Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ τα είπαν για τη Συρία: Η ανακοίνωση που δεν άρεσε στον Σουλτάνο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η δημιουργία μιας «πιθανής ζώνης ασφάλειας» στο βόρειο τμήμα της Συρίας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συζήτηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση για παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία, που προφανώς ΔΕΝ άρεσε στον κ. Ερντογάν, καθώς δεν του επιτρέπει εισβολή εναντίον των Κούρδων, και εν όψει της σημερινού τετ α τετ που θα έχει στην Ουάσιγκτον ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Αμερικανό υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν. Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 2 το απόγευμα (τοπική ώρα) και αφού προηγηθεί στρατιωτική τελετή και υποδοχή.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την σημασία της διμερούς σχέσης και συζήτησαν διάφορα θέματα όπως η Συρία και το εμπόριο.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Σχετικά με τη Συρία, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον συντονισμό για τη δημιουργία μιας πιθανής ζώνης ασφάλειας και σημείωσαν ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν και ο αρχηγός των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ θα φιλοξενήσουν τους Τούρκους ομολόγους τους στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για περαιτέρω συνομιλίες».

Η ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας είχε ένα διαφορετικό τόνο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία πραγματοποιηθεί σε συμφωνία με τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες επίσης συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και συμφώνησαν σε μια πολιτική επίλυση της εμπόλεμης σύρραξης στην αραβική χώρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο οι κ. Ερντογάν και Τραμπ παράλληλα συμφώνησαν στη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον.

Πηγή: ttps://hellasjournal.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα