Ο Καρπόβ στη Θεσσαλονίκη. Σκακιστικό Φεστιβάλ «Chessnale  Θεσσαλονίκη 2016»

11/10/16 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 403 εμφανίσεις

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%8214- 23 Οκτωβρίου

Στους χώρους  του Mediterranean Cosmos και στην Πλατεία Αριστοτέλους,

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 Η Ελληνική, η Ρώσικη και η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale»,  το  Δήμο Θεσσαλονίκης και το Mediterranean Cosmos,  θα διοργανώσουν για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις 14 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016, το Φεστιβάλ «Chessnale Thessaloniki 2016», στους χώρους του Mediterranean Cosmos και στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Το Φεστιβάλ «Chessnale» ως θεσμός ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία, προβάλλοντας το σκάκι στο ευρύ κοινό ως κορυφαίο πνευματικό άθλημα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα.

Αυτή την πετυχημένη διοργάνωση μεταφέρουμε και στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση του  «Chessnale Thessaloniki 2016» , με στόχο να προσεγγίσουμε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο κοινό, κυρίως παιδιά κάθε ηλικίας και εφήβους, προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων θα αποτελέσει η παρουσία του τέως Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ανατόλι Καρπόβ δίνοντας έναν αγώνα Σιμουλτανέ μπροστά στο κοινό της πόλης στην πλατεία Αριστοτέλους, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου , στις 5 το απόγευμα.

Στην ίδια διοργάνωση θα διεξάγονται καθημερινά, αγωνιστικές δραστηριότητες όπως ατομικά – ομαδικά πρωταθλήματα Blitz και Rapid, Ανοιχτό Τουρνουά Ανδρών – Γυναικών Chessnale, η Πανεπιστημιάδα και φυσικά τα Σχολικά Πρωταθλήματα Αττικής. Εξίσου εντυπωσιακή θα είναι και η συμμετοχή της ελληνικής σκακιστικής ελίτ σε αγώνες Simultane και σκακιστικές διαλέξεις.

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις με θέμα το σκάκι όπως αφηγήσεις παραμυθιού, παιδικό διαδραστικό θέατρο, χειροτεχνίες εικαστικές εκθέσεις, χορευτικές παραστάσεις καθώς και ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις “fun family chess ”.

Mediterranean Cosmos: 11οχλμ. οδού Θεσ/νίκης – Μουδανιών

Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Διάρκεια: 14 Οκτωβρίου 2016 – 23 Οκτωβρίου 2016

Είσοδος Ελεύθερη

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

    15/2/18 | (1 σχόλια)
    ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ Φίλοι και –κυρίως– αντίπαλοι υπολογίζουν την ισχύ ενός κράτους ανάλογα με το πόσο σοβαρό είναι στο εσωτερικό του. Εμείς αυτήν την ώρα έχουμε όλα τα συστατικά που προβάλλουν τη λάθος εικόνα. Είμαστε βαθύτατα διχασμένοι γιατί έχουμε μία ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας