Έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση χαρτών από τις δυο πλευρές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μπήκαμε στην πιο κρίσιμη στιγμή της σημερινής ημέρας, που δεν είναι άλλη από την ανταλλαγή χαρτών μεταξύ των δυο πλευρών. Σύμφωνα με πηγές εντός διαπραγματευτικής ομάδας, η κατάθεση χαρτών είναι πλέον γεγονός και έχει ήδη ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πλέον χάρτη από την τ/κ πλευρά. 

Μια από τις κρισιμότερες ημέρες της διαπραγματευτικής διαδικασίας στη Γενεύη είναι η σημερινή. Η τρίτη μέρα διαπραγμάτευσης επιφυλάσσει σημαντικές εξελίξεις, καθώς είναι η τελευταία πριν από τη Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου.

Κατά την τρίτη αυτή ημέρα, οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι θα συζητήσουν το εδαφικό, το οποίο θα κορυφωθεί με την κατάθεση χαρτών από τις δυο πλευρές, θα συζητήσουν όμως και θέματα όπως η Οικονομία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και ένα ζήτημα το οποίο έχει απομείνει από το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης (όχι η εκ περιτροπής προεδρία). Σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί, στην ατζέντα θα πρέπει να συμπεριληφθούν όσες άλλες εκκρεμότητες έχουν απομείνει από όλα τα κεφάλαια.

Έντονο ήταν το ξημέρωμα της τρίτης και καθοριστικότερης ημέρας των διαπραγματεύσεων, με επιστολή της ψευδοκυβέρνησης προς τον κατοχικό ηγέτη, να μην καταθέσει χάρτη, εάν δεν λάβει την εκ περιτροπής προεδρία, να δυναμιτίζει από νωρίς το κλίμα.

Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης σήμερα, αναμένεται να είναι μακρά και να διαρκέσει αρκετές ώρες, για να καταλήξει στην ανταλλαγή χαρτών από τις δυο πλευρές.

Η κυβέρνηση, διά στόματος Κυβερνητικού Εκπροσώπου, σε έντονο ύφος κάλεσε όλους να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Σε ενημέρωση του προς τις δημοσιογραφικές αποστολές, που κατέκλυσαν τον χώρο, ο Ειδικός Σύμβουλος του γγ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαθ Έιντε, υπογράμμισε ότι η αυριανή Διάσκεψη είναι ιστορική για το Κυπριακό. Τόνισε ακόμη, ότι η Διάσκεψη συγκαλείται από τα Ηνωμένα Έθνη και ότι δεν είναι απαραίτητο να προκύψει από την Γενεύη ημερομηνία διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

www.sigmalive.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα