Ποιος ήταν ο αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν που δολοφονήθηκε -Γνωστός πλεϊμπόι, επικριτικός στο καθεστώς [εικόνες]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ

Πρώην δελφίνος για την ηγεσία της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ δηλητηριάστηκε από δύο γυναίκες πράκτορες στο αεροδρόμιο της Μαλαισίας.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και ετεροθαλή αδελφό του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος δολοφονήθηκε «με δηλητηριασμένες βελόνες», το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία. Μια άλλη εκδοχή των γεγονότων που δημοσίευσε η εφημερίδα The Star αναφέρει ότι το θύμα πέθανε γιατί μια γυναίκα του έριξε ένα υγρό στο πρόσωπο και στα μάτια.


Το κανάλι της Νότιας Κορέας TV Chosun ανέφερε ότι δύο γυναίκες πράκτορες της Βόρειας Κορέας βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία και ότι απέδρασαν με ταξί.
Αν επιβεβαιωθεί ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ δολοφονήθηκε, τότε θα πρόκειται για το σημαντικότερο οικογενειακό έγκλημα στον στενό περίγυρο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, μετά την εκτέλεση του θείου του το 2013. Τότε ο δικτάτορας της χώρας είχε συλλάβει τον θείο του για «εγκλήματα κατά της επανάστασης που ξεπερνούν την φαντασία». Ο θείος ήταν ένα είδος προστάτη για τον Κιμ Γιόνγκ Ουν που μόλις είχε αναλάβει την εξουσία και είχε αυξημένες αρμοδιότητες. Είχε μάλιστα ταχθεί υπέρ της ανοιχτής οικονομίας και ανάπτυξης στο πρότυπο της Κίνας, πριν δολοφονηθεί.
Ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ ήταν ο μεγάλος γιός του Κιμ Γιόνγκ Ιλ που πέθανε το 2011. Είχε γεννηθεί από την ένωση με την ερωμένη του, την ηθοποιό Song Hye-rim.

(Καθισμένος δίπλα στον πατέρα του)

Εθεωρείτο ο σίγουρος διάδοχος του πατέρα του. Ηταν πολύ χαϊδεμένος και όπως έγραψε ο γάλλος Pascal Dayez-Burgeon στο βιβλίο του «Κόκκινη δυναστεία», «Ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ έγινε ξαφνικά στρατηγός με τέσσερα αστέρια, το 1995 και με τον επίσημο τίτλο του «συντρόφου στρατηγού. Πολλές φορές ο πατέρας του τού υποσχέθηκε ότι θα του προσφέρει τα ηνία της Βόρειας Κορέας».
Αλλά ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ ζούσε μια ζωή χαϊδεμένου παιδιού: ήταν γνωστός πλεημπόι και αλκοολικός και τα σκάνδαλα που δημιουργούσε προκαλούσαν οργή στην Πιονγιάνγκ. Στα τέλη του ’80 ο πατέρας του τον έστειλε να σπουδάσει στην Ελβετία. Εκεί μαθαίνει γαλλικά και ιαπωνικά και γίνεται λάτρης της πληροφορικής. Επιστρέφοντας στην Πιονγιάνγκ, μετά τις σπουδές του, επιφορτίζεται με την προπαγάνδα και τις νέες τεχνολογίες. «Εγινε οπαδός της μετάλλαξης της Βόρειας Κορέας στο πρότυπο της Κίνας. Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν τον άφηνε να λέει», αναφέρει ο γάλλος συγγραφέας.


Ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ έκανε πολλά ταξίδια στην Κίνα, στη Σιγκαπούρη και στο Μακάο όπου έμεινε τελικά το 2000. Επίσημα είναι επιφορτισμένος να επιβλέπει εκεί τις δραστηριότητες του καθεστώτος που αποφέρουν χρήματα. Αλλά ο πατέρας του αντιλαμβάνεται κάποια στιγμή ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ «δεν θέλει να συνεχίσει το έργο του».
Τον Μάιο του 2001 ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ προκαλεί ένα σκάνδαλο που εξοργίζει τον πατέρα του. Τον συλλαμβάνουν την ώρα που ήθελε να μπει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο του Αγίου Δομήνικου για να επισκεφθεί με την οικογένειά του την Ντίσνεϊλαντ του Τόκυο. Οι σχέσεις με τον πατέρα του έρχονται σε οριστική ρήξη και από εκείνη τη στιγμή ανατέλλει το άστρο του Κιμ Γιόνγκ Ουν για τη διαδοχή.
Ο πατέρας, ωστόσο, δεν έμεινε εκεί. Τον Ιούνιο του 2009 σχεδίασε να δολοφονήσει τον γιό του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, στο Μακάο, όπως αποκάλυψε το κανάλι KBS της Νότιας Κορέας. Η δολοφονία απετράπη με την μεσολάβιση της Κίνας, η οποία διατηρούσε καλές σχέσεις με τον Ναμ από χρόνια. Η Κίνα, μάλιστα, είχε στείλει δικούς της πράκτορες για να κρύψουν τον Ναμ σε σίγουρο μέρος.


Το 2010 ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ δήλωσε αντίθετος στην «κληρονομική κληροδότηση της εξουσίας στην τρίτη γενιά της οικογένειας». Δύο χρόνια αργότερα, μιλώντας σε ένα Ιάπωνα δημοσιογράφο, είχε ειρωνευτεί τον πατέρα του λέγοντας ότι «δεν έχει καμία αίσθηση καθήκοντος και σοβαρότητας» και είχε προειδοποιήσει ότι η διαφθορά θα οδηγούσε στην κατάρρευση της Βόρειας Κορέας. «Ο κάθε άνθρωπος που σκέπτεται λογικά δύσκολα θα αποδεχθεί τρίτη γενιά στην εξουσία από την ίδια οικογένεια», είχε δηλώσει στον δημοσιογράφο Yoji Gomi.
Εναν χρόνο αργότερα, αμφισβητεί και τις ικανότητες του μικρού αδελφού του. «Διερωτώμαι πώς ένας νέος κληρονόμος, με μόνο δύο χρόνια προετοιμασίας, μπορεί να έχει την απόλυτη κυριαρχία», δήλωνε στο Tokyo Shimbun.
Ανάμεσα στο δύο αδέλφια τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα και ξεκινάει πόλεμος. Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας, έστειλε πράκτορες στο Μακάο για να εκφοβίσει τον αδελφό του. Τον Απρίλιο του 2009, σύμφωνα με τον Pascal Dayez-Burgeon, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας κατάσχεσε το σπίτι του ετεροθαλούς αδελφού του στην Πυονγιάνγκ και συνέλαβε τους συνεργάτες του.


Τον Οκτώβριο του 2012, και ενώ ο Κιμ Γιόνγκ Ουν είχε αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τον θάνατο του πατέρα του, αποκαλύφθηκε ότι ένας βορειο-κορεάτης πράκτορας είχε ομολογήσει πως είχε σκηνοθετήσει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο της Κίνας εναντίον του Ναμ. Την ίδια χρονιά, άλλοι πράκτορες επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Ναμ, σύμφωνα με τη μαρτυρία μέλους της επιτροπής πληροφοριών της βουλής της Νότιας Κορέας ενώ το εβδομαδιαίο περιοδικό της Μόσχας  Argumenty i Fakty έγραφε ότι ο Ναμ είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφού ο αδελφός του τού έκοψε όλα τα επιδόματα. Είχε μάλιστα βρεθεί στο δρόμο, όταν το πολυτελές ξενοδοχείο του Μακάο στο οποίο διέμενε απαίτησε να πληρωθεί 15.000 δολάρια χρέος.
Από το 2012 ο Ναμ προσπάθησε να εξαφανιστεί από προσώπου γης και σταμάτησε να κάνει δηλώσεις. Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στα μάτια του δικτάτορα Κιμ Γιόνγκ Ουν ο ετεροθαλής αδελφός του αποτελούσε κίνδυνο γιατί σε περίπτωση πολιτειακής κρίσης θα έπαιρνε τη θέση του.


Τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς της Νότιας Κορέας, ο Ναμ έστειλε επιστολή στον δικτάτορα αδελφό του και έγραφε:
«Σε παρακαλώ, λυπήσου εμένα και την οικογένειά μου… Δεν έχουμε πουθενά να πάμε… ξέρουμε ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία».
Οι δύο άντρες είναι πιθανόν να μην έχουν συναντηθεί ποτέ. Ο Ναμ ήταν ο μεγαλύτερος γιός της φατρίας που είχε γεννηθεί από έναν παράνομο έρωτα. Ο γάλλος συγγραφέας αναφέρει στο βιβλίο του ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν «μισούσε τον αδελφό του και ζήλευε γιατί ο πατέρας τους τον αγαπούσε ιδιαίτερα».

Πηγή: Ποιος ήταν ο αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν που δολοφονήθηκε -Γνωστός πλεϊμπόι, επικριτικός στο καθεστώς [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/319655/poios-itan-o-adelfos-toy-kim-giongk-oyn-poy-dolofonithike-gnostos-pleimpoi-epikritikos#ixzz4YstfHiQb

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα