Να μην εκδοθούν άλλοι 2 Τούρκοι αξιωματικοί προτείνει ο εισαγγελέας -Αποθεώθηκε με χειροκροτήματα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
tourkoi-axiomatikoi-a-p-708_0ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

«Οχι» στην έκδοση άλλων δύο Τούρκων αξιωματικών, που δικάζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, είπε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ακολούθησε τη γραμμή που χάραξε χθες η συνάδελφός του, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.

Χθες, η κυρία Θεοδώρου εισηγήθηκε τη μη έκδοση των πρώτων δύο Τούρκων αξιωματικών.

Μέσα σε χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η αγόρευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος ζητούσε από το δικαστικό συμβούλιο να πει όχι στην εκδοση των 8 στην Τουρκία.

«Οι πράξεις τους όπως αποτυπώνονται στο κατηγορητήριο είναι επαρκώς αποτυπωμένες» αλλά  «ακόμα κι αν είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδας δεν πρέπει να εκδοθούν» είπε.

Τι είπε στην πρότασή του ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης
«Το δικαστήριο πρέπει να εξετάσει όχι τη βεβαιότητα της κακομεταχείρισης σε ένα ξένο κράτος, αυτό είναι αδύνατον. Κάθε ένας πρέπει να τύχει απόλαυσης δικαιωμάτων σε κάθε χώρα που συμβάλλεται. Το δικαστήριο συναξιολογεί και ελέγχει αν είναι βάσιμος ο φόβος δίωξης του προσώπου. Δεν αξιολογείται η αίτηση ασύλου αλλά και ο φόβος. Και το ερώτημα είναι υπάρχει εδώ; Αλήθεια υπάρχει στοιχείο στη δικογραφία που να διασφαλίζει ότι θα υπάρξει δίκαιη δίκη; Μήπως έχουμε παρέκκλιση από τα άρθρα της ΕΣΔΑ; δεν μπορούμε να πούμε νίπτω τας χείρας μου και πάρτε τον

Απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε είπε:
«Θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας αν πούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην Τουρκία και θα μείνουμε στα έγγραφα της δικογραφίας. Και μόνο η πιθανότητα ότι θα έχουμε περιστολή των δικαιωμάτων, και μόνο η πιθανότητα μικρή ή μεγάλη, που εμένα πάει στη βεβαιότητα, νομίζω ότι είναι λόγος απαγορευτικός για εκδοσή τους. Οι πράξεις μπορεί να έχουν τελεστεί. Μπορεί να είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδας. Μπορεί να έχουν κάνει παραβιάσεις εναέριου χώρου. Μπορεί να είναι εχθροί, αλλά ήρθαν εδώ ως ικέτες. Η Ελλάδα έχει νομικό πολιτισμό.  Οι Έλληνες δικαστές πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στο ύψος αυτού του πολιτισμού. Δεν μπορώ να γίνω μέρος του προβλήματος που θα υπάρξει εφόσον εκδοθούν. Οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν ακόμα και αν είναι εχθροί της Ελλάδος».
Προηγουμένως οι δυο αξιωματικοί είχαν επισημάνει πως είναι αξιωματικοί με βαθμό λοχαγού και ο ένας μάλιστα ήταν ο πιλότος που προσγείωσε το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

«Δεν φύγαμε από τη χώρα μας. Φύγαμε για να αποφύγουμε το θάνατο και το λιντσάρισμα. Αν δεν ερχόμασταν στην Ελλάδα θα ήμασταν νεκροί ή σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ζητούσαμε έναν τόπο για να βρούμε άσυλο όχι για να φύγουμε».
Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί στις 23 Ιανουαρίου.

Πηγή: Να μην εκδοθούν άλλοι 2 Τούρκοι αξιωματικοί προτείνει ο εισαγγελέας -Αποθεώθηκε με χειροκροτήματα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/312395/na-min-ekdothoyn-alloi-2-toyrkoi-axiomatikoi-proteinei-o-eisaggeleas-apotheothike-me#ixzz4VTTqXBpX

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα