Τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία Ευρωπαίων στη Βρετανία ανακοίνωσε η Μέι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Υπήρξε ένα ρεκόρ μετανάστευσης και αυτό έχει μειώσει τους μισθούς για τους Βρετανούς»

Τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία Ευρωπαίων στη Βρετανία ανακοίνωσε η Μέι
 «Θέλω να είμαστε μια πραγματικά παγκόσμια Βρετανία, καλύτερος φίλος και γείτονας για τους ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, ωστόσο έβαλε ένα φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων από την Ε.Ε. στην Αγγλία.

«Δεν θέλω να διαλυθεί η Ε.Ε., δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας», τόνισε, συμπληρώνοντας πως ο Βρετανικός λαός περιμένει να είναι υπεύθυνη η δική τους κυβέρνηση άμεσα και οι θεσμοί της Ε.Ε. δεν συνάδουν «με τον τρόπο ζωή μας και την ιστορία μας».

Οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να είναι καλοδεχούμενοι στη Βρετανία και ελπίζουμε πως οι Βρετανοί θα είναι καλοδεχούμενοι στις χώρες της Ε.Ε., είπε αρχικά η Τερέζα Μέι.

Ωστόσο περιγράφοντας το σχέδιό της τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος του αριθμού των ανθρώπων που πηγαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρώπη, βάζοντας ουσιαστικά όριο στην ελεύθερη μετακίνηση προσώπων.

Η ίδια επεσήμανε πως υπήρξε ένα ρεκόρ μετανάστευσης στη Βρετανία και αυτό έχει μειώσει τους μισθούς για τους Βρετανούς.

Επεσήμανε ότι «θέλει να εγγυηθεί τα δικαιώματα των υπηκόων της Ε.Ε. στη Βρετανία, και των Βρετανών ζουν στην Ευρώπη, όσο το δυνατόν συντομότερα».

Η κ. Μέι ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ξεκαθαρίσει στο Λονδίνο ότι παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά σημαίνει αποδοχή των τεσσάρων ελευθεριών κίνησης (προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίων), πράγμα που ουσιαστικά θα θέτει τη βρετανική πολιτική υπό την αίρεση των ευρωπαϊκών δικαστηρίων και των μηχανισμών της Ε.Ε.

Η ψήφος μας για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν απόρριψη των ευρωπαϊκών αξιών, ούτε προσπάθεια να κάνουμε κακό στη συνεργασία των υπόλοιπων 27 κρατών – μελών, ανέφερε ακόμη η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα