυτά να τα συμπεριλάβεις στην «προδοσία» μου.
Εσύ πρώτα είσαι Τούρκος και ύστερα Κύπριος Μουσταφά. Εγώ είμαι πρώτα Κύπριος και μετά Τούρκος. Δεν γεννήθηκα Τούρκος με τη δική μου θέληση σε αυτό το νησί.
Όσοι γεννήθηκαν Έλληνες δεν γεννήθηκαν Έλληνες με τη δική τους θέληση. Θα ήθελα να γεννηθώ ως κάποιος χωρίς έθνος, χωρίς θρησκεία. Αλλά δυστυχώς, αυτή η ευκαιρία μάς αφαιρέθηκε μετά τη λίθινη εποχή. Γι’ αυτό οι εποχές ουδέποτε πήγαν μπροστά άλλωστε και πήγαιναν πάντα προς τα πίσω. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε. Λίθινη εποχή. Εποχή του χαλκού. Εποχή του πούστη. Αυτή την εποχή ζούμε τώρα. Την εποχή του πούστη!
Αν ο Νίκος σε απογοήτευσε χωρίς λόγο, απογοήτευσες και εσύ όσους σε ψήφισαν πολύ περισσότερο Μουσταφά. Κοίτα, άλλαξαν γνώμη ακόμα και όσοι δεν είχαν πάψει μέχρι σήμερα να σε ακολουθούν. Τι γράφουν και τι λένε. Δεν μπορούν να βρουν λέξεις να εκφράσουν την απογοήτευσή τους επειδή έφυγες από αυτό το τραπέζι. Μπερδεύεται η γλώσσα τους. Αλλά αυτά φαίνεται ότι δεν σε νοιάζουν τώρα καθώς δέχεσαι τα συγχαρητήρια της χορωδίας των πατριδοκάπηλών μας. Δεν πάω στο τραπέζι, είπες. Μην πας! Αν ο Τσαβούς είπε να μην πας, μην πας καθόλου! Εγώ δεν απογοητεύτηκα. Αν σε ψήφισα, δεν το έκανα επειδή πίστεψα ότι θα μπορούσες να λύσεις αυτό το πρόβλημα.
Σε ψήφισα επειδή πίστεψα ότι ήσουν ειλικρινής. Τουλάχιστον θα μπορούσες να έλεγες τις αλήθειες στην κοινότητα. Ούτε αυτό το έκανες. Και τώρα δεν είσαι ειλικρινής. Φεύγεις από το τραπέζι ξέροντας ότι η απόφαση της Βουλής στον νότο δεν ωφελεί σε τίποτα και δεν έχει απολύτως καμία αξία. Φύγε! Μήπως υπάρχει κανείς που σε διώχνει; Ο Νίκος αποδέχτηκε ακόμα και τις πιο απαράδεχτες απαιτήσεις σου. Αλλά σώνει και καλά θα του ξεριζώσεις και το συκώτι και θα το πάρεις, έτσι δεν είναι;
Όλα τα κόμματά μας ενθουσιάστηκαν. Το πνεύμα της 20ής Ιουλίου γυρίζει στα κάστρα. Ας είναι ευλογημένο το πνεύμα της εθνικής σας ενότητας και ομοψυχίας κύριοι.
Τρίψτε τα χέρια σας από χαρά. Καλέστε και τον Ταγίπ σε αυτό το τραπέζι. Ορκίστηκε να είναι ο μόνος άρχοντας όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και της Κύπρου. Μας περιμένουν όλους μέρες που θα ισχύει ο ισλαμικός νόμος. Φάτε τα λάφυρά σας λέγοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Καλή όρεξη! Μην τυχόν και αφαιρέσετε εκείνη τη σημαία από τα βουνά. Μην πάρετε το Βαρώσι από τα φίδια. Μην καθυστερήσετε τους εορτασμούς της 20ής Ιουλίου. Και φωνάξτε όλοι μαζί. Κατάρα στην ένωση! Ζήτω η διχοτόμηση!

Πηγή: http://politis.com.cy

————————————————————–

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Ο Σενέρ Λεβέντ γεννήθηκε το 1948 στην Λευκωσία, όπου και ολοκλήρωσε την δημοτική και μέση εκπαίδευσή του. Το 1969 μετέβη στην Σοβιετική Ένωση για να σπουδάσει δημοσιογραφία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ στην Μόσχα. Αποφοίτησε το 1975 αποκτώντας τον τίτλο «μάστερ». Από το 1979 μέχρι το 1990 διατέλεσε διευθυντής σύνταξης σε διάφορες εφημερίδες στην Κύπρο. Εργάστηκε στις εφημερίδες “Söz”, “Kıbrıs Postası” και “Ortam”. Το 1990 μετέβη ξανά στην Μόσχα ως διαπιστευμένος ανταποκριτής. Το 1997 επαναπατρίστηκε και εξέδωσε την εφημερίδα “Avrupa”. Από το 2001 εκδίδει την εφημερίδα “Afrika”.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο,τι και να λεμε για τον Μαρξισμο-Λενινισμο -Κομμουνισμο μορφωνει τους πασης φυσεως σπουδαστες του στις μεθοδους της καλης επικοινωνιας-προπαγανδας, γιαυτο και αποκτουν καλυτερη ανεση στην αναλυση καταστασεων και γεγονοτων ,με μεγαλη σαφηνεια και ειρωνεια-οπου απαιτειται- και γιαυτο εχουν ευκολωτερη αποδοχη απο τους αναγνωστες-ακροατες και τηλεθεατες τους. Ο κυριος ΛΕΒΕΝΤ, με τα εξι χρονια των σπουδων του στην Σοβιετικη Μοσχα (1969-1975)και τα επτα (1990-97) ως διαπεπιστευμενος ανταποκριτης στην μετακομμουνιστικη Μοσχα, αποδεικνυει σε ολα τα αρθρα του οτι εχει σε μεγαλο βαθμο τις προαναφερθεισες γνωσεις και ικανοτητες.(Αναρωτηθηκαμε γιατι μακροημερευει ο σοσιαλμαρξισμος στην Ελλαδα εδω και 40 χρονια σε ειρηνικη περιοδο;;;) Τι να αντιλεξει ο κ. Ακιντζι και καθε κυριος Ακιντζι στις ευθυβολες -με υποκρυπτομενη ειρωνεια- κρισεις του κ. Λεβεντ για το θεμα, που δημιουργηθηκε στην Κυπριακη Βουλη και που εδωσε την αφορμη για διακοπη των συνομιλιων;;;. Η απορια ειναι αν τετοια κειμενο μπορουσαν να συνταξουν και οι πολυπραγμονουντες Ελλαδιτες και Ελληνοκυπριοι ”λειτουργοι” του Τυπου και των ΜΜΕ , μηδε εξαιρουμενων και των υπαλληλων αμφοτερων των Υπουργειων των Εξωτερικων. Με κατι τετοιους Κυπριους , που εχουν στις ψυχες τους την Κυπρο-Κυπρο μονο , δυσκολα θα ”τουρκεψει” το ριγμενο στην θαλασσα χρυσοπρασινο φυλλο . ΕΥΓΕ , στον κ. Λεβεντ, για τις γνωσεις και τον αγνο πατριωτισμο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα