Δικηγόρος έκανε μήνυση σε βουλευτή της ΝΔ γιατί αποκαλεί τους Σκοπιανούς… Σκοπιανούς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Έλληνας δικηγόρος έκανε μήνυση στον καθηγητή και βουλευτή της ΝΔ κ. Άγγελο Συρίγο γιατί αποκαλεί τα Σκόπια – Σκόπια και τους Σκοπιανούς –  Σκοπιανούς αντί για «Βόρεια Μακεδονία», όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

 Μάλιστα στα επιχειρήματά του ισχυρίζεται ότι με τις δηλώσεις του παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο και πως διαπράττει το αδίκημα της «Διέγερσης σε ανυπακοή»!

Ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου χαρακτήρισε ως απόλυτη παράνοια την μήνυση του δικηγόρου.

Στη μήνυση που κατέθεσε  στο ΑΤ Αίγινας ο επίτιμος δικηγόρος Κώστας Σοφιανός καταγράφει αναλυτικά με βάση ποιους νόμους είναι παράνομο να αποκαλεί κάποιος τη Βόρεια Μακεδονία… «Σκόπια» και τους πολίτες της «Σκοπιανούς» μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι 29 παράγραφοι!

O Κώστας Σοφιανός, στις παραγράφους 66, 67 και 68 προβάλλει τη νομική γνώμη ότι επιμένοντας να αποκαλεί την Βόρεια Μακεδονία «Σκόπια» και τον λαό της «Σκοπιανούς», ο Άγγελος Συρίγος, όχι μόνο παρανομεί (παραβαίνει τις διατάξεις του νόμου με τον οποίο κύρωσε η Βουλή 4588/2019 την Συμφωνία των Πρεσπών) αλλά και δηλώνοντας δημοσίως και επανειλημμένως ότι επιμένει σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, παροτρύνει, ως νομικός και καθηγητή και βουλευτής, και άλλους Νεοδημοκράτες και μη, τους νεολαίους κλπ. να την αποκαλούν και αυτοί έτσι. Δηλαδή να παραβαίνουν τον νόμο (Διέγερση σε ανυπακοή).

Στις παραγράφους 69, 70, 71, 72, υποστηρίζει με νομικά επιχειρήματα, ότι επιμένοντας στο «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» και προβαλλόμενος ως παράδειγμα διακινδυνεύει το ενδεχόμενο να προκληθούν διχόνοια και βιαιοπραγίες μεταξύ αυτών που τον μιμούνται και μιλάνε για «Σκόπια» και «Σκοπιανούς» και τους άλλους που θα ζητάνε το νόμιμο, δηλαδή να αποκαλούν τη γειτονική χώρα Βόρεια Μακεδονία και τους πολίτες της Βορειομακεδόνες.

Στις παραγράφους 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, στηρίζει νομικά τη θέση ότι η χρήση των ονομάτων «Σκόπια» και «Σκοπιανοί» είναι μειωτική, υβριστική και ρατσιστική. Ο δικηγόρος στηρίζει την άποψη αυτή στην αρνητική χροιά που έχουν αποκτήσει οι χαρακτηρισμοί (γυφτοσκοπιανοί) αλλά και συνθήματα όπως «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Σκοπιανέ».

Στις παραγράφους 81, 82, 83, 84, 85, 86, προβάλλει τη νομική γνώμη ότι η επιμονή του να αποκαλεί την Βόρεια Μακεδονία «Σκόπια» και τον λαό της «Σκοπιανούς» θέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις σχέσεις της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία, η οποία ως αντίποινα μπορεί να παραχωρήσει στρατιωτική βάση στην Τουρκία (παράγραφος 85), ενδεχόμενο το οποίο έχει επικαλεστεί ο ίδιος !

Στις παραγράφους 87, 88, 89, 90, 91, 92, εξηγεί ότι ο Άγγελος Συρίγος απευθυνόμενος εμμέσως στους Ελληνοκυπρίους που δεν συμμορφώνονται με τις Ελλαδικές θέσεις στο Κυπριακό με φράσεις όπως «…οι Τούρκοι όταν έρθει η ώρα να ορμήξουν ξέρουν τι σφάζουν και το έχουν αποδείξει στο παρελθόν», θέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Άλλωστε έχει ήδη εξοργίσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη με εισήγησή του στην Κύπρο (παράγραφος 32, όπου και παραπομπή σε ιστοσελίδα).

Τέλος στις παραγράφους 94, 95, 96 προβάλλει την ανησυχία του για τις απόλυτες και απερίσκεπτες όπως τις χαρακτηρίζει, θέσεις του (επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, επίρριψη της ευθύνης θερμού επεισοδίου ή και γενικευμένου ελληνοτουρκικού πολέμου κ.α.).

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/802242_dikigoros-ekane-minysi-ston-asyrigo-giati-apokalei-toys-skopianoys

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπορει ο καθε αντιθετος με την επονειδιστη και κακη Συμφωνια των Πρεσπων να προσαψει πολλους χαρακτηρισμους στον μηνυτη δικηγορο κ. Σοφιανο , αλλα τον χαρακτηρισμο του ”φιλοΣκοπιανος” τον δικαιουται.
    Ελπιζεται ο κ.Σοφιανος να μη καταγεται ,η, να μενει στην Μακεδονια , που απο την αρχαιοτητα ηταν μονο Ελλαδα και ηταν εδαφος της Ελλαδος μεχρι το 1913, που μετα απο δυο Βαλκανικους πολεμους μοιραστηκε και στους ασπονδους απο τοτε φιλους μας, Βουλγαρους και Σλαβους , που εγκατασταθηκαν σαυτην μετα απο χιλια χρονια και ουδεποτε μεχρι της 17 Ιουνιου 2018 ειχαν ονομασθει Μακεδονες.
    Λετε ο κ. Σοφιανος για να μη ΘΥΜΩΣΕΙ ο Ερντογαν και ολη η Τουρκιά και επειδη ο Βενιζελος υπεγραψε την Συνθηκη της Λωζανης το 1923 να λεει-και να λεμε- την Κων/πολη ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ;;;.
    Αλλη δουλεια δεν εχει να κανει;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα