Δύο αμείλικτα ερωτήματα γα την ελληνική δικαιοσύνη

27/11/16 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 930 εμφανίσεις

%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82Γ. Βοσκόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα ΔΕΣ, ΠΑΜΑΚ π. πρόεδρος τμήματος ΔΕΣ (09/2013-06/2016)

Διευθ. ΠΜΣ στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Published: Sunday, 27 November 2016

Έχω επισημάνει στο παρελθόν με έμφαση ότι ο ρόλος του δικαστικού λειτουργού είναι ο πλέον καθοριστικός για το σεβασμό του Συντάγματος, της δημοκρατίας, της λειτουργίας των θεσμών, την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και των ατομικών ελευθεριών. Αν δεν λειτουργεί αυτός ο πυλώνας τότε ο Δήμος ως οργανωτική δομή και ο εσωτερικός Λεβιάθαν που εξασφαλίζει τη λειτουργία του πολιτεύματος δεν παρέχει προστασία στον πολίτη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν στοχοποιούνται δημόσιοι λειτουργοί.

Το Σεπτέμβριο του 2015 οι πρυτανικές αρχές κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά με την οποία ζήτησαν τη δικαστική διερεύνηση περιστατικών που κατήγγειλα. Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε συνδρομή για την εύρεση «κοριού» στο γραφείο μου καθώς και διερεύνηση της ιδιωτικότητας του ακαδημαϊκού μου χώρου.

30788571975 89eec7e563 b

30558091090 aff3055cdf b

Το περιστατικό έλαβε δημοσιότητα και προκάλεσε αίσθηση σε επίπεδο κοινής γνώμης με το σύνολο σχεδόν τότε των συναδέλφων να εκφράζει τη συμπαράσταση του στο πρόσωπο μου.

Το περιστατικό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο θεσμικός μου ρόλος από τον Σεπτέμβρη του 2013 ως προέδρου του Τμήματος ΔΕΣ μου επέβαλλε τη λήψη αποφάσεων που όφειλαν να ακολουθήσουν κανόνες. Επιπλέον καταγγέλθηκαν περιστατικά συστηματικής παραβίασης του γραφείου μου στο πανεπιστήμιο. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι άγνωστοι εισέρχονταν εκεί κατά βούληση χωρίς να υπάρχουν εμφανή ίχνη παραβίασης. Οι λόγοι άγνωστοι ή μήπως γνωστοί; Τα περιστατικά είχα καταγγείλει θεσμικά με έγγραφα μου στις πρυτανικές αρχές.

korios2

Εκτοτε η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί για το περιστατικό. Διαδικαστικά καταγράφηκαν σημαντικά κενά που προκαλούν τουλάχιστον απορία.

Εν πρώτης δεν έλαβα ποτέ επίσημη απάντηση από την ελληνική δικαιοσύνη σχετικά με το «εύρημα». Μόνο μία ανεπίσημη ενημέρωση από στόματος ανώτατου στελέχους της κρατικής ασφάλειας σύμφωνα με τον οποίο «δεν είναι τίποτα».

Δεύτερον, δεν κλήθηκε μέχρι σήμερα να καταθέσει ο αυτόπτης μάρτυρας εύρεσης του «ευρήματος». Και αυτό δημιουργεί αναπάντητα και εύλογα ερωτηματικά. Λάθος, ολιγωρία ή κάτι άλλο; Για πιο λόγο δεν έχει κληθεί 20 μήνες μετά να καταθέσει;

Στη συνέχεια προχώρησα στην κατάθεση μήνυσης (δεύτερη μετά από αυτή των πρυτανικών αρχών το Σεπτέμβριο του 2015) στις αρχές Αυγούστου του 2016. Σε αυτή ζητούσα να διερευνηθεί η πολυετής παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μου, πάσης φύσεως υποκλοπές, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Αυτό έγινε μετά από προσωπική ενημέρωση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης (καλοκαίρι 2016) και αφού επί μήνες είχα απευθυνθεί με συστημένες επιστολές στην ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης (Πρόεδρο Αρείου Πάγου, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, αρμόδιους Υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων) χωρίς να λάβω καμία απάντηση.

Στην περίπτωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έλαβα την διαβεβαίωση ότι το ζήτημα μου θα ανατεθεί «σε έμπειρο δικαστικό λειτουργό». Ζήτησα μάλιστα να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος μου, αφού είχα γίνει στόχος πολλαπλών κέντρων.

Ζήτησα την αρωγή και προστασία της ελληνικής δικαιοσύνης και την άμεση παρέμβαση της χωρίς ωστόσο να εισακουστώ. Από τις αρχές Αυγούστου όταν και κατατέθηκε η μήνυση μου καμία ενέργεια δεν έγινε με αποτέλεσμα στις 16 Νοέμβρη 2016 με φαξ στην κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να ζητήσω την άμεση παρέμβαση της επισημαίνοντας την αναγκαιότητα άμεσης εμπλοκής της δικαιοσύνης.

korios

Όλο αυτό το διάστημα έγινα δέκτης πιέσεων για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν ζητήματα διαφάνειας και επιλογών σε επίπεδο τμήματος, ενώ μου ζητήθηκε επιτακτικά να λάβω εκπαιδευτική άδεια και να αποχωρήσω από το τμήμα! Μάλιστα στην τελευταία συνέλευση έγινε προσπάθεια να εκπαραθυρωθώ από την επιτροπή διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων του τμήματος, γεγονός που μου προκάλεσε εντύπωση. Αυτό καθώς ένα από τα εξεταστέα μαθήματα είναι μάθημα που διδάσκω αποκλειστικά ο ίδιος και έχω τη μεγαλύτερη συνάφεια με το αντικείμενο. Τελικά αυτό απετράπη.

Τα παραπάνω περιστατικά καταδεικνύουν μία ολιγωρία από πλευράς ελληνικής δικαιοσύνης και προκαλούν εντύπωση. Στις επόμενες μέρες θα ζητήσω με νέα επιστολή μου την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα των υποκλοπών των συνδιαλέξεων μου και των άλλων παράνομων πράξεων που έχω καταγγείλει.

IMG 20161116 231159

Η προστασία ενός δημόσιου λειτουργού αποτελεί ή οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Αυτή την καταστατική και συνταγματική υποχρέωση δεν έχει τηρήσει μέχρι σήμερα η ελληνική δικαιοσύνη, τη στιγμή που καταγγέλλω σειρά παράνομων πράξεων εναντίον μου και φαινόμενα που δεν τιμούν το χώρο.

http://academiclounge.org/index.php/en/ellinika-arthra/2284-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7.html

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    20/4/19 | (1 σχόλια)
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ  19.04.2019 : 21:05 Οχι ότι περίμενα να το δω σε έγγραφο της ΕΥΠ, με την υπογραφή του διοικητή της από κάτω, για να πεισθώ ότι το περιβόητο σχέδιο «Πυθία», για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή του Ακάματου, ήταν ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας