Όταν η προπαγάνδα γίνεται εργαλείο εγκλήματος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Σάββα Καλεντερίδη.

Το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας χάθηκε ένα ολόκληρο ελληνικό χωριό, κυρίως για δυο λόγους:

  • Ο ένας είναι η αδυναμία αυτού του κράτους να συντάξει το περίφημο κτηματολόγιο –με το οποίο θα ξεκαθάριζε μια για πάντα τι ανήκει σε ποιον σ’ αυτήν τη χώρα– και δασικούς χάρτες, γεγονός που θα έκλεινε σε μεγάλο βαθμό και μια για πάντα την πόρτα σε αυτό που λέγεται αυθαίρετα κτίσματα στην Ελλάδα.
  • Ο δεύτερος είναι η διαχείριση της κρίσης που ξέσπασε με την πυρκαγιά από τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από τα κυβερνητικά όργανα που τις εποπτεύουν και τις διοικούν.

Για τον πρώτο λόγο την κύρια ευθύνη έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς να απαλλάσσεται των ευθυνών και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που κατέλαβε την εξουσία με κύριο όπλο την προπαγάνδα, χωρίς να έχει κανένα σχέδιο για κανέναν τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, ούτε φυσικά για αυτόν των αυθαιρέτων. Η ίδια επέλεξε να μην γκρεμίσει ούτε ένα αυθαίρετο, επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού.

Δηλαδή και με την οικολογία, και με τους καταπατητές και τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων.

Για τον δεύτερο λόγο την κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση, η οποία, αντί να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με άξιους Έλληνες επιστήμονες, που έχουν αποδεδειγμένα τα εχέγγυα να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κρίση, γέμισε τον τόπο με άτομα κατωτάτου επιπέδου, μετακλητούς συνήθως άσχετους με τη λειτουργία της κρατικής μηχανής και τη διαχείριση κρίσεων, γέμισε το κράτος με καρανίκες, με αποτέλεσμα να χάσουμε σχεδόν εκατό ανθρώπους, να καταλήξουν στα νοσοκομεία άλλοι τόσοι και να θρηνεί ολόκληρη η Ελλάδα, δίνοντας διεθνώς την εικόνα μιας χώρας που δεν μπορεί να κυβερνηθεί από μόνη της.

Όμως το χειρότερο απ’ όλα είναι αυτό που συνέβη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και ενώ ήδη είχε ολοκληρωθεί η τραγωδία, είχε σβήσει η φωτιά και είχαν απανθρακωθεί ή πνιγεί οι περισσότεροι από τα θύματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, τον οποίο είχαμε εγκαίρως σε άρθρα μας χαρακτηρίσει ως ανίδρωτο ανεύθυνο καταληψία, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει τα αντικειμενικά στοιχεία και προσόντα να κυβερνήσει μια χώρα, αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα με ειλικρίνεια και εθνική ευθύνη και υπευθυνότητα, να συντονίσει τους υπουργούς, τις υπηρεσίες και τις Αρχές του ελληνικού κράτους, δέχτηκε να συμμετάσχει σε ένα θέατρο, μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες, εμπαίζοντας νεκρούς και ζωντανούς.

Τη στιγμή που η τραγωδία σε μεγάλο βαθμό είχε ολοκληρωθεί και μόνο ορισμένες εκατοντάδες πολίτες ήταν στη θάλασσα περιμένοντας τη διάσωση, τη στιγμή που ήταν σε όλους γνωστό –και κυρίως σε όλους τους Έλληνες πολίτες που παρακολουθούσαν τηλεοράσεις (ελεύθερες και όχι προπαγανδιστικά όργανα της κυβέρνησης)– ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός μπροστά στις κάμερες έκανε διάφορες ανούσιες ερωτήσεις προς τους υπουργούς του, χωρίς να ρωτήσει αν υπάρχουν νεκροί, τραυματίες ή εγκλωβισμένοι.

Είναι προφανές ότι όλο αυτό το θέατρο έγινε για να δοθεί η εντύπωση στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα συντονίζει το έργο της κυβέρνησης και των υπηρεσιών του κράτους.

Όμως εδώ τίθεται ένα ερώτημα, που ζητά επιμόνως μια απάντηση: Γιατί ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου σε νεκρούς και τραυματίες; Υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια:

  • Το ένα ότι δεν γνώριζαν οι υπουργοί και οι συνεργάτες τους την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών.
  • Το δεύτερο ότι γνώριζαν και δεν τον ενημέρωσαν οι συνεργάτες και οι υπουργοί του.
  • Και το τρίτο ότι όλοι γνώριζαν, τον ενημέρωσαν, και για επικοινωνιακούς λόγους επέλεξαν το θέατρο εκείνης της τραγικής βραδιάς, στα πρότυπα της παρουσίασης του πυρηνικού δυστυχήματος του Τσερνόμπιλ, που ο Θανάσης Καρτερός, προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού είχε υποβαθμίσει, γράφοντας εκείνο το αμίμητο πρωτοσέλιδο στον Ριζοσπάστη: «Αντισοβετικό νέφος». Ναι, εκείνο το νέφος που είχε μολύνει ολόκληρη την Ευρώπη και είχε επηρεάσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, με τερατογενέσεις, μεταλλάξεις κ.ά.

Αν δεν γνώριζαν οι υπουργοί αυτό που ήξερε όλος ο ελληνικός λαός,  σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους ούτε λεπτό. Αν γνώριζαν και δεν ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό, έχουν ποινικές ευθύνες. Αν όλοι γνώριζαν και έπαιξαν ένα θέατρο για λόγους προπαγάνδας, τότε όλοι τους, με πρώτο τον πρωθυπουργό, έχουν εκτός των άλλων και ποινικές ευθύνες.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι η εξουσία τρελαίνει τους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που είναι ανάξιοι και δεν έχουν διακριθεί σε κανέναν τομέα της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής και ότι η εξουσιομανία είναι μια από τις κατάρες αυτού του τόπου. Όμως το ότι τον 21ο αιώνα θα βρισκόταν πρωθυπουργός που θα έπαιζε τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια, για λόγους προπαγάνδας στους ίδιους του τους πολίτες, μια βραδιά εθνικής τραγωδίας και ενώ μετρούσαμε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς, ούτε ο πιο ευφάνταστος νους.

Το έχουμε ξαναγράψει κι αυτό. Η Ελλάδα παρουσιάζει σημάδια διάλυσης, τα οποία στην περίπτωση της τραγωδίας στο Μάτι και της βραδιάς θεάτρου Τσίπρα-Καρτερού έγιναν αποδείξεις.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, αν δεν θέλουμε να παρακολουθήσουμε από τους καναπέδες μας το θάνατο της Ελλάδας.

pontios-news.gr

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν δεν είμασταν η λαϊκή δημοκρατία του Γιουνανιστάν, Τσίπρας-Δούρου-Τόσκας θα ήταν από την επόμενη ημέρα στο γραφείο του ανακριτή, αντιμέτωποι με διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Παράλληλα θα ακολουθούσαν αγωγές για αστικές αποζημιώσεις δεκάδων οικογενειών.

    Αυτά βέβαια σε καμιά κανονική χώρα. Εδώ με το νόμο περί ευθύνης υπουργών (εδώ γελάμε), όχι μόνο δε θα συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, αλλά μπορεί να πάρει και κανα 5% πάνω ο Σύριζα στις εκλογές (σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις πάντα), ειδικά αν δώσει π.χ. χιλιάρικο αντί για πεντακοσάρικο στους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα.

    Αυτή είναι η ελληναρία. Μακριά να είναι η φωτιά και όπου θέλει ας είναι. Τα φράγκα μόνο, δώστε μας και γρήγορα…

    • Εάν αναζητάς ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό μιας σύγχρονης χώρας με όλες τις υπηρεσίες στελεχωμένες και με αποτελεσματικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τότε το μόνο που σου/μας μένει είναι να πα΄με να πνιγούμε είτε μόνοι μας είτε με την επόμενη ηγεσία που θα καβαλήσει το κύμα της όποιας αγανάκτισης.
      Το μόνο που θα αλλάξει στη ζωή σου/μας είναι απλώς η ημερομήνία της νέας καταστροφής!

      Επίσης, όταν ζητάς αποζημιώσεις, θα πρέπει να λογαριάζεις πως θα δοθούν από την τσέπη όσων δεν κάηκαν και δεν έχτισαν παραλιακή κατοικία.
      Δεν υπάρχει λεφτόδενδρο, όποιος πληρώνεται κάποιος άλλος ζημιώνεται!

      • Εκτός φυσικά κι αν τα δώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες της Γερμανίας και των υπολοίπων Ευρωπαικών χωρών!!\
        Ναι, τότε αλλάζει και ερχόμαστε στα ίσια μας, τα δικά μας, τα αληθινά μας και είμαι μαζί σου!

        • Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω τι θες να πεις με όλα αυτά.

          Καταστράφηκαν περιουσίες ανθρώπων, ξεκληρίστηκαν οικογένειες και δε θα γίνουν αγωγές;

          Επειδή είμαστε χρεοκοπημένοι; Αυτό εννοείς;

          • Μόνο πληροφόρησέ με εάν είσαι ο ίδιος με το συνομιλητή που αναφέρθηκε στους ρωσικούς πυραύλους και μέσα σε τρεις σειρές ξέχασε εάν τους αγοράσαμε ή όχι..
            Εάν είσαι ο ίδιος, σου ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που έγραψα ως απάντηση το οτιδήποτε σε αυτό το κουτί εάν όχι, θα προσπαθήσω να σου ελαφρύνω το ανάθεμα εξηγώντας σου την οπτική μου..

  2. Τι εννοείς αγοράσαμε, ρε τύπε; Κύπριος είσαι; Αν ναι, πες το μας μπας και συνεννοηθούμε.

    https://www.anixneuseis.gr/?p=193712

    Γράφω αυτά που θυμάμαι. Τι ακριβώς ξέχασα μετά από τρεις (!!!) σειρές;

    Εμείς (δηλ η Ελλάδα) ήθελε ν’ αγοράσει τους S-300 ή η Κύπρος; Για διάφώτισέ μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα