Πέθανε ο Χρίστος Μπίστης.

22/9/16 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 909 εμφανίσεις

mpistis18/09/2016

«Έφυγε» αιφνίδια, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, και σε ηλικία 77 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τη νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια, ο Χρίστος Μπίστης.

Ο Χρίστος Μπίστης υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του «Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ)», συνιδρυτής στις μετωπικές κινήσεις «Μαχόμενη Αριστερά», «ΜΕΡΑ» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Ήταν ένας σπάνια-για τις μέρες μας-αφοσιωμένος και αφιερωμένος ιδεολόγος των οραμάτων του κομμουνισμού, της επανάστασης, της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Πολιτικά στρατευμένος και πιστός «στην υπηρεσία του λαού και του τόπου», εισέφερε πρωτοπόρα θεωρητικά στην ανάπτυξη μετωπικών συσπειρώσεων και κινήσεων αντιμαχόμενος τον δογματισμό και τον σεχταρισμό, καταπολέμησε την ξενοδουλεία και τον ραγιαδισμό, υπερασπίστηκε σταθερά και κριτικά την ηρωική ιστορία του ΚΚΕ υπό την ηγεσία του Ν. Ζαχαριάδη. Υπήρξε πάντα αγαπητός στους συντρόφους και τους συναγωνιστές του, σεβαστός στους αντιπάλους του. Με πλούσια ιστορική, κοινωνική και μαρξιστική μόρφωση, ζούσε απλά και ταπεινά, προσηνής και προσιτός για όλους.

Δε δικαιώθηκε στους οραματισμούς του προσέφερε όμως μεγάλο θετικό έργο στην ανακούφιση του φτωχού λαού και στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, για ολόκληρη την ζωή του. Αυτή είναι η περιουσία του που κληροδοτεί στην Ελλάδα και στους συντρόφους και συναγωνιστές του.

Νίκος Καραβαζάκης

 

MPISTIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΙΣΤΗ

«Έφυγε» ο Χρίστος Μπίστης,

ιδρυτικό μέλος του ΕΚΚΕ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

«Έφυγε» αιφνίδια, την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016, στις 4.05 μ.μ. και σε ηλικία 77 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τη νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια, ο σύντροφος Χρίστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος της επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος, γραμματέας της Κ.Ε. του Ε.Κ.Κ.Ε. και ενεργό μέλος της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μέχρι την τελευταία του πνοή.

H πολιτική κηδεία του συντρόφου Χρίστου θα γίνει τη Δευτέρα 19/9 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών στις 3μ.μ. Αντί στεφάνων καλούμε τους συντρόφους και φίλους να ενισχύσουν τις μη θεσμικές δομές αλληλεγγύης της επιλογής τους υπέρ των προσφύγων και των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών.

Η ΚΕ του ΕΚΚΕ

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε και:

http://www.pandiera.gr/%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%ac-%ce%b5%ce%bd%ce%b8%cf%8d%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%af%cf%83/

 

πηγή: https://vimasaronikou.wordpress.com/2016/09/18/%CF%80%CE%AD%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-%CF%87-%CE%BC%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας