Ποιοι είναι οι «most wanted» έλληνες καταζητούμενοι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι… most wanted Έλληνες καταζητούμενοι, με τα περισσότερα διωκτικά έγγραφα και χρόνια… απόλαυσης της ιδιότυπης ελευθερίας.

poioi-einai-oi-most-wanted-ellines-katazitoumenoi

 Οι… most wanted Έλληνες καταζητούμενοι, με τα περισσότερα διωκτικά έγγραφα και χρόνια… απόλαυσης της ιδιότυπης ελευθερίας, είναι μια πρώην ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής, ένας απατεώνας του διαδικτύου και μία πρώην ανακρίτρια. Ακόμη και η σοβαρότερη περίπτωση του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα, με τις δύο εναέριες αποδράσεις, απαγωγές, και τη δολοφονία του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Γιώργου Βασιλάκη, με παγιδευμένο δέμα, έχει λιγότερα…

Μέχρι πρότινος, όπως αναφέρουν στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στην παγκόσμια λίστα καταζητούμενων, στην οποία η χώρα μας έχει «δικαίωμα» κατάληψης δύο θέσεων, βρίσκονταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας και η Πόλα Ρούπα. Μετά την πρόσφατη σύλληψη του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, δεν αποκλείεται τη θέση της να πάρει κάποιος από τους παρακάτω.

 Νότα Αυγερινοπούλου 63 χρόνων, πρώην ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής «Beauty and Diet», Γιάννης Πλατρίτης ή George Andrieu John 39 χρόνων, ο απατεώνας του διαδικτύου με την… μπλε Ferrari, Τόνια Ηλία 59 χρόνων, η πρώην ανακρίτρια του «παραδικαστικού». Η πρώτη αναζητείται για 13 χρόνια, σε βάρος της υπάρχουν 316 σελίδες διωκτικά έγγραφα με 10 από αυτά να περιγράφονται σε κάθε σελίδα, για χρέη, επιταγές, υπεξαιρέσεις και άλλα αδικήματα, ενώ εκτιμάται ότι διαφεύγει στο εξωτερικό παρότι η ίδια διέρρεε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο δεύτερος αναζητείται 11 χρόνια και εκκρεμούν σε βάρος του 48 διωκτικά έγγραφα, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες τον ήθελαν να βρίσκεται σε Μεγάλη Βρετανία απ’ όπου κατάγεται ή Γερμανία κάνοντας όμως τακτικές «επισκέψεις» στη χώρα μας. Η τρίτη καταζητούμενη είναι ένα ξεχωριστό… ανέκδοτο, διαφεύγει 12 χρόνια, και παρότι βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία με «βραχιολάκι», στις 15 Φεβρουαρίου 2017 κατάφερε για… 4η φορά να μην εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς έχει ζητήσει… άσυλο. Μάλιστα εξαιτίας… απορίας, το βρετανικό κράτος της χορηγεί επίδομα άνω των 1.000 λιρών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν νομική βοήθεια. Αυτά τα τρία άτομα βρίσκονται στην πρώτη «τριάδα» των καταζητούμενων του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η ομορφιά της απάτης

 Η Παναγιώτα Αυγερινοπούλου αναζητείται από το 2004, όταν παραπέμφθηκε για απάτη κατά συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος. Η  ιδιοκτήτρια κέντρων αισθητικής «Beauty and Diet» φέρεται να άδειασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην και νυν πελατών της κάνοντας χρήση των κωδικών των πιστωτικών καρτών του ενώ άφησε αφήνοντας απλήρωτους δεκάδες υπαλλήλους. Η υπόθεση, αποκαλύφθηκε το Μάιο του 2003 , όταν πελάτες του κέντρου αισθητικής κατήγγειλαν ότι το εν λόγω κέντρο είχε χρεώσει τις πιστωτικές τους κάρτες με σημαντικά ποσά για υπηρεσίες που δεν είχαν ποτέ απολαύσει και μάλιστα αρκετό διάστημα μετά τη διακοπή των προγραμμάτων που είχαν πάρει.

Η έρευνα που ακολούθησε ,αποκάλυψε και πολλά άλλα θύματα αλλά και τον τρόπο υπεξαίρεσης των ποσών από την Τράπεζα, με τη συνεργασία τεσσάρων-πέντε υπαλλήλων της οι οποίοι επίσης διώκονται για συνέργεια. Οι υπάλληλοι πληκτρολογούσαν στα μηχανήματα χρέωσης πιστωτικών καρτών, τους κωδικούς αριθμούς των καρτών των πελατών και έτσι τους χρέωναν με διάφορα χρηματικά ποσά, χωρίς τη συναίνεση τους. Η συνεργαζόμενη τράπεζα ,νομίζοντας ότι υπήρχε η έγκριση των πελατών για αυτές τις συναλλαγές, μετέφερε τα ποσά στην εταιρεία Adjust Ινστιτούτο Άσκησης Αισθητικής και Διαίτης ΑΕ της Αυγερινοπούλου. Επίσης, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, έβαζε τους υπάλληλους να αποτυπώνουν πλασματικά συμβόλαια παροχής υπηρεσιών της εταιρείας και να εκδίδουν πλασματικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για τον καθένα από τους ζημιωθέντες.

Η Νότα Αυγερινοπούλου διώκεται ακόμα ,γιατί παρακράτησε μισθούς και δώρα 40 εργαζομένων οι οποίοι είχαν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια.

Αργότερα προέκυψε βιομηχανία πλαστών πτυχίων αισθητικής στα ΙΕΚ Αυγερινοπούλου, εικονικά μαθητολόγια στα οποία φαίνονταν εγγεγραμμένοι ανύπαρκτοι μαθητές, πλαστογράφηση υπογραφών των σπουδαστών, συμβάσεις δανεισμού «factoring» με τράπεζα έναντι ανύπαρκτων κατατεθειμένων διδάκτρων και έμμεσος καταναγκασμός εργαζομένων για τη σύναψη καταναλωτικών δανείων έναντι υποσχέσεων για αγορά μετοχών. Η 63χρονη, σύμφωνα με τις καταγγελίες, με απειλητικό μέσο την απόλυση, εξανάγκασε υπαλλήλου να πάρουν καταναλωτικά δάνεια από τράπεζα ύψους 1.000.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας Jurby International A.E., συμφερόντων Αυγερινοπούλου με το πρόσχημα εισαγωγής της στο Χ.Α., που ποτέ δεν μπήκε και τα χρήματα των δανείων υπεξαιρέθηκαν.

«Δάγκωσε» τον κολλητό του

O George Andrieu John 39 χρόνων ή Γιάννης Πλατρίτης γεννηθείς στη Μεγάλη Βρετανία από το 2006

ξεκίνησε τις απάτες με πώληση πολυτελών αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, κινητών, τροφίμων, ποτών και άλλων αντικειμένων μέσω διαδικτύου. Εκκρεμούν 48 διωκτικά έγγραφα από δικαστικές αρχές των Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Η περίπτωσή του είναι αξιοπρόσεκτη καθώς τα χιλιάδες θύματά του έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και έχουν φτιάξει ακόμη και ιστοσελίδα αναζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό του προκειμένου να συλληφθεί και να πληρώσει σε «ξύλο» τα σπασμένα. Σχεδόν καθημερινά επικοινωνούν με την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία, επιχειρώντας να «στήσουν» αυτόν που τους εξαπάτησε δίνοντας πληροφορίες για την σύλληψή του. Πριν ξεσπάσει αυτή η διαδικτυακή αναζήτησή του εκείνος απολάμβανε τα κέρδη του στην… υγειά των θυμάτων κάνοντας βόλτες με μία μπλε Ferrari και μία κίτρινη Lamborghini Gallardo…

Ο 39χρονος δεν δίστασε να «δαγκώσει» τον κολλητό του φίλο και να του αποσπάσει 120.000 ευρώ, να πουλήσει 20μετρο σκάφος αναψυχής που δεν… υπήρχε, αλλά να «φάει» λεφτά και από… λάθος ανθρώπους, κάτι που έχει προκαλέσει την διαφυγή του στο εξωτερικό, φοβούμενος κυρίως τα «αντίποινα» και όχι τη σύλληψή του. Συγγενείς του σε Πέραμα και Ίλιον, φέρεται και εκείνοι να έχουν χάσει τα ίχνη του. Κάποια στιγμή εντοπίστηκε ασφαλιστήριο συμβόλαιο μοτοσυκλέτας που φέρεται να είχε βγει σε επωνυμία εταιρίας του, χωρίς όμως να εντοπιστεί εκείνος ή η μοτοσυκλέτα. Είχε δημιουργήσει κάποιες εταιρείες με τις επωνυμίες CARTEL INTERNATIONAL & ALLABOUTANYTHING, άνοιξε γραφεία στο Κολωνάκι, πουλώντας ανύπαρκτα πολυτελή αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, σκάφη αναψυχής, κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα, ποτά και γενικώς ότι πωλείται…

Σε κάποια θύματα εμφανιζόταν ως λογιστής γνωστού εφοπλιστή, ανιψιός ιδιοκτήτη αεροπορικής εταιρείας και ενοικίαζε σκάφη αναψυχής, ακριβά αυτοκίνητα, στέλνοντας πλαστά εμβάσματα πλαστά από τη… Lloyds.  Σε κάποια θύματα εμφανιζόταν ως «ανεξάρτητος συνεργάτης» του ΟΔΔΥ, ο οποίος τους έβρισκε πολυτελή οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές καθιστώντας τους ως δήθεν μοναδικούς πλειοδότες. Έπαιρνε προκαταβολές έως και 5.000 ευρώ για μια Aston Martin  και τους έστελνε στις αποθήκες του πρώην ΟΔΔΥ, όπου είχε δεσμεύσει για χάρη τους,  ώστε να… παραλάβουν τα νέα τους αυτοκίνητα!

Η «άπορη» καταζητούμενη

Η πρώην ανακρίτρια Τόνια Ηλία, εδώ και 12 χρόνια φυγοδικεί στην Αγγλία, βάζοντας χειρόφρενο σε οποιαδήποτε προσπάθεια έκδοσής της.

Η τέταρτη φορά επιδιωκόμενης μεταφοράς της ήταν στις 15 Φεβρουαρίου 2017, όταν οι βρετανικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές πως η 59χρονη έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών μπορούσε να μεταβεί στο Λονδίνο προκειμένου να παραλάβει την εμπλεκόμενη στο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 1».

Την ώρα που όλα ήταν έτοιμα για την παραλαβή της με το κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχε και γιατρός να έχει βγάλει και εισιτήρια, οι βρετανικές αρχές ενημέρωσαν για την νέα αναβολή. Η Τόνια Ηλία ισχυρίζεται ότι στις 14/2/2017 το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών (Home Office) αποφάσισε αυτοβούλως την αναστολή της έκδοσής της στην Ελλάδα, που είχε διαταχθεί για τις 15/2/2017, προκειμένου να ερευνηθεί περαιτέρω και από τα αρμόδια αγγλικά δικαστήρια η βασιμότητα των τελευταίων πρόσθετων λόγων για το άσυλο που έχει αιτηθεί.

Η έκδοσή της στην Ελλάδα, είχε προηγουμένως διαταχθεί στις 8/6/2015, 28/12/2016, 19/1/2017 και 15/2/2017, ανεστάλη εκ του νόμου στις 8/6/2015, λόγω της κατατεθείσης προσφυγής της, στις 28/12/2016 λόγω προσωπικής της ασθένειας και στις 19/1/2017 επειδή εξετάστηκε και κρίθηκε από τον γιατρό της αγγλικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο τουHeathrow, ως «ακατάλληλη να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο» για λόγους υγείας που κατά την κρίση του, χρήζουν επείγουσας ιατρικής διερεύνησης.

Η Αντωνία Ηλία έγινε γνωστή από την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα, και την απαγγελία κατηγοριών για κακουργηματική απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας. Το όνομά της συνδέθηκε στενά με τις υποθέσεις του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη τον οποίο φέρεται να ευνόησε με την ιδιότητά της ως ανακρίτρια αν και η ίδια αρνείται τα πάντα.

Η 59χρονη δεν είχε κάνει δήλωση πόθεν έσχες για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και πριν καταδικαστεί για την υπόθεση διέφυγε στην Αγγλία. Εκεί εμφανιζόταν ως «Αντωνία Ζαμίν» καθηγήτρια Γαλλικών. Συνελήφθη τον Μάιο του 2011 στο Μπράιτον της Αγγλίας, βάση πέντε Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος της.

Προφυλακίστηκε για 19 μήνες και αφέθηκε ελεύθερη τον Δεκέμβριο του 2012 φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Το 2015 σε επιστολή της προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, μιλώντας για τον εαυτό της υποστήριζε ότι ήταν «η πτωχότερη δικαστής παγκοσμίως», «πολέμιος της διαφθοράς που αρνήθηκε να υποκύψει σε παράνομες εντολές ανωτέρων της»…

|

http://www.thetoc.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα