Επίσημη επίσκεψη του ιταλού προέδρου Ματαρέλα στην Αθή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συναντήθηκε με τον Πρ.Παυλόπουλο

Επίσημη επίσκεψη του ιταλού προέδρου Ματαρέλα στην Αθήνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχεται τον ιταλό ομόλογό του
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα για διήμερη επίσημη επίσκεψη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. «Η Ελλάδα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της ενωμένες θα ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον ιταλό ομόλογό του.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Ματαρέλα για την ειλικρινή και έμπρακτη συμπαράσταση της Ιταλίας στην υπέρβαση της ελληνικής κρίσης, και υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Ιταλία μοιράζονται κοινά ιδανικά για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικογένειας και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να συμπορευθεί με τον ιταλικό, ιδίως σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση και το προσφυγικό ζήτημα, για να υπερασπισθούν από κοινού το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την συνοχή της.
Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα του κ. Ματταρέλα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ματαρέλα αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις Ελλάδας και Ιταλίας, υπενθυμίζοντας ότι η στενή συνεργασία μεταξύ των δυο λαών βασίζεται σε μια χιλιετή ιστορία.

Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη η ΕΕ να εστιάσει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας των νέων ανθρώπων, ενώ αναφορικά με την μετανάστευση, τόνισε ότι δεν είναι ένα πρόβλημα μονάχα της Ελλάδας και της Ιταλίας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρίσταντο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Μετά το τέλος της κατ’ ιδίαν συνάντησης ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Το πρόγραμμα

Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος της επίσκεψης είναι τα εξής:

Στις 12:15 κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για να ακολουθήσει η επίσημη τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Προκόπη Παυλόπουλο, όπως και η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

13:30 Παράθεση επισήμου γεύματος.

18:00 Αφιξη του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας στη Βουλή των Ελλήνων και συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

18:30 Συνάντηση του Σέρτζιο Ματαρέλα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τετάρτη

11:50 Επίσκεψη του ιταλού προέδρου στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Τον κ. Ματαρέλα θα υποδεχθεί η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

12:30 Επίσκεψη του ιταλού προέδρου, παρουσία του έλληνα ομολόγου του, στην έδρα του Ιδρύματος Αλ. Ωνάσης/Βιβλιοθήκη Συλλογής Στάικου.

12:55 – 13:25 Ξενάγηση της ιταλικής αντιπροσωπείας στην Ακρόπολη από το Διευθυντή της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής.

16:30 Αναχώρηση Ιταλικής αντιπροσωπείας με προορισμό τη Ρώμη.

(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Newsroom ΔΟΛ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα