Μητσοτάκης: Λύση στο Κυπριακό δίχως κατοχικά στρατεύματα και παρωχημένες λογικές εγγυήσεων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 e912a41d572a7bf7626fddf8ad4fcc3f

«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε πρόταση λύσης. Υπάρχουν σαφείς όροι και ξεκάθαρες προϋποθέσεις. Χρειάζεται λύση που θα αντέξει στο χρόνο. Λύση λειτουργική και βιώσιμη. Σύμφωνη με το διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Δήλωση Μητσοτάκη μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
 Στην ανάγκη να υπάρξει λύση στο Κυπριακό δίχως κατοχικά στρατεύματα και παρωχημένες λογικές εγγυήσεων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα
Η δική μας θέση είναι γνωστή ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Απαιτείται λύση, καθώς συνεχίζεται για 43 χρόνια η παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου.
Στις μέχρι σήμερα συζητήσεις έχει επιτελεστεί σημαντική πρόοδος. Όμως, παραμένουν ακόμα σοβαρές εκκρεμότητες και αποκλίσεις».Ελλάδα και Κύπρος θέλουν λύση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, για να υπογραμμίσει: «Όμως, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε πρόταση λύσης. Υπάρχουν σαφείς όροι και ξεκάθαρες προϋποθέσεις. Χρειάζεται λύση που θα αντέξει στο χρόνο. Λύση λειτουργική και βιώσιμη. Σύμφωνη με το διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Λύση σταθερότητας και ειρήνης, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να απολαμβάνουν τους καρπούς της ευρωπαϊκής συμμετοχής χωρίς κατοχικά στρατεύματα και παρωχημένες λογικές εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων. Τέτοιες λογικές δεν μπορεί να υπάρχουν σε μια επανενωμένη Κύπρο, κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κλείνοντας εξέφρασε τη στήριξή του στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Σε αυτήν τη δύσβατη πορεία, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει τη στήριξή μας για να επιτευχθεί μια συμφωνία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι καταβάλλει μεγάλη και επίμονη προσπάθεια».

‘Ασκησε δε κριτική στην άλλη πλευρά λέγοντας ότι «οι δηλώσεις αδιαλλαξίας εντείνονται ειδικά τις τελευταίες ημέρες και ενώ εισερχόμαστε στο πιο κρίσιμο στάδιο αυτής της προσπάθειας. Σαράντα τρία χρόνια μετά την παράνομη εισβολή και κατοχή, η Κύπρος δικαιούται και αξίζει ένα καλύτερο παρόν και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον».

skai.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα