Αλβανία: Μας εκπλήσσουν οι νεοέλληνες…  

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Της Μεσίλα Ντόντα – βουλευτή του PDIU
Οι νεοέλληνες μας εκπλήσσουν καθημερινά με τις προκλήσεις και ολοένα και περισσότερο με το μέγεθος της ανοησίας που τους κατακλύζει (…)
Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, πριν από λίγες εβδομάδες μας έδειξε ο ίδιος με υπερηφάνεια τους λιπαρούς μύες του σε μια στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ σε παραμεθόρια περιοχή.

 Σήμερα οι Αλβανοί έφηβοι που κάνουν τη στρατιωτική θητεία τους στη γειτονική χώρα έκαναν το γοητευτικό σημάδι του αετού και για αυτό θα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρές ποινικές κατηγορίες ακόμη και για παράβαση του συντάγματος όπως λέει ο εξαγριωμένος γείτονας.

Την οργή προκάλεσε μια χειρονομία αρκετά απλή και όμορφη από τους Αλβανούς έφηβους που επέλεξαν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, δείχνοντας όμως ένα βαθύ σεβασμό στην καταγωγή τους και παράλληλα σεβασμό για αυτό που έχουν επιλέξει.

Σέβονται το παρελθόν και την προέλευσή τους, ενώ με τον ίδιο σεβασμό και αφοσίωση εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις της στρατιωτικής θητείας του κράτους, για να παραμείνουν στη χώρα που επέλεξαν.

Τι είναι αυτό που προκαλεί την οργή των γειτονικών αρχών;

Το γεγονός ότι οι νέοι Αλβανοί δεν πάσχουν από αμνησία ή ότι δεν φοβούνται να εκφράσουν την καταγωγή τους, μήπως ψευδώς πιστεύουν ότι ζουν σε ένα δημοκρατικό κράτος που πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Ακριβώς, με αυτήν την οικουμενική κάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανείς δεν μπορεί να υφίσταται διακρίσεις με βάση την καταγωγή, τη φυλή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και την πολιτική και ιδιαίτερα «στο λίκνο της δημοκρατίας»τη χώρα του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, θα πρέπει να αποτελεί θεμέλιο των ανθρώπινων θεσμικών σχέσεων.

Θα πρέπει στην εποχή μας να απειλείται κάποιος από άλλο ανθρώπινο ον, επειδή σέβεται την καταγωγή και το παρελθόν του;

Πηγή: BalkanWeb

Απάντηση Ελλήνων στρατιωτών με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου

Με τίτλο «οι Έλληνες στρατιώτες κάνουν αντίποινα με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου», το αλβανικό BalkanWeb σημειώνει:

«Μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε από την φωτογραφία των επτά στρατιωτών στην Ελλάδα με αλβανική καταγωγή κάνοντας το σχήμα του δικέφαλου αετού, και ένας άλλος στρατιώτης από την Κύπρο έκανε την ίδια ενέργεια σήμερα, δημοσιεύοντας φωτογραφία καθώς σχημάτιζε τον αετό με τα χέρια του.

Καθώς αυτές οι εικόνες κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφόρησαν και άλλες φωτογραφίες από Έλληνες στρατιώτες που κρατούν τη σημαία προσάρτησης της νότιας Αλβανίας ή όπως είναι γνωστή «Αυτονομία Βόρειος Ήπειρος 1914», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Μαζί με αυτές τις φωτογραφίες κυκλοφόρησαν και άλλες που δείχνουν έναν Έλληνα στρατιώτη να κατεβάζει το παντελόνι του και να δείχνει τον πισινό του…


The Hellenic Information Team

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και αυτή η θρασεία απάντηση της κυρίας βουλευτού είναι μόνο η αρχή! Διότι όταν το Ελληνικό Κράτος μέσω των ελληνικών κυβερνήσεων δίνει αθρόα ελληνική υπηκοότητα σε οικονομικούς μετανάστες, “λησμονώντας” την προέλευση αυτών στους οποίους τη δίνει και τη σχέση τους με τα εθνικά μας ζητήματα, είναι σαφές ότι θα τους βρει μπροστά του, σήμερα, ως διεκδικητές μειονοτικών δικαιωμάτων, αύριο και εδαφών!

    Τόνοι ιστορικών εμπειριών περί του μεταναστευτικού ζητήματος, πεταμένοι στα σκουπίδια από μικρόνους κυβερνώντες τη χώρα!

  2. Ευκαιρια ,με την Ελληνικη σημαια,- που κρατουν οι Ελληνες στρατιωτες , η οποια επανω απο τον δικεφαλο βυζαντινο αετο εχει και την βασιλικη κορωνα- να θυμηθουμε οτι η Ελλας για καπου 140 χρονια,- με μικρα διαλειμματα -ηταν Βασιλευομενη Δημοκρατια και οτι με τον βασιλεα Κωνσταντινο το 1913 απελευθερωσε την Βορειο Ηπειρο, που δεν την ”δεχθηκαμε” στο τραπεζι των διαπραγματευσεων για την ειρηνη το 1914, επι γνωστου μεγαλου πρωθυπουργου… Μηπως ομως γενικως μεγαλοποιουμε τα γεγονοτα , ενω ουτε ηθικα ειμαστε ετοιμοι για την αποτελεσματικη αντιμετωπιση τους και αλλα προβληματα μας ταλαιπωρουν αυτην την χρονικη συγκυρια;;;.

  3. ωραια,ολα στην υπηρεσία των εργοδοτων…να βγαλουν το σκασμο οι αλβανοι και να δουλεψουν με οσο τους δινουν οι ελληνες επιχειρηματιες,ανεκδοτο αυτο…κυρια μου,εχετε ζησει σε ευρωπαικη χωρα;οι αλλοδαποι(ουτε καν με υπηκοοτητα)στην εικοσαετια αγορασαν σπιτια,δημιουργησαν επιχειρησεις,αρχισαν να εκλεγονται στους δημους κατοικιας τους..εδω εχουμε το σοι παει το βασιλειο και την ξερα ως υπόδειγμα κοσμοπολιτισμού,χαχαχα…το μόνο αδικημα τους είναι η δημοσιοποίηση φωτο πο το στρατό..ουδέν αλλο..τα υπολοιπα είναι επαιτείες των λαμογιων…εγω που εχω ζήσει σε ξενη χωρ ως ξενος σπουδαστης και εργζαομενος,σε μια χωρα που με φερθηκε ως ανθρωπο,ειμαι διατεθιμενος να πολεμησω για εκεινη τη χωρα… ξεχασα τα ενσημα που δεν κολησαν ποτέ στους γονεις αυτων των παιδιων..τα φαγανε οι δημοσιοι υπαλληλοι και αυτα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα