Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Δώστε μας τους οκτώ αξιωματικούς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Τούρκος πρέσβης, μιλά για άλυτα ζητήματα στο Αιγαίο και εκτοξεύει νέες απειλές καθώς όπως σημειώνει «καμία έρευνα για υδρογονάνθρακες δεν είναι δυνατή ερήμην της Τουρκίας»

Σηκώνει ξανά τους τόνους η Άγκυρα έναντι της Αθήνας βάζοντας στο επίκεντρο των αξιώσεων της το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τις αυθαίρετες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο ενώ επαναφέρει και τις απειλές σε ότι αφορά τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.
Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα και την συνάντησή του με τον Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, κάνει λόγο για «άλυτα ζητήματα», ενώ απαιτεί την παράδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, αγνοώντας επιδεικτικά για μια ακόμα φορά τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος διπλωμάτης ζητά να εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί «Οι στρατιωτικοί θα πρέπει να δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη, αφού πρώτα εκδοθούν», δήλωσε.

Με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν υπογράμμισε ότι τα ζητήματα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι ακόμη περίπλοκα. «Όλα αυτά είναι σύνθετα θέματα. Το σημαντικό είναι να διατηρούνται ανοικτά τα κανάλια του διαλόγου. Η συνέχιση της διαδικασίας διμερούς διαλόγου είναι κάτι που ανέκαθεν θέλαμε», αναφέρει ο Τούρκος πρέσβης.

protothema.gr
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ” σημαντικό να διατηρούνται ανοικτά τα κανάλια του διαλόγου…”
    Φαίνεται ότι οι 4 Σύνοδοι Κορυφής Ελλάδος -Τουρκίας και οι 50 συμφωνίες που υπογράφηκαν δεν είναι …αρκετές.
    Άμα μπλέξεις με τα πίτουρα σε τρώνε και οι κότες
    Φαίνεται ότι η πρόσφατη επίσκεψη στην Άγκυρα άρχισε να αποδίδει …καρπούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα