Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος του PKK στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

bu-3

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανώτερο στέλεχος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, στο τουρκικό έδαφος,  σε μια προσπάθειά του να φύγει από την Τουρκία μέσω της Βουλγαρίας, όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Blitz’.

Ο Κούρδος που αναφέρεται με την κωδική ονομασία ‘Πίλινγκ’ συνελήφθη μαζί με παράνομους μετανάστες κοντά στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, όχι μακριά από το συνοριακό σταθμό «Καπί Κουλέ».

«Στο PKK ήταν αρκετοί άνθρωποι που εκτελούν αποστολές ως εκτελεστικοί διευθυντές. Αυτός είναι ένας από αυτούς» σημειώνει σχετικό δημοσίευμα της Αδριανούπολης.

Ο Πίλινγκ θεωρείται ως συμμετέχων και διοργανωτής πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων που γίνονται στην τουρκική επικράτεια από το 1999. Κατά τα τελευταία έξι χρόνια έχει διαδραματίσει αποστολές στη Συρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται  τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ‘Πίλινγκ’

Κινούνταν στην  οροσειρά Καντίλ μεταξύ Ιράν και Ιράκ.

Η σύλληψή του έγινε μετά από  σήμα προς την αστυνομική διεύθυνση της Αδριανούπολης. Σε δράση αυτή συμμετείχε πολυμελές κλιμάκιο της τοπικής μονάδας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Κατά την κράτησή του, δήλωσε ότι ήταν Σύριος πρόσφυγας, όπως σημειώνεται.

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα