Τουρκία: Ξυπνούν μνήμες δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη! Θα πλησιάσουν οι συριακές δυνάμεις;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία, Aleksey Yerkhov, δήλωσε ότι συνεχίζει να δέχεται απειλές εναντίον του προσωπικά αλλά και της Ρωσίας. Τις τελευταίες τις έλαβε τη παραμονή της Κυριακής και σήμερα το πρωί. “Από αυτά που ανέφεραν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, ήταν λόγια όπως: “Θα χτίσουμε ουρανοξύστες με τα κρανία του στρατού σας” ή “Θα πληρώσετε ακριβά για κάθε σταγόνα αίματος που χύνετε” κ.λπ., όπως δήλωσε ο διπλωμάτης στο κανάλι Zvezda.

Την ίδια στιγμή, ο Yerkhov σημείωσε ότι η πληροφόρηση σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των ρωσικών υπηρεσιών και γενικά γύρω από τη Ρωσία πλέον δεν υφίσταται. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους προσφέρουν πληροφόρηση, είναι σημαντικό”, είπε. Ο Πρέσβης τόνισε ότι είναι αδύνατον να μην ληφθούν σοβαρά υπόψη αυτά τα μηνύματα, καθώς στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκεται ένα κράτος.

“Πολλοί θυμούνται ότι η κατάσταση που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες στον τομέα της πληροφόρησης και της προπαγάνδας θυμίζει αυτή πριν από πέντε χρόνια (σ.σ. κατάρριψη ρωσικού Su-24) και θυμόμαστε πώς κατέληξε (σ.σ. δολοφονία πρεσβευτή της Ρωσίας στη Συρία)”, δήλωσε ο Yerkhov.

Ο διπλωμάτης τόνισε ότι είναι αδύνατον να προστατευθούν όλοι οι υπάλληλοι των ξένων ιδρυμάτων, καθώς επίσης να απομονωθούν οι Ρώσοι πολίτες στην Τουρκία. Ως εκ τούτου σε τέτοια θέματα είναι απαραίτητο να τα δούμε με “πολύ μεγάλη προσοχή και ευσυνειδησία”, δεν πρέπει να προκαλείται θυμός και μίσος, η υποκίνηση έχθρας μεταξύ των Εθνών. “Μια τέτοια ατμόσφαιρα μπορεί να οδηγήσει σερ μια κατάσταση όπου ολόκληρη η δομή των ρωσοτουρκικών σχέσεων να τεθεί σε κίνδυνο”, ανέφερε.

Στο μεταξύ, ακάθεκτος ο συριακός στρατός προελαύνει στο Ιντλίμπ και στο Χαλέπι. Οι Τούρκοι έχουν φτιάξει μια γραμμή άμυνας στην κάθετη γραμμή από νότο προς βορρά που είναι η πόλη Ιντλίμπ και εξαπολύουν πυρά με το πυροβολικό για να διευκολύνουν τους τζιχαντιστές συμμάχους τους.

Μέχρι τώρα πάντως η τακτική αυτή δεν δείχνει να παράγει αποτελέσματα για τους Τούρκους. Ο στρατός του Μπασάρ Αλ Άσαντ και η ρωσική Αεροπορία εξακολουθούν να έχουν το πλεονέκτημα. Το κρίσιμο σημείο πλέον θα είναι όταν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πλησιάσουν στις τουρκικές θέσεις…

Τουρκία: Ξυπνούν μνήμες δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη! Θα πλησιάσουν οι συριακές δυνάμεις;

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα