Τουρκία: «Απέναντι» στον Ερντογάν ο Αλί Μπαμπατσάν – ιδρύει νέο κόμμα εντός του έτους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΚΟΣΜΟΣ 

O Mπαμπατσάν (Α) με τον μέχρι πρότινος στενό σύμμαχό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Αλί Μπαμπατσάν θα ιδρύσει νέο κόμμα, αντίπαλο στο κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν το τέλος του έτους, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Karar.

Ο Μπαμπατσάν παραιτήθηκε από το AKP τον Ιούλιο επικαλούμενος «βαθιές διαφωνίες». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του κόμματος και έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών προτού αναλάβει την θέση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης από το 2009 ως το 2015.

Όπως αναφέρει, εξακολουθεί να αναζητά ανθρώπους με απόψεις αντίστοιχες με τις δικές του προκειμένου να ηγηθούν του νέου κόμματος.

«Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο», εξήγησε. «Θέλουμε το κόμμα να ιδρυθεί πριν το 2020. Η ποιότητα είναι πολύ σημαντική», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Καθημερινή

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η είδηση αυτή, εμάς ως Έλληνες, μάλλον δεν μάς αφορά. Οι Τούρκοι θα είναι πάντα … Τούρκοι έναντι τής Ελλάδος, όποια κυβέρνηση, ή πολιτικό σύστημα κι αν έχουν.

    Τον Αλί Μπαμπατζάν θα τον θυμούνται ίσως κάποιοι, σαν τον πρώτο Τούρκο επίσημο, ο οποίος ως ΥπΕξ, με άδεια τής τότε κυβερνήσεως, μετέβη στην Θράκη τον Δ/μβριο τού 2007, εγκαινιάζοντας τις επισκέψεις αυτού τού είδους στην εκεί τουρκογενή μειονότητα. Βεβαίως, η “ιδιωτική” αυτή επίσκεψη μετεράπη σε ρεσιτάλ προκλήσεων, με τον Μπαμπατζάν να συμπεριφέρεται ωσάν να ευρίσκεται στην χώρα του, απευθυνόμενος προς “τ’ αδέλφια του”, όπως προσφώνησε τούς Έλληνες μουσουλμάνους τής Θράκης, στούς οποίους υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να … φοβόνται (!!) -τι άραγε;-, διότι πίσω τους στέκει … η μητέρα-Τουρκία και άλλα παρόμοια φαιδρά μεν, προκλητικότατα δε.

    Πάντως, η τότε ΥπΕξ Ντόρα Μπακογιάννη, είχε χαρακτηρίσει την επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου της επιτυχή, δίνοντας έμφαση στην ανακοίνωση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. (βλέπε εδώ).

    Η επίσκεψη Μπαμπατζάν στη Θράκη με μια άλλη ματιά..

    Αλγεινή εντύπωση έκανε η μάλλον απαθής στάση των Ελλήνων (χριστιανών), οι οποίοι δεν αντέδρασαν καθόλου.

    Ο Μπαμπατζάν, ως να μην συνέβη τίποτε, επισκέφτηκε ξανά την Θράκη το 2011. Γιατί όχι; Η πόρτα είχε ανοίξει πια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα